Машина за хляб-36 част

  • 62 588
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 785
iv.elina, за нищо Hug. Включвам се така малко ненавреме, но това е понеже не пиша веднага след като съм прочела.

# 676
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
Защо да не е навреме.Честно казано много ме е страх да рискувам.Да не изкарам тухла единичка.Аз не съм по експериментите.Залагам на сигурното.В началото правих някакво италианско нещо-панетоне или нещо такова забравих.Ама все едно сладък хляб ядеш.Не ми хареса и изхвърлих р-тата.Преди 3-4 дни едно момиче от Варна беше пуснала р-та за пици,мекици и пр. направих тестото и първия опит беше мекици.Станаха много хубави,а сега ще правя пица.

# 677
  • Мнения: 9 785
Няма от какво да се плашиш - маята си е мая. Пакет на Йоткер 7г суха, или 1/4 жива за 500 до 700г брашно слагам - равносилно е Peace

# 678
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
мерси

# 679
  • Мнения: 407
Момичета, когато аз се учех от тук да правя хляб, тук се говореше да се слага 1 с.л. грис в белия, а и в пълнозърнестия хляб. Пробвайте, няма да съжалявате!

# 680
  • Мнения: 224
Искам да попитам ще мога ли да опека хляб Капама в съд с такава форма

# 681
  • Мнения: 97
Здравейте, от вчера и ние сме с пекарна, имам намерение да започна днес с най-обикновения хляб. Прегледах рецептите, в повечето маята е суха, а аз вчера избързах и жива си купих - малко квадратно пакетче, пише Вова.
Рецептата на която съм се спряла е следната : 300 мл. пр. мляко , 3 с.л. масло ,2 ч.л. сол, 500 гр. брашно, 2 с.л. захар , 2 ч.л. мая,Тегло: 750 гр.
Въпроса предполагам е често задаван, но нямам време да изчета всичко, а ми се иска да го направя довечера.
Та колко от пакетчето Вова да сложа, за да се получи хляба и веобходимо ли е да я разтварям - мама като меси  разтваря нейната с вода и щипка захар, тази необходимо ли е?

# 682
  • Мнения: 2 172
Здравейте, от вчера и ние сме с пекарна, имам намерение да започна днес с най-обикновения хляб. Прегледах рецептите, в повечето маята е суха, а аз вчера избързах и жива си купих - малко квадратно пакетче, пише Вова.
Рецептата на която съм се спряла е следната : 300 мл. пр. мляко , 3 с.л. масло ,2 ч.л. сол, 500 гр. брашно, 2 с.л. захар , 2 ч.л. мая,Тегло: 750 гр.
Въпроса предполагам е често задаван, но нямам време да изчета всичко, а ми се иска да го направя довечера.
Та колко от пакетчето Вова да сложа, за да се получи хляба и веобходимо ли е да я разтварям - мама като меси  разтваря нейната с вода и щипка захар, тази необходимо ли е?

Една четвърт от кубчето ще е достатъчно  Peace
Да,хубаво е да се разтвори в течността със захарта и  да втаса малко.Течността трябва да е леко топла  Peace

П.П. Не се ядосвай,с жива мая става по-добре  Peace

# 683
  • Мнения: 9 785
....П.П. Не се ядосвай,с жива мая става по-добре  Peace

Ъ. Тук мога да поспоря Crazy
Шегувам се, разбира се, но мисля, че е въпрос на вкус. Аз ползвам само суха и едва напоследък жива, защото не намерих суха като пазарувах.

Живата я слагам със захарта от рецептата и 50мл от течността /топла/ да се поразтвори. Даже не чакам да шупва.

# 684
  • Мнения: 97
Благодаря ви, много сте бързи   bouquet
Предполагам сте пробвали от готовите смеси за домашна пекарна, купих и такава, видя ми се по-лесно. Хубав ли става хляба или като всички готови неща си има кусури?

# 685
  • Мнения: 2 172
....П.П. Не се ядосвай,с жива мая става по-добре  Peace

Ъ. Тук мога да поспоря Crazy
Шегувам се, разбира се, но мисля, че е въпрос на вкус. Аз ползвам само суха и едва напоследък жива, защото не намерих суха като пазарувах.

Живата я слагам със захарта от рецептата и 50мл от течността /топла/ да се поразтвори. Даже не чакам да шупва.

Да де,въпрос на предпочитание е,но все пак леко се променя вкуса на хляба със сухата мая  Confused Не е като с жива .
Малко повече играчка е,но си заслужава.
Моите питки,винаги ги правя с жива,не съм и помисляля за суха.Само веднъж опитах....стана,но не беше същата като аромат  Confused

# 686
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
ПОЛИН да ти забия един въпрос-както казваш разтваряш маята и захарта във топлата вода и после ги изсипваш най-отгоре в/у брашното ли?

# 687
  • Мнения: 9 785
Направо ме заби hahaha
Пускам програмата и тогава сипвам течността от рецептата и маяната смес, защото ми тече казанчето.

# 688
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
ПОЛИН защо ме бъзикаш?Питам те защото нали маята не трябвала да се докосва до течноста.По принцип нали първо се слагат течните съставки после брашното и накрая най-отгоре маята.

# 689
  • Разград
  • Мнения: 3 114
ПОЛИН защо ме бъзикаш?Питам те защото нали маята не трябвала да се докосва до течноста.По принцип нали първо се слагат течните съставки после брашното и накрая най-отгоре маята.


Това не е проблем ако веднага се замеси тестото.Ако продуктите се приготвят за отложен старт тогава се спазва това правило.
Полин( Hug) не се шегува.

Общи условия

Активация на акаунт