Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Рибата и жълтъка според мен са задължителни за малкия човек,ама всеки си знае,аз никога не съм имала проблем с хемоглобина на децата си

Дъщеря ми яйца не яде, риба много рядко, а хемоглобинът И последно беше 154.  Peace Сега проверих и изследванията, които сме И правили на 6-мес. възраст, когато още не е била захранена с нито едно от двете - бил е 138. Явно си го набавя от другаде.  Grinning

# 181
  • София
Милкуз,може,но при нас с това АМ  ooooh! и тримата са кърмени много малко  #Cussing out за съжаление.А и моят нисък хемоглобин през цялата бременност и купчината малтофер и какви ли не гадости с който се хранех пак едва достигах границата.

# 182
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета .Много благодаря на всички ви за подкрепата.Жоро снощи изкара трудна нощ.Не кашляше много,но беше неспокоен,будеше се с рев,и не искаше да суче/на мен това ми е най-големият дерт/.Днес бяхме на преглед и както винаги му няма нищо.Нито гърло червено,гърдите са чисти.Според лекарката всичко идва от зъбите.Горните и долните два вече почти са пробили.С това зъбоникнене му падали силичките и затова започвал да кашля.Предписа ни Синекод за кашлицата и Есберитокс за подсилване на имунната система.Днес иначе малчо си е спокоен,усмихнат.Даже в момента си играят и смеят с татко си.
За захранването гледам обсъждате.Аз започнах с картоф преди 15 дни.Много му хареса пюрето от картоф,от морков,но тиквата не я долюбва.Преди два дни въведох и ябълката,но не като плодово а като съставка в зеленчуковото.Определено му харесва.Днес му направих картоф,морков и ябълка и си изяде почти цялото бурканче.В този ред на мисли колко е нормално да изяжда на едно хранене.Притеснява ме ,че изяжда всичко и след час си суче доста.Да не му претоваря коремчето така?Дайте идея с какъв зеленчук да продължа.  Колебая се между спанак и тиквички  newsm78.Ще изчезвам ,че на малчо му се приспа. Heart Eyes

# 183
Имам въпросче - ще се наложи  cry да дохранвам бебка вечер с АМ и съм в голяма чуденка какво да избера

Тони,
 и на нас ни се наложи да дохранваме вечер. Първоначално взехме Friso (фрисопеп), което е за кърмачета с някакъв вид алергия. Нямам представа защо педиатърката ни го препоръча. Крис категорично го отказваше и пищеше повече от него, отколкото от това че е гладен. След коментара на педиатърката " Ами купи му каквото ти искаш тогава, всичките са еднакви!"  #Crazy , взехме Нутрилон 1. Него го хареса.
 Peace

# 184
 Grinning  Много мило, че сте се сетили за нашия имен ден. С Мати ви благодарим от сърце за пожеланията  Hug   По случай днешния повод съм направила торта и довечера ще се почерпим както си му е реда. Имаме и подаръци  Sunglasses Чувствайте се почерпени и вие    party023

Марчелка, много е гадно така като се дърпа Паф. И ние сме по същия начин. На почти всяко ядене през деня. Направо не знам вече какво да правя. Въртя го постоянно на гърдите, а той сукне малко и почва да се дърпа, реве и се изнервя. През нощта не е така, по-сънен ли е защото не знам. И аз почнах да го храня люлеейки го, когато е такъв кисел (особено последното ядене преди сън, когато и много му се спи). А тази нощ се събужда да яде три пъти  ooooh!  Не се е случвало не помня от кога. По принцип яде един път. Че и гърдите сменях, защото явно свърши или намаля кърмата и пак взе да се дърпа. Да видим как ще са следващите нощи.

Да питам който е захранил с тиква - как се прие? Аз май към нея съм се насочила за първа храна.

Ние сме на гости на баба и дядо тази седмица и нямам много възможност да се включвам. Но поне ви чета. Хайде, хубав ден от нас  Hug

# 185
  • София
Имам въпросче - ще се наложи  cry да дохранвам бебка вечер с АМ и съм в голяма чуденка какво да избера

Нашата педиатърка препоръчва да се вземе поне за 1 месец някакво ХА (хипоалергично) мляко и след това нормално 1 и чак след това нормално 2. Аз на каките съм давала ХИП ХА, ядяха го с удоволствие. На Никола му предложих същото, когато ми рязаха гърдата - нъц... изпи 10мл., стисна устнички и приключи. Стоя гладен цял ден, но си дочака гърдата. И не е проблема в биберона, защото преди това изпи от същия биберон 200 мл. замразена кърма, която имах.

# 186
*Eliza*   - и аз ще те помоля за разяснение, списъкът в пощата актуален ли е и дали е краен???

До 30.11. е срока за записване, така че списъка още не е окончателен Peace

# 187
  • Пловдив
*Eliza*   - и аз ще те помоля за разяснение, списъкът в пощата актуален ли е и дали е краен???

До 30.11. е срока за записване, така че списъка още не е окончателен Peace

ще изчакаме значи още малко  Peace

Дионче, аз съм давала тиква на Гери след морков 4 дена - добре се прие, не се е мръщила, така че - успех със захранването

# 188
...Първоначално взехме Friso (фрисопеп), което е за кърмачета с някакъв вид алергия. Нямам представа защо педиатърката ни го препоръча. Крис категорично го отказваше и пищеше повече от него, отколкото от това че е гладен. След коментара на педиатърката " Ами купи му каквото ти искаш тогава, всичките са еднакви!"  #Crazy , взехме Нутрилон 1. Него го хареса.
 Peace

Фризопепът е за АБКМ, цьолиакия и др. подобни. Пептидната верига на белтъка на кравето мляко, от което се правят всички АМ в него е на половина разградена и по-този начин млякото се приема по-добре от организма. На вкус е горчиво много  Laughing , за това не го харесват децата, които са яли друго мляко или кърма. Трябва да се дава мааалко по-топло и така се възприема по-добре. Големият ми малък го пи цяла година.

# 189
Здравейте и от нас, ние още 2 дни сме си в Пловдив и след това си тръгваме за Ст. Загора. Тук такава почивка му направихме и таттито си взе отпуска и той е с нас, много добре ни се отразява - пълна къща сме всяка вечер, много е забавно. Всеки я разнася на някъде, шоколади, подаръци, имаме си вече 2 мобилни телефона, първата и кукла барби и още много други  Joy Имаме и предпочитания към играчките, даже когато някой и вземе играчката започва да пище че си я иска обратно  Joy
  Ходихме вчера и на Бачковския манастир там и подариха иконка.
За храненето да не говорим, че направо ме хвърли в шах, не иска да яде мляко и сме вече серизоно на пюрета и кърма, даже днес си хапна млечка каша от круша много и хареса.
оставям ви че ще се приспиваме

# 190
Да питам който е захранил с тиква - как се прие? Аз май към нея съм се насочила за първа храна.

При нас се прие охотно като първа храна.Сега присъства почти винаги в пюрето. Peace
Имам питане към мамите започнали с каша.До какво количество най-много трябва да стигнем на ядене, и каква е пропорцията вода-каша, за съответното количество, че аз като го правя по описанието става доста.

# 191
Днес картофеното пюре беше прието маааалко по-добре от вчера Confused хапна около 20 грама, утре ще дам 40 гр. (ако успея де  Crossing Arms) и после картоф с морков или с тиква, не съм решила още   newsm78
Сега да се отчета от днешната консултация 7400 кг. (+400) и 68см. (+3), не е много като килограми, но нищо не каза педи Simple Smile Казах и че съм захранила вчера с картоф и тя нищо лошо не каза, а аз очаквах да се разсърди, че несъм се консултирала с нея. Като въведем зеленчуковите да почваме сокчета и плодови пюрета, но аз сокчета не мисля да давам засега. На следващата консултация трябва да нося урина, ще ни вземат кръв и ще има хепатитна ваксина   ooooh!
Лека вечер  Hug

# 192
Момичета може ли да подкпепите Гери ето тук първо харесайте страничката им  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170991949587082&set=a … 9.109980022354942

# 193
Фризопепът е за АБКМ, цьолиакия и др. подобни. Пептидната верига на белтъка на кравето мляко, от което се правят всички АМ в него е на половина разградена и по-този начин млякото се приема по-добре от организма. На вкус е горчиво много  Laughing , за това не го харесват децата, които са яли друго мляко или кърма. Трябва да се дава мааалко по-топло и така се възприема по-добре. Големият ми малък го пи цяла година.
Благодаря ти jj!
Сега се чувствам малко по- информирана относно АМ. Само да попитам какво се подразбира под мааааалко по-топло? Поне да опитам да хапне и въпросната кутия АМ.
 Peace

# 194
Момичета може ли да подкпепите Гери ето тук първо харесайте страничката им  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170991949587082&set=a … 9.109980022354942
И ние имаме такава снимка от морето! Стискам ви палци. Имате нашия глас  Hug
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт