Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Добро утро!

мартеа, Майче, Софи, alexova,  Лулу25, Слънчев_лъч, благодаря ви момичета за съпричастността.  Hug  

Павел се събуди в 4.40ч. Сука без проблем, обаче и от двете гърди. На следващото събуждане предложих първо лявата гърда(с нея бях приключила преди това), сука известно време и след това започва едно ритане, удряне, хапане на зърното. Стиснах - излезе капчица. Сложих го на другата гърда - засука без проблем и сука спокойно, докато накрая се отдръпна сам. Оригна се и след двете гърди. Мисля, че просто като е слаба струята не му се суче и се изнервя, защото е свикнал на силна такава.
Софи, яде си в началото, но после като трябва да полага повече усилия се изнервя. Така ми изглежда поне.
Майче, след като се е оригнал пак търси. Според мен не е нахранен, а просто е събрал въздух.
svetlat , да мързелчо е и моя юнак...  Crazy
Боил често ми го прави този номер - мисля, че му е слаба струята и тогава се дърпа. Помага ако му пея успокоителна песничка или го люшкам като суче. Понякога.
Лулу  Hug , и аз така правех като стачкуваше Павел и помагаше понякога, но този път нямям успех...  Tired

Честит имен ден на Матей на dion!!! Да расте здрав, усмихнат и добричък!  Hug Диди,   bouquet !

# 166
  • Варна
Добро утро!
За разтварянето на хомеопатичните, слагате гранулките в спринцовка от Панадол и изтегляте 5 мл вода, изчаква се малко, за да се разтворят и така се дава на детето.  Peace Нали и Теди не пие вода, а с лъжичка давам само хапченцето витамин Д.
Да ви питам за тази безмлечна оризова каша, чиста ли е или с някакъв вкус, например на банан, ябълка и т.н., че аз все с някакъв вкус съм виждала.
Марчелка, Теди прави така, когато му се спи мноооогооооо, направо е ужасно. Другият вариант е струята да е по-слаба вече.
А Теди вчера ни разказа играта. От обяд не е спал до вечерта, голям рев, спи му се, търка очите, но не може да заспи. Единственото нещо, с което се успокоява е клипчето на Gummy bear.  Crazy На пъпа ми излезе вече. Дано днес е по-спокоен, че още един такъв ден и съм геройски загинала. И режима му се промени, от седмица се буди в 4ч., за да се кърмим. Ех, хубаво си беше докато си спях до 7ч.  Crazy

# 167
Добро утро Wink
Марчелка, дано Павчето да няма повече такива изпълнения Peace
Елиза, дано бързо да ви оправят количката Praynig
cherri, ние досега нито една ваксина не сме си купували, всички са си по каса. Не виждам причина да трябва да се купуват, когато  ЗК ги поема. Аз сега съм в чуденка дали да сложим на малчо Ротарикс Thinking Някой преди време беше питал за нея, но като не се сещам кой Embarassed Та има ли някой, който я е слагал? Или някой да има мнение за тази ваксина?
Роси, приятно тържество Hug представям си колко ти е приповдигнато, аз така много се вълнувам като ходя на тържество в градината Wink

# 168
Чери, при нашата педи поне винаги има ваксини, не сме купували нищо от задължителните ваксини !!!!

Десито, аз питах за Ротарикса, но в крайна сметка няма да го слагам. Дано да не сгреша, дано и този вирус стои по- далеч от нас поне още годинка!!!! Praynig Praynig Praynig

Честит Имен Ден на Матей и от нас!!!  Много здраве, весело и безгрижно детство, и много щури игри с приятели добри!!!!

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:48 от alexova

# 169
Честит имен ден на Матей на Дион! Нека расте здраво и много щастливо дете!

софи, слагам кърма, за да й е по-познат вкуса. Така ми каза да правя гастроентероложката, педито обаче ме изгледа странно като й го казах....  Laughing Аз съм от майките, които мислят да заместят хранене. Мисля това да стане някъде след 1-2 месеца като слагам по 30-40 мл кърма в пюрето и след това не й давам да суче.

чери, пентаксим не съм купувала.

марчелка, радвам се че е било моментно  Hug

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 10:03 от MaYa_

# 170
Роси, мерси Hug и аз май клоня към неслагането и ... макар че още не съм решила окончателно, но до следващата консултация ще реша какво ще правим ...

Честит Имен Ден на Матей  bouquet Много здраве и щастие му желая!

# 171
Роси, да ще се възползвам да прегледам и там какво предлагат, може днес като излезем на обяд ако излизате, ще ти звънна

Аз Дентокинд за зъбките вече го давам като сипя върху хапченцето една капка вода от шишето на малчо, изчаквам да размекне, което става почти веднага просто се разпада върху пръста ми и му го слагам под езика, той си го примлясква. Преди давах с лъжичка, но го гълташе веднага, а нали уж целта е да се задържи в устата, за да подейства.

# 172
Добро утро!Честит имен ден на Матей   bouquet Да расте жив и здрав! И за нас няма пентаксим ще чакаме до края на месеца като няма ще ни сложат съставките поотделно!И двете ми деца кашлят и никакво подобрениеутре мисля пак да ходим да ги чуят .Елиска ако можеш прати ми окончателен емейл за коледните картички да започна подготовка Hug Hug Hug

# 173
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, стовари ми се един проблем на главата и не ми се пишеше въобще, но си ви четях. Имам въпросче - ще се наложи  cry да дохранвам бебка вечер с АМ и съм в голяма чуденка какво да избера, консултирах се с лекарката - тя препоръча Аптамил 2, а аз се чудех между Хип /розовия/ и Лактана био /въпреки, че при нас май не съм виждала последното/. С какво дохранвате вие? И 1 или 2 да взема?  newsm78 Чела съм, че бебета, които са били изцяло на кърма, независимо на колко месеца са, трябва да започнат с 1?!

Честит имен ден на Матей! Да расте здраво, весело и лъчезарно момче!   party006

# 174
Zyzi, имаш го! Hug

Тони,
дано са минали проблемите вече! Hug

# 175
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, стовари ми се един проблем на главата и не ми се пишеше въобще, но си ви четях. Имам въпросче - ще се наложи  cry да дохранвам бебка вечер с АМ и съм в голяма чуденка какво да избера, консултирах се с лекарката - тя препоръча Аптамил 2, а аз се чудех между Хип /розовия/ и Лактана био /въпреки, че при нас май не съм виждала последното/. С какво дохранвате вие? И 1 или 2 да взема?  newsm78 Чела съм, че бебета, които са били изцяло на кърма, независимо на колко месеца са, трябва да започнат с 1?!

Честит имен ден на Матей! Да расте здраво, весело и лъчезарно момче!   party006
по принцип на кутиите  пише 2 след 6  месеца,аз вечер давам фризолак  Елиска  Благодаря   bouquet

# 176
  • Пловдив
Привет, момичета!

И аз да се оплача - каката ми е болна, кашля като стар тютюнджия. Баща й я води вчера на лекар, че да не чакаме ние с бебето при болните. Гърди чисти, леко червено гърло, само Ефизол и Димекс. Правих й компрес тая нощ да се успокои, уж като че ли понамалява, ама... Лошото е, че се опитвам да не й давам да влиза при Гери, а тя все ме пита - може ли, може ли и гледа жално. Вземам Гери и от време на време от вратата махаме на кака Креми за поздрав и каката се радва- душичка ми тя. Гери като съзре Креми и тя пуска усмивки и започва усърдно да рита - и така се поздравяват. Тези дни ще е така, дано да успея да опазя бебенка.  Peace

Мисля и аз да почна да подготвям картичките. В тази връзка да попитам - това ли е окончателния списък, че ми се губи до кога беше срока?  newsm78   *Eliza*   - и аз ще те помоля за разяснение, списъкът в пощата актуален ли е и дали е краен???

И Роси да питам - ти на тържеството сама ли ще ходиш? В смисъл без таткото, а Мади ще вземете ли? Питам, защото и нашата кака ще има в началото на декември тържество, досег асме ходили почти винаги с баща й, стига да не е бил ангажиран той, та сега направо се чудя как ще стане. Креми настоява за сестра си, защото миналата година на тържествата майките от нашата група си водиха бебенцата, та сега и тя иска. По принцип съм й обяснила, че Гери е още много малка за такива мероприятия, та да видим как ще се организираме.

Честит имен ден на Матей на мама Дион!!!    bouquet

# 177
Ваниша, сама ще ходя довечера. Таткото ще се  прибере по- ранко за да гледа Мадлен.  Теди е разбрано дете и не би се разсърдило, пък и не се е сетила  да настоява да мадлен. Какво ли пък ще разбере тя, най- много да я хване някой вирус от толкова хора накуп.
Аз съм против да се точим цялото семейство,баби и т.н. За бебета абсурд. И при нас си водят бебоците, като реват от силната музика, настава паника, шумолене, децата се разсейват, абе мисля, че само им се пречи. Отделно едва се намира място само за единия родител, някой идват и с баби и дядовци и последните  дошли са правостоящи и не виждат много от пиеските и  участието на децата им.
Аз винаги снимам филм, после таткото гледа, или се е случвало аз да не отида, после гледам пък аз и така.

Само се чудя какво да взема на госпожите сега newsm78

# 178
  • София
Слънчев лъч,ние много ходим за риба,това е моя страст и постепенно я сподели и мъжът ми,рибката е наша не е купена,затова започнах с риба ,пакетирала съм я на малки парчета колкото кибрит всяко в пликче и във фризера-много е удобно .На обяд варя картофче,морков,и пускам парченце рибка като се свари картофа изваждам рибата изчиствам от костите(рибата трябва да е бяла ,има много малко костици и те са дебели)и пасирам всичко,слагам щипка сол,и толкова захар,понеже давам и изкиснато сирене,понякога слагам и сиренце.Рибата и жълтъка според мен са задължителни за малкия човек,ама всеки си знае,аз никога не съм имала проблем с хемоглобина на децата си ,въпреки,че аз съм с нисък.Сега само още малко да порасне есенния спанак в градината на баба и започвам и него,организма на децата има нужда от желязо,фосфор и витамини,а това за мен е най-добрия начин да ги набавя на Марин.

# 179
  • Пловдив
Роси, благодаря ти за отговора. И аз смятам да не я водя, на Креми отсега й обяснявам, че не е желателно да вземем и Гери, че може да се уплаши, да настине и т.н. и общо взето мисля, че ще ме разбере. При Креми проблема е, че много иска да се хвали с Гергана и иска навсякъде да я води. Но с приказки и обяснения мисля, че ще се разберем по този въпрос. Мерси, че сподели. Аз също смятам да снимам с камеранта, и с фотоапарата и после ще се наредим семейството да гледаме. Ще падне голяма веселба.  Laughing
Приятен празник довечера! А за госпожите мисля, че по едно цвете или саксия ще е достатъчно, щом си решила да ги уважиш, важен е жеста!   Peace

Общи условия

Активация на акаунт