Пъзели 19

• 35 903
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • на североизток от Рая
  Момичета, върху какво редите вашите пъзели? Ние редим върху един дървен плот, който е подвижен /играе роля и на чертожна маса/. Обаче е неудобен за прибиране, а реденето се проточва дълго и плотът започва да пречи.
 Чувала съм за някакви подложки за редене на пъзели. Има ли такова чудо? И, ако има, къде да търся?  Hug

# 481
Нели, виж тук - http://www.puzzle.store.bg/c/p-l/c-743/aksesoari-za-pyzeli.html
Сега започнах един на зелено килимче, още съм наредила само рамката му, но не е лошо. Не ми харесва обаче това, че когато редях върху една магнитна дъска на детето можех да си я слагам на коленете, да я подпирам на дръжките на дивана...и т.н., а това не позволява волности. Трябва да е само на твърда основа.

# 482
  • на североизток от Рая
      ДиксиHug Hug, благодаря ти за бързия отговор. Много ми харесаха поставките за редене, приличат ми на сгъваеми папки. Обаче цените им... ooooh!. А пък килимчето като се навие, не се ли разваля пъзела?  newsm78 Май ще остана на нашия вариант - дъската. Не е удобна за местене, но се налага да се задоволя с нея. Аз вече взех да не виждам. Редих, редих, но цветовете взеха да се сливат пред очите ми. Май е време да почета книга.  Simple Smile

Хубава вечер!

# 483
  • БГ
Здравейте,
първо се извинявам за глупавия си въпрос който гласи:
какво правите с пъзелите като ги наредите? т.е. нареждате ли ги върху рамка която после окачате някъде или пак ги разваляте?
извинявам се ако сте отговаряли на този въпрос по-рано  Simple Smile

# 484
neli mar4,добре дошла в "отбора" на пъзело-маняците  Hug, има бели дъски за писане с маркер  приблизително 70/100,които са горе -долу 15лв. по големите книжарници ,много са леки и винаги можеш да ги пъхнеш под някой диван или да ги сложиш в/у гардероб  Simple Smile

One Love , добре дошла и ти   Hug Всеки различно постъпва с пъзелите си ,аз лично ги залепвам върху твърда основа /картон ,плексиглас ,шперплат/ и ги давам за рамкиране в ателиетата за гоблени и картини .Стават прекрасни картини . Можеш да разгледаш галерията ни  Simple Smile
Друг вариант е да съхраниш готовия пъзел . Ето една снимка на misleto
http://img22.imageshack.us/img22/3770/dsc00400ion.jpg
Позволявам си да припомня начина за съхранение на Малката Госпожица Мърморанка от стр.20 на тема Пъзели 10
Цитат
Иначе, ето прибирането стъпка по стъпка:
1. Изрязваме парче картон с големината на кутията. Ако искаме хартия между слоевете пъзел, изрязваме няколко.
2. Разделяме пъзела на на парчета, влизащи свободно в самия картон - да не стърчи:
2.1. Пъхаме парчето картон под пъзела.
2.2. Внимателно повдигаме парчето, разделяйки парченцата по ръбовете с ръка...
2.3. ... докато цялото голямо парче остане върху картона.
3. Сега вече е безопасно да го преместим в кутията.
4. Леко издърпваме картона.
5. Процедурата се повтаря, докато всички парчета  са в кутията.
6. И готово.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 21:03 от venny

# 485
Ех тоя форум...всичко има в него Simple Smile Момичета, разчиствах стаята на децата и изнесох 10тина пъзела- от съвсем детски и лесни до такива с по 3000 части. Всъщност този с 3000 части дори не е отварян. Ако някой се интересува нека ми пише на лични, ще пратя снимки.

# 486
  • Пловдив
Нели, виж тук - http://www.puzzle.store.bg/c/p-l/c-743/aksesoari-za-pyzeli.html
Сега започнах един на зелено килимче, още съм наредила само рамката му, но не е лошо. Не ми харесва обаче това, че когато редях върху една магнитна дъска на детето можех да си я слагам на коленете, да я подпирам на дръжките на дивана...и т.н., а това не позволява волности. Трябва да е само на твърда основа.
Това лесно се решава - слагаш магнитната дъска под килимчето Simple Smile Приключваш, прибираш дъската, навиваш килимчето и готово  Peace

# 487
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но ...
Вместо килимче или дъска от 15 лева, може да се използва лист фибран (стиропор) или парче гипсокартон. Много по-евтино и практично е (според мен).

# 488
  • Варна
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но ...
Вместо килимче или дъска от 15 лева, може да се използва лист фибран (стиропор) или парче гипсокартон. Много по-евтино и практично е (според мен).
Всичко може да се ползва, стига на теб да ти е уобно  Wink Идеята на тези дъски и подложки е да може пъзела лесно да се мести. Ако искаш, можеш да редиш и направо на масата, но ще ти се пречка като не редиш  Peace
Мисля си обаче, че от стиропора ще падат топченца а гипскартона ще цапа. Фибрана става, лек е и не падат парченца от него.

Снощи наредих този Швайко http://www.puzzle.store.bg/d-prdimages/org/34555.jpg ще го снимам по-късно
а ме чака подаръка от misleto http://www.puzzle.store.bg/d-prdimages/org/34525.jpg страхотен е  Hug

П.П. Линковете от онзи сайт са вече активни

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 11:34 от mentolka

# 489
  • Не съм от тук и съм за малко
Привет.  Hug
Снощи се справих е последното предизвикателство  Wink, ето го.
И сега съм в чудене кой от всичките подаръци да захвана.  newsm78.
mentolka, приятно редене  Peace, този последния е направо вълшебен.  Grinning

# 490
  • Варна
albena, тази веранда е невероятна, на такова място искам да редя пъзели и с удоволствие бих си го закачила на стената.
Ето го и моя последен, май много от нас го имат  Wink
Много са приятни тези малките, по 500 парченца...

# 491
 poohcho, супер идея за дъската  Laughing Само, че моята ми побира пъзели до 500 парчета, заради това си поисках от Дядо Коледа килимче, за бъдещите ми хилядници  Mr. Green

Аз 100 кусура му открих на килимчето, но едно предимство има и не мога да му го отрека  Grinning Навивам пъзела, закопчавам го с ластиците и в багажника на колата - да е с мен и в почивните новогодишни дни. Знае ли човек каква муза ще му дойде докато всички спят рано сутрин, а аз ранобудницата да не скучая  Mr. Green

Албена, верандата е супер!

# 492
  • Den Haag
Честита коледа  Hug Hug Hug

# 493
  • София
Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година! Нека тя ви донесе здраве, щастие, любов, късмет и сбъдване на всички желания!!!

Моите подаръци от Зойчето, Галчето, Сил-ви и от съпруга ми не успяха да се озоват под елхата, защото предизвикаха дива истерия от страна на кучето, а и не остана много място в коридора за минаване  Mr. Green, така че подаръците тази година си ги намерих в гардероба  Sad

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 12:38 от -=Деси=-

# 494
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Здравейте момичета,
отдавна ви чета и се възхищавам на търпението да редите големи пъзели.
Аз се запалих също и то благодарение на вас.
Надявам се да приемата нови членове в групичката си.
Днес наредихме с моя син един много приятен пъзел, но снимка ще кача утре, че ми го няма кабела.
Имам въпрос: някой редил ли е пъзели от тези светещите. Поръчах си ето този пъзел http://www.comsed.net/search/images.php?id=2059&nimg=700241a.jpg&count=1 и ми е интересно дали наистина светят вечер?
Благодаря Ви предварително.

Също така бих искала да се включа и аз в касичката за подаръците за рождени дни, ако е възможно още. Само ще помоля за номера на сметката, за да преведа парите.
  bouquet

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 17:21 от Дуданка

Общи условия

Активация на акаунт