АМ-биберон или накрайник?

• 1 379
  • 16
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте,
на 1г. и 7м. е малката, пие АМ все още с биберон (3-4 размер).
Струва ми се, че е голяма вече за биберон, но при накрайниците на Авент пише за всички, че не се използват за АМ и давам само вода с тях. Не може да пие все още със сламка или от чаша/шише.
Вие как сте решавали този въпрос?

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 09:42 от Vivi

# 1
До 2.8г.си пиеше АМ с биберон, въпреки че можеше да пие и от сламка, и от чаша.

# 2
  • София
До 2.8г.си пиеше АМ с биберон, въпреки че можеше да пие и от сламка, и от чаша.

И при нас същата работа - на 2г. 1м. пие АМ с биберон, но може да пие другите течности от чаша, шише, сламка. Никак не се притеснявам че е голяма за мляко с биберон. Даже от няколко седмици май окончателно се разделихме със залъгалката. Simple Smile

# 3
Моята дъщера пие АМто си от шише с мек накрайник, някъде от след годинката. Водата пък е от твърд накрайник. Така се получи просто... Иначе може да пие от всичко отдавна.

# 4
Още пие АМ от шише с биберон. Просто защото не може да пие от чаша или сламка, когато е легнал.

# 5
Един може би невеж въпрос, но все пак ще го задам - защо има възраст, от която пиенето на мляко от шише с биберон да се 'забранява'? И каква аджеба е тази възраст? newsm78 Ясно, че примерно дете над 3г си е голямо да пие каквото и да е с биберон, но дотогава какъв всъщност е проблемът, особено пък ако може да пие немлечни течности и от други видове шишета/чашка, но просто млякото си го иска в шише с биберон?

# 6
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Вече съм по-спокойна, че няма 'проблем' при нас  Wink

# 7
Синьт ми до преди няма и месец пиеше АМ с биберон.Отдавна пие течности  от сламка,чаша,шише,просто вечерното АМ го пие легнал и с биберон е най удобно,никога не ме е притеснявало това.

# 8
  • Видин
Един може би невеж въпрос, но все пак ще го задам - защо има възраст, от която пиенето на мляко от шише с биберон да се 'забранява'? И каква аджеба е тази възраст? newsm78 Ясно, че примерно дете над 3г си е голямо да пие каквото и да е с биберон, но дотогава какъв всъщност е проблемът, особено пък ако може да пие немлечни течности и от други видове шишета/чашка, но просто млякото си го иска в шише с биберон?
Вероятно поради възможност да се изкривят зъбите/захапката.
Габи пие мляко вечер от шише с биберон. Вода също. Засега способности да пие от друго съоражение няма  Grinning

# 9
Вероятно поради възможност да се изкривят зъбите/захапката.
Габи пие мляко вечер от шише с биберон. Вода също. Засега способности да пие от друго съоражение няма  Grinning

Хм, ако наистина това е довод против даването на мляко с биберон..  Rolling Eyes Съмнявам се да се изкривят от ползването на шише с биберон 1-2 пъти дневно за по 2-3 мин. Тогава биберонът-залъгалка трябва да е направо забранен за продажба, но това е друга тема.

# 10
Пие млякото от шише с биберон,защото вечер като е легнала няма как да стане от чаша.

# 11
Пие млякото от шише с биберон,защото вечер като е легнала няма как да стане от чаша.

Да, аз давам само сутрин и като си го изпие в леглото успява да издържи поне още половин-един час кротувайки, докато мама и тати още дремят.  Wink Та всъщност не мога да си представя да ставаме в 6.45 (както се буди след смяната на времето) само за да пие седнала от чаша.

# 12
  • Бургас
Не виждам проблем от шишетата с биберон.Големите деца бързо си изпиват млякото.Моята пи с такъв биберон до това лято/4г и 8-9 м/.

# 13
  • Sofia
Моите още си пият вечерното мляко с биберон (на Авент с три позиции). Опитахме всички видове накрайници, чашки със сламка и други подобни, по-удобно от биберона и за тях и за мен няма. Не виждам проблем да продължават да си го пият така. Вода пият от мекия накрайник на Авент.

# 14
  • София
Моя син пиеше АМ с биберон. Вече не помня точно на каква възраст го отказа, може би малко след 1,6г.
Пробвала съм с чаша с накрайник и шише със сламка. Но се запушват и миенето е голяма играчка. Пробвах да го давам и със сламка (обикновена) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт