Близнаци родени в 27гс

• 41 793
  • 246
  •   1
Отговори
# 135
Здравей miramar, за първи път от както са се родили малките не чувствам нищо и съм много объркана?! Знам, че при ЛЮБЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ДОБРЕ, така го чувствам и съм много притеснена!
Аз съм много припрян човек и не обичам да чакам, винаги се опитвам да изпреварвам събитията!

Каква степен ЦКС ви даде Чавдаров на вас? Щом е смятал, че има такъв голям процент да се оправите ибез рехабилитация смятам, че е била лека степен?!

За Любче той беше настроен много песимистично!

# 136
  • София
 jiki_ll , на нас ни беше дал 2-ра степен. Доколкото си спомням при прегледа доста от позиционните реакции не му бяха в ред. Още тогава ни каза, че симптоматиката му е много разхвърляна, което пък било добре. След първите 3-4 месеца рехабилитация нещата се доближиха до нормата, но никога не стигнахме до положение да ни кажат, че всичко е абсолютно ок. Когато проходи аз самата просто взех решение да престана да го водя. Сега не само ходи ами тича, скача, катери се като бесен.
 Така че очевидно в клиниката гледат да се презастраховат и при най малкото отклонение от техните показатели. Относно състоянието на твоя  ЛЮБЧЕ и това, което ти е казал Чавдаров не мисля, че трябва да се отчайваш. Честно казано смятам, че е по-добре да се даде някаква по-лоша прогноза, за да се амбицират родителите да направят всичко възможно и после да бъде опровергана, отколкото да се замазват очите и да се казва "Чакайте, той е още малък. Какво очаквате да прави на тази възраст?" докато проблема стане видим с просто око и родителите да си скубят косите къде са бляли през цялото това време.
 Аз също не съм чувала за противопоказания на метода Войта при ретинопатия. Ние също имахме 1-2 степен, която регресира спонтанно и не стигнахме до лечение. Виждам, че ще се консултирате и с Литвиненко, а той май не е от подръжниците на този метод. Не знам, при всички положения моето мнение е, че е по-добре да се прави нещо отколкото просто да се чака да се види накъде ще тръгнат нещата.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 15:13 от miramar

# 137
miramar очните лекарки Николова (Варна) и Цонева (Русе) не ми дават докумет, че ретината ще издържи на такава рехабилитация. Днес се чух с Тодорова от клиниката и тя каза, че без такъв документ няма да приеме децата - ръцете ми са вързани!

# 138
  • София
 Ето това наистина е доста неприятно  Sad  Все пак нали ви предстоят нови прегледи на очичките в скоро време. Ако нещата са се закрепили не бихте ли могли започнете рехабилитация дори по-късно, в смисъл след 1-2 месеца. А дотогава в клиниката не могат ли да ви правят само Бобат, която е доста по-неагресивна и приятна за децата и магнитотерапия например? Не ви ли предложиха там някаква алтернатива? Не че не можете да правите тези неща и на друга място де.
 Бъди силна и не се поддавай на негативни емоции. Прегръщам те  Hug

# 139
Здравейте Майчета!
Днес бяхме на преглед при Литвиненко. Според него с децата всичко е наред и много ги хареса. Въпреки това ни постави диагноза спастична дипареза и при двамата, като думите бяха :"По-добре да ви уплаша и да продължавате усилена рехабилитация, от колкото да ви кажа всичко е наред, да се успокоите и да се отпуснете". Като цяло повече хареса Любче и каза, че при Лъчи нещата по не са добре, което много ме озадачи, защото до сега всички казват, че Любче е по-зле  Rolling Eyes

От цялата работа ми стана ясно едно: Никой на този етап не може да ми каже как ще се развият децата ми двигателно!

# 140
  • Плевен
jiki_ll , аз мисля, че това че мненията са противоречиви е положителна индикация.
Аз постоянно си водих детето за всеки проблем при един куп лекари и много хора мислеха, че това ме обърква. На мен всъщност ми помагаше. Аз залагах на принципа, че ако имаше очевиден проблем, поне двама от да кажем петима специалисти ще го забележат.
Лошото е, че докато има лекари, които да се възползват от притесненията на хората, ние ще сме доста объркани. Тъй като все се чудим дали този специалист е прав, дали не иска да се облагодетелства от рехабилитации, контролни прегледи и т.н.
Аз бях чела, че точно за този вид проблеми при недоносените, ако няма единно мнение на специалистите и ако диагнозите са различни, променливи и разнопосочни, най-вероятно няма голям и неразрешим проблем със състоянието на детето.
Дано при вас се окаже точно така. Аз като чета оставам с убеждението, че след многото изпитания нещата ще приключат добре.
Продължавай с консултациите с лекарите и с борбата, друг вариант просто няма.

# 141
  • София
Жики, радвам се за добрите новини  Hug! Всичко ще бъде наред Peace.
От цялата работа ми стана ясно едно: Никой на този етап не може да ми каже как ще се развият децата ми двигателно!
Наистина много е рано да се каже. Неслучайно в развитите страни окончателна диагноза ДЦП се слага на около 1г. -1.5 г. Но на мен, честно казано, ми е най-малкото странно, защо трябва да напишеш такава сериозна диагноза, без да мислиш че е такава, за да "не се отпуснат" родителите  Shocked. А за разнопосочните мнения - не ми се говори, аз все още не знам какъв точно вид ДЦП имаме, защото трима от най-известните специалисти се изказаха различно.

# 142
annie13 точно за теб се сетих след прегледа и да ти кажа не съм спокойна, а малко по-обнадеждена! Както се казва тези доктори не са ли чели от едни и същи учебници  newsm78
Продължаваме с масажите и усилената рабата пък каквото е писано в крайна сметка!

# 143
  • на брега на морето
Невероятни майки сте! И децата ви са прекрасни! Господ да ги благослови!

# 144
  • Варна

Жики, аз ще ти кажа. Децата ти ще се развият не само двигателно напълно добре но и нервнопсихически. Всичко ще бъде наред. Ще видиш, просто до годинка и половина с недоносените деца е доста трудно. Иначе безпокойството никога няма да ни напусне.
Ани също понякога звучи притеснена, но и за нея имам вътрешно чувство, че всичко ще е наред. Момичета, прегръщам ви и много ви мисля двете. Надявам се с цялото си сърце скоро да започнете да се радвате на нови постижение на малките мъже.

# 145
Благодаря Ви момичета!

# 146
  • София
И аз ви благодаря  Hug! Каро, за съжаление при нас няма как всичко да е наред  Cry. Все още се надявам да сме с относително преодолим физически проблем и да нямаме психическо и интелектуално изоставане, това е най-страшното според мен.

# 147
  • на брега на морето
Честитя на всички слънчица от тази тема празника на детето с най-сърдечни и искрени пожелания да са здрави!

# 148
Благодаря Котьо Тръмп и аз искам да пожелая на всички деца здраве и щастливо безгрижно детство!

Новината при нас, е че Лъчи се обърна от гръб по корем на 3 1/2 корегирана възраст, а Любче задържа играчки и разтваря ръчичките!

# 149
Благодаря Котьо Тръмп и аз искам да пожелая на всички деца здраве и щастливо безгрижно детство!

Новината при нас, е че Лъчи се обърна от гръб по корем на 3 1/2 корегирана възраст, а Любче задържа играчки и разтваря ръчичките!

Браво !  bouquet
За да те успокоя съвсем , ще ти кажа , че дъщеря ми това го направи на 7,5 корегирана възраст !!!

И тук пак ще благодаря на д-р Петров , който е невероятен лекар и човек , той изчака максимално , беше сигурен , че детето няма неврологични увреждания и не я е подлагал на излишни терапии . Peace

Това го казвам в подкрепа на предишни постове на Невенаbouquet

Общи условия

Активация на акаунт