Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 680
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Терминаторче, аз знам, че в Щатите бебета нямат колики  Mr. Green Няма капки, няма възглавнички с костилки. И това е в основната на кърменето на поискване - като плаче, значи е гладно и толкоз

За космонавтчето - моите са 0-3м и са му бая големички. Мисля си, че най-рано януари ще гледам за по-големи

био гая не са ли пробиотични капки? в сми, с какво помагат с/у колики?

# 631
  • София
Дъгичка, нашето космонавче е 2-4 месеца, та има още мегдан в него. Най-вероятно зимата ще изкараме с него.

Marci, поразгледах списъчето и следното можеш да коригираш:
Мама poly25 е родила на 23.11., а не на 24.11
почерни името на Малвинка, че нещо се е объркало.

мише, ето инфо за Био Гая: http://apteka.framar.bg/30012234/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0% … B8-5-%D0%BC%D0%BB

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 22:56 от Dori

# 632
Миньон, децата са толкова различни, че няма смисъл да ги сравняваш едно с друго. Ако нещо е работело при баткото, то може да не работи и да не помага на Бо. Надявам се този ви период бързо да свърши!  Hug

Бръмбазела, закъсах го аз с това кърмене  Cry Зърната ми са като бойно поле, така ме болят, че вече не ми е приятно кърменето.Мажа ги с Гармастан, но ефекта е нулев, защото тамън ги намажа и бебо реши, че иска да яде...Купих силиконови зърна - малкия изобщо не ги иска, а и като ги стисне леко ефекта от болката е същия.Рева вече, докато кърмя.Марти повръща червеникаво-кафяви неща, заради раните ми.Не мога да се доизцедя след кърменето, а кърмата ми усещам как намалява все повече и повече  Cry Бебето захапва перфектно гърдата, но от самото смучене ми се появяват мехурчета, които стават на рани.

Катенце!  Hug  Sad Ще се справиш, имаш нужда от упоритост и малко време за лечение. Опитай да мажеш гърдите с естествен ланолин за кърмачки (има различни марки, в аптеката ще те ориентират), защото той овлажнява и лекува зърното и няма нужда от измиване преди кърмене, за разлика от Гармастан. Капки размазана кърма също имат лечебен антибактериален ефект. Важна е добрата хигиена, защото рагадите могат да са входна рана за инфекция.

Обърни внимание на засукването! Може би е добра идея да те види консултант и да ти каже дали правилно поставяш Марти на гърда и ако не, как да се справите.  Peace Обади се и на личния ти лекар, който също може да ти даде адекватен съвет, както и да прегледа бебето дали не става въпрос за къса юздичка или високо небце. Ето нещо като SOS:

1. увери се, че позата на кърмене е правилна и намери тази, при която би те боляло най-малко
2. ако не отваря достатъчно добре устичка, може да го изместиш така, че зърното ти да сочи между горната устничка и нослето му. Това би го накарало леко да наклони главичка нагоре и назад, така, че да осигури по-широко отваряне на устичката и съответно по-добро засукване
3. можеш да кърмиш първо от по-здравата гърда, защото в началото бебето може да прави по-силен вакуум и съответно болката да е силна
4. можеш да кърмиш на по-кратки интервали и да прекъсваш кърменето, да почиваш и после пак да предложиш гърда - отново, за да не засуква настървено, а спокойно
5. студен компрес може да облекчи болката
6. ако цедиш с помпа и е твърде болезнено за теб, можеш да опиташ техниката на Мармет: ето едно клипче, в което много добре е обяснено и показано как точно се цеди, а в блога на Хедра има също много подробно описание.
7. червеникаво-кафявото повръщано наистина е от раните, но не би трябвало да предизвикат проблем при бебето
8. може би за момента е подходящо да щадиш зърната докато оздравеят напълно и да храниш бебето с изцедена кърма, но не с шише, а с пипетка, лъжичка или чашка.
9. има различни видове, модели и размери силиконови зърна. В краен случай можеш да опиташ с тях, но имай предвид, че хигиената трябва да е много, много добра, за да не се инфектират зърната.

Дано бързо почувстваш облекчение и кърменето да се превърне в удоволствие и за двама ви!  Heart Eyes

# 633
  • София
мамчета да ви питам вие с какво мажете бебетата след баня аз мажа с джонсан но не сам доволна от тяхното олио, искам да ми препоръчате нещо по мазно и по да овлажнява че кожата ни е доста суха и се люпи даже.

# 634
vivi_23 аз мажа с олио на Бюбхен и съм доволна. Освен след баня мажа и по 2-3 пъти през деня като се сетя, когато сменям памперса. А педиатърката ми каза, че е нормално ако почне да се бели кожата на бебето и да не се шашкам.

Кьолшес а тази торбичка с костилките как я загряваш  newsm78

# 635
Моя младеж след яденето в 9 се събуди чак сега в 3.30 , за такава пауза не бях и мечтала ... в 2 ставах да го проверявам  Mr. Green

Дъгичка, нашия космонавт е 0-6 , така се води. Но имам и в две части гащеризон с яке за 6м , че ако е дълга зимата и космонавта омалее да имаме вариант.

За мазане имам лусиона на Мустела за дневно ползване и олио Бюбхен вечер след баня  Peace

# 636
  • Велико Търново
vivi23 ние ползваме олио с невен за масаж на Weleda - много съм доволна. За облекчаване на коликите втривам в коремчето с лек масаж Масажно масло за бебешко коремче на Weleda.

Дарка нашата госпожица още не се е събудила от последното хранене в 4ч. сутринта. Вече се чудя дали да не я събудя. newsm78

Marci Благодарности за ъпдейта!   bouquet

# 637
  • гр.София
А добро утро Simple Smile

Явно днес всички бебчета са поспаливи.Като гледам няма кой едно кафе да сервира за събуждане   food010

# 638
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бръмбазела  Hug благодаря много   bouquet

Добро утро и от мен  Hug Тази нощ и наш бебо си поспа доста, сега пак спинка.Чакам го да се събуди, за да ходим до педито за пробно кърмене  Peace Тамън да го видим колко е нашишкавял  newsm32

# 639
Добро утро!liana85-мерси за кафенцето!Аз съм от неспящите мами тази нощ.Моята мишка яде от 3 до 6ч.на всеки 30мин. #Crazy,направо откачих.Накрая мама се смили и дойде да я гушне след което е заспала и все още спи.Вчера идва док.да прегледа и 2те ми девойки.На Дея за сега не и изписа нищо за нослето само физиол.р-р.тъй като сополките не се стичат.На Неси почти е готова за детска.Ох моята песен звучи

# 640
  • Λάρισα
И ние си поспахме тази нощ, дори се нанесохме обратно в спалнята Whistling  Mr. Green Чак сутринта се поразмърка, но я изнесох на разходка на балкона  Mr. Green и откърти блажено.

Аз общо взето почти не мажа. След баня (тоест през ден) правя масаж с хидратиращо мляко за тяло и толкова. Дори дупето й го мажа само вечер, когато може да пропуснем една смяна на памперс. Но това е относително, ако беше с много чувствителна кожа и ми се подсичаше, сигурно щях по-често да го правя. Но при Дора до проблеми водеше по-скоро многото мазане, изписаха я подсечена, смених 15 крема и нямаше подобрение, докато не спрях да мажа изобщо и да я оставям по голо дупе за по 15 минути по няколко пъти на ден. Така че явно си е до кожа  Peace Относно лющенето - при нас мина точно за 1 ден (тялото), на следващия се олющиха крачетата и ръчичките и приключихме.

# 641
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
браво на бебетата тази нощ, повечето са ви оставили да поспите. Дано така  да е от сега на татък. Wink
didka banditka дано този период на будуване премине и при вас. WinkКак се изследванията на Неси от урината?
Хайде от мен ще е кафето за събуждане, май повечето го пиете с мляко сега.

# 642
  • гр.София
Марси мерси за хубавото кафенце,че аз така и не се научих да пускам снимки и не можах да ви сервирам сутринта едно хубаво кафенце  Blush

# 643
И аз мерси за кафенцето, може би е време да започна да си го поркам, както преди.

Благодаря ви за споделенето относно космонавтите. Поръчах 0-3 и в понеделник ще е тук.
Ние ходихме рано, рано на ваксина. Малко ми плака съкровището.  Praynig
Сега да питам и аз за тоя "Деавит"... Някъде ако знаете със сигурност да го има.?Тук в нашата аптека, са казали на мъжа ми, че можело да се намери само в някакви държавни резерви  Shocked.

Хайде Марси, кога беше тържеството? Време е за бебеее!  Party

# 644
  • 42.016399,23.101179
Дъгичка мина тържеството още във вторник, ама на бебка не и се излиза. Термина ми е утре, надявам се до понеделник вече да се гушкаме с малката принцеска, а де не сме все още комплект.

Общи условия

Активация на акаунт