Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 837 768
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 735
В квартал Горубляне, зад църквата има магазин, продават сурово мляко - краве, овче и отскоро козе.

# 6 736
Здравейте, от къде купувате чисто пилешко и свинско месо? И евентуално яйца? Ако пък има и зеленчуци/плодове...Мечтая си за 1 място, от където да поръчам за седмицата. За София, Лагера питам Simple Smile

# 6 737
От къде купувате в София домашно мляко. Пр

На пазара в Надежда 4 в събота има млекомат.  Продават два вида прясно мляко и  други млечни продукти тяхно производство.

# 6 738
На пазара Красно село също има млекомат.

# 6 739
  • софия
В магазина на Боровица до ЖП също има млекомат.

# 6 740
  • Sofia
Живеем в Красна поляна 3. Мисля, че преди имаше млекомат до офиса на Еконт. Сега не знам дали действа, кога карат млякото, дали няма да се пресече и как се процедира. Предпочитам с доставка.

# 6 741
Мисля, че този от Красна поляна се премести в Красно село. Няма никакви проблеми с качеството на млякото и съхранението му.

# 6 742
  • Замък сред облаците
В магазина на чифлик Ливади до пазар Римската стена продават сурово мляко доколкото знам.

# 6 743
Здравейте, от къде купувате чисто пилешко и свинско месо? И евентуално яйца? Ако пък има и зеленчуци/плодове...Мечтая си за 1 място, от където да поръчам за седмицата. За София, Лагера питам Simple Smile

В Лагера не знам, но в центъра има редовно фермерски пазари, например всяка събота на Римската стена, всяка сряда на министерството на земеделието. Вижте сайта/фейсбук страницата на Хранкооп за инфо и за други локации.

В магазина на Чифлик ливади има прясно наливно краве мляко от пасищни крави.

# 6 744
  • Sofia
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057309766262&locale=bg_BG
Тези имат доставка на на доста продукти +прясно мляко, но доставката им е 10 лв и само за мляко през ден излиза доста неизгодно.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 09:48 от Ani Ka

# 6 745

Аз лично за месо и яйца ползвам Съни фарм. Зеленчуци от Софина. През зимата за зеленчуци е малко по сложно
Няма как от един производител да се вземе всичко. Иначе ще се получат помакините дето продават всичко.  Интересно кога смогват да гледат животни и градини, да варят сладка, да берат гъби, да правят сирена кашкавали и пастърма и в същото време да са по цял ден по пазарите.
Вижте и ебаг. Те имат и еко неща. Поне така ги описват

# 6 746
  • Замък сред облаците
+1 за Софина. Открих ги 2023 като захранвах бебето и съм им клиент оттогава. Даже днес чакам доставка. Минус ми е еднообразието от зеленчуци зимата (естествено не очаквам домати и краставици), но просто една част от зимното им производство не се ядат вкъщи и това е чисто субективен минус Simple Smile

# 6 747
Пилешко купувам само от Вивенда, като взимам френско свободно отглеждано или био пиле. Купувах преди това от бълкарски ферми, но винаги с недоверие- такива огромни животни никак не ми приличат на пасищни- Съни фарм и Ливади примерно. Да не говорим с какви смески ги хранят. След като открих Вивенда, приключих с бг производството.

# 6 748
  • София
Всяко пиле се дохранва, дори да е пасищно и свободно живеещо. И тук, и извън тук.
Не разбирам как за едни се решава, че смеските били такива и такива, пък за другите е юнашко доверие.
А ако е просто усещане и предпочитание, не се афишира като факт.

# 6 749
Всяко пиле се дохранва, дори да е пасищно и свободно живеещо. И тук, и извън тук.
Не разбирам как за едни се решава, че смеските били такива и такива, пък за другите е юнашко доверие.
А ако е просто усещане и предпочитание, не се афишира като факт.
Мнение е.
Френските фермерски пилета са от най- висок клас, Label Rouge, доказал се през годините.
Това е факт.

Общи условия

Активация на акаунт