Кой какво разбира под 'добро АМ'?

• 4 876
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
astravera,а защо си мислиш че майките които не кърмят го правят от мързел и тем подобни извинения?Мен пък супер ме дразнят такива изказвания Sick .Защото аз лично кърмих само 40 дена и то не защото не исках,не защото не се цедях редовно с най-скъпата помпа която намерих,не защото не слагах бебето на гърди преди всяко хранене(и дохранване с АМ)...И не защото се оправдавам че нямам кърма,но наистина това стана...За 3 дена изцеждах след всичките тези стимулации и чайове за кърма....само една чаена лъжичка...И толкова ли е странно и невъзможно,и невероятно някоя жена да няма кърма?Не съм пила хапчета за спиране на кърмата просто защото кърма НЯМА...Така че моля не обвинявай майките които дават АМ преди да знаеш цялата история на тези жени Crossing Arms И не си мисли че не страдаме затова че не можем да кърмим!А,и още нещо.Мен майка ме е кърмила само месец,не по липса на кърма,а заради хапчета които са й спрели кърмата за няколко дена след които аз вече не съм искала да суча...И да ти кажа,не съм  станала нито глупава,нито недоразвита,нито пък дефектна заради адаптираното мляко което съм пила...Плюс това съм свидетел как дълго кърмени деца боледуват често и хич не са най-добрите деца на този свят!

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:07 от bubka:)

# 46
  • Пловдив
ЦИТИРАМ отново: Може да ме критикуват някой майки, но за мен най-добре е ако може /и с желание от майката разбира се/ детето да се кърми поне до 6-7 месец, аз лично смятам, че е престъпление към едно дете да не бъде кърмено от мързел, нежелание и подобен род извинения /това пак си е мое мнение не ангажирам никой/ ама като видя някоя майка да си пуши цигарите навън и да бута шишето на мъничко бебче и направо ми прилошава....

Мисля, че правилно съм се изразила и знаех, че ще се намери някой да чете между редовете и затова съм вмъкнала някои пояснения !Както съм казала по-горе при какви причини да не се кърми неодобрявам, не съм споменала за тези имащи основателна причина! newsm78 За тези,които са добронамерени съформки ще съм благодарна ако са ме разбрали ПРАВИЛНО, а за язвителните постове нямам думи.... Thinking

# 47
  • София
Поначало, смятам за неуместно в ТОЗИ подфорум, в който-очевидно, повечето майки не кърмят, да се коментират причините, поради които една или друга майка храни бебето си с АМ.
Всяка майка има своята лична история, която не знаем, много са минали през драми и самообвинения заради това, че не кърмят, и немалко от тях са чувствителни на тема "кърмене". Нека когато някой реши да прави обобщения за причините някои майки да не кърмят, колкото и да отваря скоби в коментарите си, да е наясно, че засяга болезнена за други тема и че каквото и да напише-за някого е прозвучал грубо и със сигурност го е засегнал.

# 48
ЦИТИРАМ отново: Може да ме критикуват някой майки, но за мен най-добре е ако може /и с желание от майката разбира се/ детето да се кърми поне до 6-7 месец, аз лично смятам, че е престъпление към едно дете да не бъде кърмено от мързел, нежелание и подобен род извинения /това пак си е мое мнение не ангажирам никой/ ама като видя някоя майка да си пуши цигарите навън и да бута шишето на мъничко бебче и направо ми прилошава....

Добре де,нека и аз да поясня че съм отговорила съвсем адекватно на поста ти.Ето на този цитат горе съм отговорила така"Така че моля не обвинявай майките които дават АМ преди да знаеш цялата история на тези жени  Crossing Arms И не си мисли че не страдаме затова че не можем да кърмим!" Така че помисли,не се заяждам...Ти пишеш че виждайки жена да бута шише на бебето си и ти прилошава,а аз ти казвам да не бързаш да съдиш без да знаеш историята на майката.За пояснение,не оправдавам пушачките,аз не пуша...
Vivi,страшно ти благодаря,ти разбираш личната ни драма...Страдах и още страдам затова че не мога да кърмя...Още повече че бебето ми е дълго чакано и много желано....

# 49
Astravera, виждам, че много си набрала.  Но постовете ти нито помагат на niko11, нито пък са конкретно по темата.
И още малко спам от мен. Думи като на Астравера и една тема, където майки-кърмачки се надъхват и коментират некърмилите ми помогнаха реално да преодолея по-лесно факта, че не успях да кърмя. Който както иска да го разбира Peace

Хубави празници!

# 50
  • Пловдив
Далеч съм от мисълта, че майки имащи здравословни причини да не кърмят трябва да бъдат обвинявани, но се съгласете с мен, че има и такива, които го правят точно по причините, които изредих?! Тъй като сега съм от тези хранещи детето си с АМ, но преди съм кърмила къде трябва да изразя лично мнение според вас, а и форумите не са ли да казват хората това, което мислят?! Дори човек лично да преживява това, че не може да кърми детето си по сериозни причини, това не е основание да бъде язвителен и да чака само повод да се нахвърли към друг, поста ми е добронамерен и завършва добронамерено. Първото си дете не кърмих повече от 45 дена точно от неинформираност и липса на подкрепа от лекари и близки, сега вече порасналата си голяма дъщеря виждам с наднормено тегло/въпреки, че тя и ние полагаме усилия да се справим с този проблем/ и в разговори с диетолози, лекари и други хора си давам сметка, че е възможно това да е следствие на храненето в кърмаческа възраст. Съвсем не искам да кажа, че всички деца хранени изкуствено са застрашени от напълняване, просто това си е наш извод и съм доволна, че с големи усилия / и болка/ успях да кърмя мънинката поне до края на 7 месец.

# 51
  • Пловдив
Astravera, виждам, че много си набрала.  Но постовете ти нито помагат на niko11, нито пък са конкретно по темата.
И още малко спам от мен. Думи като на Астравера и една тема, където майки-кърмачки се надъхват и коментират некърмилите ми помогнаха реално да преодолея по-лесно факта, че не успях да кърмя. Който както иска да го разбира Peace

Хубави празници!

Няма от какво да съм набрала мила, аз също храня детето си с АМ, а и пред себе си съм чиста, че поне с второто дете положих огромни усилия, трябваше да се преборя и с пълната си липса на апетит и да се наливам с течности, защото кърмата ми се влияеше точно от това, рядко пиша във форума, харесва ми да чета мненията на майките с тяхните тревоги, но когато се сблъскам с негативни постове ми се ще да се откажа въобще от писането тук. Поздрави на всички и Весели празници! Heart Eyes

# 52
astravera,ти упорито се оплиташ с едни поучителни постове  ooooh!

И ти не си кърмила всеки път минималните 6-7 месеца.
Ако тогава някой така те беше критикувал надали щеше да си доволна.
Има жени, на които не им е приятно да кърмят - това си е техен избор и не, те не са престъпници!

АниТакова, разбирам те  Simple Smile

# 53
Ако модератора прецени че поста ми е излишен спам,нека го премахне,но не мога да се въздържа да добавя за последно.astravera,никога не съм се нахвърляла срещу никой в този форум!Мисля че трябва да си прегледаш първия пост и да ти кажа хич не е добронамерен както твърдиш,моля те...И щом си минала по пътя на некърменето защо се нахвърляш върху другите с подобна съдба?А това че АМ мляко е виновно за наднорменото тегло на дъщеря ти...Стига де,вярваш ли си?Аз ти казах че съм била на АМ след първия месец и над 30 години все съм слаба.Преди да забременея бях 45 кила.Търси причините другаде,не стресирай майките които хранят децата си с АМ,че едва ли не ги обричат.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:04 от bubka:)

# 54
Аз пък не виждам за какво толкова се подкачате на постовете на astravera, не е написала нищо обидно или невярно. И аз не успях да кърмя, поради липса на информация и знания, не е срамно и не виждам защо постове като нейните трябва да ме хвърлят в дива ярост и негативизъм  Blush
Освен това е права, че много майки не кърмят просто, защото не желаят, аз познавам много такива.  Simple Smile

# 55
Здравейте чета темата и си мисля ,че малко прибързано нападате астравера, тя просто си е казала мнението а вие супер се дразните или едва ли не тя няма право да пише в този подфорум защото е кърмила  newsm78 естественно че всеки избира дали да кърми но ако някой дава повече информация не би било лошо, Rolling Eyes та затова пишем по форумите да сме по-информирани само позитиви ли да пишем за изкуственото хранене вие пък не давате никой да изкаже друго мнение ами наистина така отказвате хората да си казват това което мислят.

# 56
  • Пловдив
Аз пък не виждам за какво толкова се подкачате на постовете на astravera, не е написала нищо обидно или невярно. И аз не успях да кърмя, поради липса на информация и знания, не е срамно и не виждам защо постове като нейните трябва да ме хвърлят в дива ярост и негативизъм  Blush
Освен това е права, че много майки не кърмят просто, защото не желаят, аз познавам много такива.  Simple Smile

Ех мерси Блонди   bouquet поне ти си ме разбрала, заради хора като теб ще продължавам с интерес да чета тук!  Hug Ама наистина ви казвам, че ако някой ми беше се скарал да кърмя с първото дете и малко повече информация да имах, щях да го послушам не съм от хората, които не приемат съвети или критика даже често в живота си се старая да се уча и от грешките на другите.

# 57
Бихте ли споделили кой какво разбира под това дали едно АМ е добро/качествено/полезно или не? Какво гледате да има или да няма в състава му?
кисело мляко му е майката, особено на тази възраст. Стига вече с това АМ. Аз мисля че прекомерната му употреба може да доведе до наднормено тегло у детето. Ама това си е мое мнение лично, да не изядете и мен сега  Mr. Green
Аставера, определено не е по темата твоето изказване обаче съм съгласна с теб! Не мисля че нападаш или обиждаш някой с поста си. Всяко казано нещо може да бъде разбрано по няколко различни начина, така че нека не се засягат майките, които не могат да кърмят. Казаното се отнася до тези, които се отнасят безотговорно по въпроса:peace:
niko11 искам да те попитам защо си решила да дохранваш? мислиш, че нямаш кърма ли? сподели каква е причината, за да ти помогнем ако можем:roll:

# 58
кисело мляко му е майката, особено на тази възраст. Стига вече с това АМ. Аз мисля че прекомерната му употреба може да доведе до наднормено тегло у детето.

Май си е до дете, но може и да има някаква предпоставка  Thinking Синът ми пиеше много мляко и много сериозни количества до година и половина. Слаб е като щека  Crazy

Киселото е ок, но как се дава с биберон? Ако се разрежда с вода става по-малко хранително, а АМ все пак си е обогатено и специализирано за бебета и малки деца. А и купешкото кисело не е истинско кисело. Освен да се кваси...  Simple Smile

# 59
Прекомерната употреба на повечето храни може да доведе до наднормено тегло. Но защо ли за затлъстяването на малките деца се приема, че виновникът е млякото?
Моето пиеше/пие АМ. Слаб е Wink. Наблюденията ми върху други дечица са същите. И не млякото е виновно, а тъпченето с най-различни неща и извън основните хранения.

Общи условия

Активация на акаунт