Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 837 799
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 6 720
  • Пловдив
Домашно не винаги значи качествено. Няколко пъти ми се случи в Пловдив да купя домашни неща, всеки път завършваше със стомашни проблеми...
Разбира се, качественото домашно производство е несравнимо като вкус, ако може да се вземе от човек, на който имате доверие.

# 6 721
Аз отдавна минах на домашни млечни. Купувам си мляко от ферма или съседи сроред това къде съм и си правя кисело млясо, сирене извара.

# 6 722
# 6 723
  • София
Някой в последно време да е попадал на качествен тахан (лешник, сусам...)?

# 6 724
  • София
Тахани Белун.

# 6 725

С две ръце за Омайно сладко. Мелят ги на каменна мелница, на бавни обороти и вкусът е несравним.

# 6 726
Още един глас за Омайно сладко!

# 6 727
Аз отдавна минах на домашни млечни. Купувам си мляко от ферма или съседи сроред това къде съм и си правя кисело млясо, сирене извара.
Здравейте. С някакъв специален уред ли го правите?

С две ръце за Омайно сладко. Мелят ги на каменна мелница, на бавни обороти и вкусът е несравним.
Без примеси ли е таханът?

Домашно не винаги значи качествено. Няколко пъти ми се случи в Пловдив да купя домашни неща, всеки път завършваше със стомашни проблеми...
Разбира се, качественото домашно производство е несравнимо като вкус, ако може да се вземе от човек, на който имате доверие.
Напълно съм съгласна с вас. Изпитвам носталгия по вкуса на истинското мляко от детството-с каймак. В близките села има хора, които продават, но ме е страх да купувам непроверено и като нямаме ферми наблизо, пак минавам на УХТ млека.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 22:05 от The Queen1

# 6 728

Без примеси ли е таханът?

Да, без примеси е.

# 6 729
.......................
Не. Сварявам млякото, изчаквам го да изстине и го насипвам в буркани, като във всеки буркан съм сложила лъжица подкваса, от домашно мляко или качествено купено. Не всичкото кваси. Слагам бурканите в МВ и след 3-4ч имам кисело мляко. Сега лятото квася малко по студено, защото е вкисва бързо. Трябва да е една идея по-топло от телесната температура или колкото нея, не по студено.

# 6 730
Да похваля хляба, козунака и кроасаните на Борчев Grinning Радвам се, че вече ги има и в София.

# 6 731
  • София
.......................
Не. Сварявам млякото, изчаквам го да изстине и го насипвам в буркани, като във всеки буркан съм сложила лъжица подкваса, от домашно мляко или качествено купено. Не всичкото кваси. Слагам бурканите в МВ и след 3-4ч имам кисело мляко. Сега лятото квася малко по студено, защото е вкисва бързо. Трябва да е една идея по-топло от телесната температура или колкото нея, не по студено.
С какво купено най-успешно квасиш?

# 6 732
С Ведраре и Домлян.

# 6 733
  • Sofia
От къде купувате в София домашно мляко. Преди вземах от ферма през фейсбук имаха доставка до адрес за София, но бях спряла за известно време да вземам и сега страницата им не е активна, не са писали от две години в нея. Нямам млекомат наблизо и до адрес ми е най-удобно.

# 6 734
  • София
От къде купувате в София домашно мляко. Преди вземах от ферма през фейсбук имаха доставка до адрес за София, но бях спряла за известно време да вземам и сега страницата им не е активна, не са писали от две години в нея. Нямам млекомат наблизо и до адрес ми е най-удобно.
Зависи в кой квартал живеете. На паркинга на Икея всяка събота и неделя продават. Правят и доставки,но не знам до кои квартали. В Младост 4 в четвъртък и неделя идват хората от Юндола.

Общи условия

Активация на акаунт