Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 779
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Люлин, все пак става въпрос за 4-звезден хотел. Трябва да е топъл! Crossing Arms

Виж, ако става въпрос за някой по-старичък хотел, две или три звезди, може да се очакват изненади.
Ако случайно има и басейн, то изобщо не вярвам, че водата в него ще е достатъчно топла или пък, че ще има спасител, освен ако самите вие не си осигурите такъв.

Иначе вече всички новопостроени хотели са с басейни и спа центрове. И така трябва да бъде. Който му е кеф-на ски, който му е кеф- на басейн.

Иначе аз разчитам на отговорността на моята девойка, когато ходи на зелено училище. Ако водата в басейна е студена, знам, че няма да кисне в него. Може да плува, но е предупредена да не показва плувни умения и трикове, дори и да има спасител. И така. Но тя е разумна и отговорна. При теб не знам как е.

А какви са цените?

# 136
Фран, надявам се да е топъл.  Simple Smile Някои хотели във Велинград също са многозвездни, а хората си носят отопление. Това го знам и от лични приятели, не само от форума. Особено за апарт хотелите, които си седят полупразни съм чела и постинги на хора миналата зима във връзка със студа.
Моето дете също е отговорно, но има случай от едно зелено училище на стария му клас, когато за малко да стане най-лошото поради наклонностите на едно момче. Sad
Тоест, като при шофирането: Колкото и да разчиташ на себе си, никога не знаеш на онзи до теб какво ще му се завърти в главата. Crazy
На "Реденка" с фехтовката и той не се беше къпал, защото било студено.

# 137
.... когато за малко да стане най-лошото поради наклонностите на едно момче. Sad

Уффф, да не дава Господ! Praynig

# 138
  • София
Ние винаги се застраховаме с духалка в колата, винаги.
Така сме студували с децата един път, заради авария в отоплителната система - та парен каша духа.

За смяната на училището след 4-ти клас - ние със сигурност няма да сменяме. Доволна съм от училището, от класа на детето. А и тя няма някакви математически амбиции.

В класа им има доста деца, които ще кандидатстват в СМГ - кого ще приемат, ще видим. Част от децата наистина имат реални шансове, при останалите е по-скоро амбиция на родителите.

# 139
  • София
Люлин, а от училището не ви ли дадоха информация? Марти само веднъж е ходил на зелено, но си спомням, че имахме едни разпечатки с разпределени на времето и график на мероприятията + списък с необходимите неща. Класната им помня, че сподели добър опит с школата, която го организира и успя да ни подаде всякаква информация, която ни е била нужна.

ПП: по Коледа бяхме в хотел със закрит басейн и много добро впечатление ми направи факта, че спасителя беше на линия от сутрин до вечер, без значение дали има или не хора.

# 140
Вени, ще говоря с класната. Миналата година част от учениците са ходили, но не знам от кой клас точно.
Плюс това с тия повсеместни икономии нещата се променят много динамично.
Инфо от миналата година може въобще да не е актуанло вече.
Все се надявам някой да е ходил и да каже.
Може би още им е рано за графици и подобни неща. Вероятно ще дадат.
Знам за кой хотел говориш, браво на хората, че са осигурили спасител, въпреки малкия басейн.  bouquet Според мен трябва да имат задължително условие правят ли басейн той да се охранява, ама това си е просто според мен, и аз все такива избирам.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 11:08 от Люлин

# 141
  • София
Е, щом са ходили венъж, вярвам, че ще получиш информация  Peace. А и от хотелът би трябвало да ти отговорят, щом си им писала.

Класната на детето казваше, че предпочита да води децата на такива мероприятия с изпитани фирми, предлагащи зелени училища. Отговорността към децата е огромна, знаете как е, а ако и нещо в организацията куца, то за самите учители става много трудно. В тоя ред на мисли много разчитам, че госпожата щом се наема да води n брой диви хлапета някъде, трябва да бъде уверена в сигурността и безопасността им Mr. Green.

# 142
  • Пловдив
Ние със сигурност ще сменяме училището догодина. В сегашното я записах в първи клас като беше, защото просто нямах избор - това бе най -близкото до вкъщи, а тя трябваше да се оправя сама.

Сега се колебая се между две училища...
Да видим къде ще е догодина.

За прием важат оценките, а и резултатите от олимпиадите, а тя на първото състезание по бълг. за тази година е трета.  Wink

# 143
В нашето у-ще има някаква програма за безплатни ски?
Някой чувал ли е нещо?

# 144
  • София
Чувала съм, но не знам подробности.
Министерство на спорта мисля го организира. Имало голям наплив, но не знам нищо повече. Ще потърся сега малко информация.

Така...намерих подробности - организира се по идея на Българската Федерация по ски, със съдействието на  Министерство на спорта. Инициативата е стартирала 2009 г.

Пускам откъс от писмо на Министерството на образованието от 01.2010 ......

- организацията на обучението на учениците по програмата “Научи се да караш ски” започна в края на 2009 г., като бяха определени училища с общ брой ученици около 3500.
- предвид кризисната ситуация във всички сфери и намаляване на средствата по програмата, същото определи намаляване на броя на учениците на половина /проектът “Научи се да караш ски” включва ученици от І – ІV клас и с оглед на излизане от начален етап на по-големите класове доведе до избор на ІІІ и ІV клас с шансове І и ІІ клас да продължат през следващата учебна година.
- по предварително разчетени данни за участие на ученици са разпределени по училища, а след средата на м. януари 2010 бройката е редуцирана /принцип на редукция, приложен към всички училища, включени в графика след средата на м. януари/.
- РИО, София – град е партньор в реализирането на проекта;
- при продължаване на дейността на проекта през следващата учебна година, първите ученици, които ще бъдат включени, са намалените бройки от тази учебна година.  

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 11:52 от Етиа

# 145
В нашето у-ще има някаква програма за безплатни ски?
Някой чувал ли е нещо?
Четвъртокласниците от нашето училище бяха на ски училище на Витоша по тази програма.
Организацията е била на ниво. Децата са получили безплатно екипировка и 4 дневно обучение.
Много съжалявам, че моята девойка пропусна. Confused
Нестле са спонсор на инициативата.
Ето и снимки:
http://www.119sou.com/index.php?page=g2010-28

# 146
Да, значи е същото, но моят ми каза, че било с преспиване?
Явно ще ги водят някъде.По-добре би било да е на Витоша, ама.....

е, снимките са страхотни!!!!

# 147
  • дядовата ръкавичка
Дъщеря ми в момента е на Витоша по тази програма. Но не са с преспиване. Организацията е страхотна, впечатлена съм! Освен, че ги возят, хранят и обучават (като предварително ги бяха разпределили в групи, според, нивото което си посочил), обувките и ските също са им били предварително индивидуално надписани  newsm10.
А някой да знае дали има публикуван нейде списък за включените в програмата училища?

# 148
Моят син беше по тази програма миналата зима.
Беше много доволен. Първите ден и половина бяха карали на "Меча поляна", остатъкът от времето на "Лалето".

# 149
Моят пак не е разбрал Mr. Green

Сега се прибра - не е с преспиване, всеки ден ще ги водят и ще ги връщат, значи сме на Витоша!
За нашето у-ще било края на м.февруари.

Грейката му е нещо "поумаляла", ако някой има по-голяма - разменям/трябва ни явно за 152см, а нашата е за 140см/ Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт