Безвъглехидратна диета - Тема 14

• 86 816
  • 711
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Здравейте момичета

Аз днес пак маааалко прегреших, с една сладка.Снощи в късни доби ги изпекох и днес си хапнах една.Ама не мисля че ще е фатално де Laughing
Днес се претеглих -4,2 кг, за 10 дни.Ами не е зле,но има още доста да се сваля.
Менюте за днес дробчета по селски с салата от зеле.Довечера ще има и чашка винце Wine Glass

# 481
  • Благоевград
Привет момичета!
*Tea* Значи аз съм правила диетата общо 3 пъти.
Като първият път свалих 6 кг. Но, след това 1 кг. се върна
почти веднага.
Вторият път свалих 5 кг. и после пак 1 кг. се върна.
Значи общо 8-9 кг. свалих. Но, това е в рамките на половин година.
Т.е. двата цикъла бяха с по-голям промеждутък между тях.
Третият път по-скоро си задържах свалените кг. защото тогава
хапвах мляко и кашкавал (а вие знаете , че това не е позволено).
Сега покрай празниците и някои други поводи сигурно съм качила
5 кг. , НО да знаете, че направо съм се уляла  ooooh!
Иначе диетата е супер лесна за спазване и когато съм
на този вид храна не ме боли глава (а иначе често страдам от главоболие).
Държа да отбележа, че при мен физическата активност е почти нула.
Сега обаче съм решила да съчетая режима с някаква гимнастика, пък да
видим дали ще имам време и сили  Laughing
Успех на всички!
п.п. Аз днес всъщност  нещо като подготовка направих.
И от утре ще съм 100% режимна.
  bouquet

# 482
Пети ден в режима, резултат 5 свалени килограма  Shocked...

И при мен е същото - пети ден откакто съм на тази диета и съм - 5 кг. И аз не мога да повярвам чак. Много съм щастлива.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 18:15 от бяла лястовица

# 483
Здравейте, момичета. Пети ден в режима, резултат 5 свалени килограма  Shocked...ми то и Дюкан не можа да свърши тези чудеса. Явно диетата работи. Пожелавам ви много свалени килограми. Почивайте си , хапвайте и резултатите няма да закъснеят. Аз нямам време за спорт, единственото ми движение тези дни беше обикаляне на печката  , но диетата изисква жертви, трябваше да  направя заготовките на ястията за другата седмица . Пийте много вода, без нея всичко става много по- трудно, а и по- опасно, токсините трябва да излизат.
Добре дошла Палавник на месеца и аз съм нова в темата ,а и в диетата . Момичетата тук са много мили и симпатични.   bouquet . И трябва май всеки ден да пишем в темата, да споделяме опит и хитринки,  а и резултати. Знам че форумската подкрепа е много важна.

Браво NeBuLa Klio, страхотен резултат!  Peace За пръв път ли правиш диетата? колко килограма искаш да свалиш? Блазе ви, момичета  ooooh! и аз си мечтая за 5кг. за 5 дни Simple Smile...

# 484
bgfifi Може би организмът ти се подготвя и в някой следващ момент ще те изненада с много свалени килограми и накуп. За първи път правя диетата, но пък идвам от Дюкан, така че организма ми знае какво е ограничение . И аз съм доста изненадана , но искрено се надявам да съм намерила режима за себе си. Целта, която съм си поставила е 11 кг, дано скоро я постигна, остават още 6  Wink.
 А ти колко имаш да сваляш? Може би са съвсем малко килограмите , които те тормозят. Сподели си менюто.Протеиновите режими действат на всички , но разбира се зависи от метаболизма. Само дай шанс на режима.  Peace
След като публикувах ти видях линийката. Килограмите които искаш да свалиш не са нито много, нито малко. Я сподели какво ти е менюто. И какво правиш като цяло- количество вода, видове меса, количество мазнина, чайове, редовно посещение на 00. Някъде там е ключето  Heart Eyes.
бяла лястовица Браво за резултатите. Дано бързо и скоро постигнеш целта.

На всички момичета - търпение. И не се вглеждайте толкова в кантара. Премерете се със сантиметър. Ако обиколките падат , значи процеса е започнал.
Хубава и спокойна вечер. И нали знаете докато спим - отслабваме , това е общото за тези режими.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 22:41 от NeBuLa Klio

# 485
бяла лястовица Браво за резултатите. Дано бързо и скоро постигнеш целта.
Благодаря ти, честито и на теб !  Hug Имам още доста да свалям, както се вижда от лентичката ми, но ще ги сваля до Велик Ден. Поставила съм си го за цел  Peace.

Момичета, пожелавам на всички ни много свалени килца през новата седмица и новият месец !

# 486
  • Варна
Привет на всички  Hug. Отбелязвам 4 ден на режима, не съм се теглила защото от първия ден съм в МЦ, и не искам да се обезкуражавам. То май доста момичета са в моето положение, надявам се като свърши МЦ, че кг. ще тръгнат надолу.
Вие как сте, хайде пишете мацки, че ми е много хубаво да Ви чета  Sunglasses

# 487
Здравейте, дами и от мен !

честита нова седмица на всички !  Hug

Аз толкова се нахъсах с тази диета, че нямам спиране. Даже денем изобщо не ми се яде нищо. Само вечерям по една салатка и една пържолка и това е. Но пък увеличих количеството на водата и може би затова ми дава бързи резултати.
Тази сутрин съм - 500 грама !

Лек ден на всички и много усмивки  Hug.

# 488
Нова седмица - нов късмет! Ииииии - 1 кг.! Направо подскочих от щастие днес сутринта! Явно в този момент при мен нещата се случват по-бавно, но важното е че има някакъв резултат.

Весел ден на всички!   bouquet

# 489
bgfifi Може би организмът ти се подготвя и в някой следващ момент ще те изненада с много свалени килограми и накуп. За първи път правя диетата, но пък идвам от Дюкан, така че организма ми знае какво е ограничение . И аз съм доста изненадана , но искрено се надявам да съм намерила режима за себе си. Целта, която съм си поставила е 11 кг, дано скоро я постигна, остават още 6  Wink.
 А ти колко имаш да сваляш? Може би са съвсем малко килограмите , които те тормозят. Сподели си менюто.Протеиновите режими действат на всички , но разбира се зависи от метаболизма. Само дай шанс на режима.  Peace
След като публикувах ти видях линийката. Килограмите които искаш да свалиш не са нито много, нито малко. Я сподели какво ти е менюто. И какво правиш като цяло- количество вода, видове меса, количество мазнина, чайове, редовно посещение на 00. Някъде там е ключето  Heart Eyes.

NeBuLa Klio, ами сутрин закусвам по 3 сварени яйца или си ги правя на тефлонов тиган с 1 ч.л. олио, малко сол и шарена сол. На обяд гледам да е пържола, гулаш (само месото за гулаш, опечено на фурна) или пакетче кайма опечено в малко вода с лук и чубрица, като за кюфтета, същото и на вечеря... По между другото, ако съм гладна, ям краставици, чери доматки и чушки. Вчера обаче ми беше зле от преумора и съгреших с една питка хляб  Sad. Може би проблемът ми е, че не спя. Моето бебоче се буди по 2 пъти на нощ да папка, а понякога и помежду другото изревава и аз се будя..има моменти, в които направо ми се вие за сън  Crazy ...а през деня имам куп неща да свърша и не мога да полягвам..незнам къде бъркам.  4,1 кг. съм свалила от 01.01., но на тази диета съм вече 11 ден и съм свалила има-няма 2кг. Целта, която съм си поставила е може би преувеличена, защото реално от бремеността имам да свалям още 14кг. Незнам къде бъркам...Забравих да кажа, че сутрин пия по едно кафе с малко мляко, защото не мога да го пия чисто или подсладено, а без кафе умирам, пия по 1,5л. вода на ден, ходя редовно всеки ден до 00 и тичам 2 до 3 пъти в седмицата между 4 и 5 км...Ако някой има идея, кажете, моля ви, къде бъркам и дали съгрешенията ми са наистина фатални...

Поздравявам ви, момичета, със забележителните минусчета   bouquet

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 12:32 от bgfifi

# 490
Действие:
С пълното изключване на въглехидратите, организмът започва да топи мазнините. При първите шест дена губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 24 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг. При всеки човек действието е различно.
Внимание!!!
Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия, съдържаща въглехидрати, ще стопирате топенето на мазнините. Искате или не, се налага да започнете диетата отново.

Това е цитат от първата страница. Повечето диети се базират на изключване на една или повече хранителни групи от менюто. При Дюкан се изключват мазнините, в тази диета- въглехидратите. Изключват е силно казано, по- точно е- силно се ограничават. В началото на всяка диета първите дни са изключително важни, защото организма влиза в кетоза т.е. в процес на топене на мазнините. Всяко едно нарушение, било и съвсем малко забавя процеса или напълно го стопира. Нарушенията не са безобидни. Разбира се от 1 питка хляб, от една сладка или от 20-30 гр мляко в сутрешното кафе няма да качите килограм, но се допринася за силното забавяне на ефекта на диетата ( особено, когато  е ограничена във времето в случая 24 дни). Нарушенията имат такъв ефект и при дългосрочните диети, но там ако след известно време се спазва напълно режима отново организма влиза в кетоза, но забавянето и цикленето е налице. Аз съм се мобилизирала 24 дни да бъда напълно стриктна, с оглед на това , че няма смисъл да извърша даже и едно единствено нарушение и да проваля всичко в дългосрочен план.
bgfifi нощния сън е изключително важен! Аз започнах да се провалям с Дюкан именно, когато започнах нощни смени, качвах килограми без да знам къде е причината, при условие че бях стриктна. Може би при теб именно това е проблема. А четох и  едно изследване, направено върху мишки, че при равни условия, тези екземпляри ,които са будени вечер и държани на светло, пълнеят с 50 % повече, от другите които са оставени да спят.Очевидно важността на нощния сън за метаболитните процеси в организма е огромна. Наистина май "отслабваме докато спим" Имам и още едно въпросче към теб - да не би да се кърмите с бебчето?
Момичета извинете ме за дългия пост. Май взе да ми става навик  Embarassed
На всички пожелавам много минуси. И успокойте съзнанието си. Тялото ни е доста по- мъдро , отколкото предполагаме, отчита всяка отрицателна мисъл и я приема съвсем лично.  Simple Smile . Не му внушавайте , че не го харесвате.

# 491
NeBuLa Klio,от 01.01 не се кърмим вече...за стрикността си права..може би трябва да започна от начало, но без сън, дали има смисъл?
Бяла лястовица, как е при теб със съня, ти също имаш малко бебче? Моята бебка е на 5м и половина

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 13:03 от bgfifi

# 492
[Бяла лястовица, как е при теб със съня, ти също имаш малко бебче? Моята бебка е на 5м и половина

Ами малкият ми се буди нощем горе долу на 4 часа ! Давам му мляко и продължава да спи, но пак всичко си е свързано със ставане, бдене над леглото и нарушаване на съня. Спи ми се, няма как да не ми се спи денем, но не се чувствам толкова зле.

Аз много килограми качих с дъщеря ми при кърмене (една година се кърмихме) и със сина ми първите 4 месеца като се кърмихме. Такъв вълчи глад ме газеше, че нямах спиране. Тъпках се със сладкиши по цял ден и всичко що е мега калорично  Sad. Казват, че уж кърменето помагало да се отслабне, но при мен и двата пъти даде точно обратния ефект. Килата си ги трупнах не толкова от бременността, колкото от кърменето. Whistling

Целта ми е до април месец да смъкна тези килограми от лентичката ми, а останалите 5 до лятото, колкото и смело да звучи.  Crazy

# 493
Здравейте и от мен мацки! На мен нещо ми се гади напоследък и хич нямам апетит....даже ям малко насила, за да не забавям метаболизма....не знам дали е заради яденето само на месо.....може да опитам повече салата да ям..

момичета, децата са големи за нощни бдения освен ако не растат зъбки....моят опит е доста по-различен! Лекаря ми каза, че трябва да науча малката, че нощем не се яде, а се спи! Казваше отпочиналата мама е способна да се отдаде пълноценно и без нерва и през деня. Моята пикла нямаше 2 месеца, когато започна да спи по цяла нощ (за две седмици ми се разказа играта докато успея да я "убедя"). Няма да ви казавам какво удоволствие беше сутрин да се събудя към 7 часа като съм спала без прекъсване цяла нощ.

Е няма да давам акъл.....всеки си знае, а и тук сме за да отслабваме,......но наистина съня е много важен. Като не съм доспала съм подпухнала, не мога да се съсредоточа в работата.....е моята пикла пък снощи става 2 пъти да пишка и ме разби направо.....

# 494
Здравейте и от мен мацки! На мен нещо ми се гади напоследък и хич нямам апетит....даже ям малко насила, за да не забавям метаболизма....не знам дали е заради яденето само на месо.....може да опитам повече салата да ям..

момичета, децата са големи за нощни бдения освен ако не растат зъбки....моят опит е доста по-различен! Лекаря ми каза, че трябва да науча малката, че нощем не се яде, а се спи! Казваше отпочиналата мама е способна да се отдаде пълноценно и без нерва и през деня. Моята пикла нямаше 2 месеца, когато започна да спи по цяла нощ (за две седмици ми се разказа играта докато успея да я "убедя"). Няма да ви казавам какво удоволствие беше сутрин да се събудя към 7 часа като съм спала без прекъсване цяла нощ.

Е няма да давам акъл.....всеки си знае, а и тук сме за да отслабваме,......но наистина съня е много важен. Като не съм доспала съм подпухнала, не мога да се съсредоточа в работата.....е моята пикла пък снощи става 2 пъти да пишка и ме разби направо.....

как я отучи, дай съвет, макар да не е по темата..може и на лични ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт