Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Добрутро ви!   bouquet

Бръмбазела  Hug благодаря много   bouquet

Добро утро и от мен  Hug Тази нощ и наш бебо си поспа доста, сега пак спинка.Чакам го да се събуди, за да ходим до педито за пробно кърмене  Peace Тамън да го видим колко е нашишкавял  newsm32

Катенце, бързам да ти пиша преди да излезеш. Понякога се случва по време на това т.нар. "пробно кърмене" да не се получат съвсем нещата. Бебето може да е притеснено от новата обстановка (майката също, защото за нея това е вид тест), да е по-поспаливо, или пък да посуче по-малко от обичайното. Това е съвсем нормално, тъй като бебетата се хранят всеки път различно - веднъж повече, веднъж по-малко, но общо за денонощието те си наваксват и си набавят необходимата им дозичка. Идеята ми е да не се притесниш, ако при меренето се окаже, че Марти не е сукал... хм... достатъчно и да ти пилят на главата онези градски легенди за кърмата ти.  Hug

Това пробно кърмене, което се практикува от нашите педиатри е доста остаряло и отречено, а когато се прави, се взема предвид теглото преди и след кърмене за едно денонощие и в рамките на няколко дни. Така може да се добие цялостна картина как наддава и как се храни бебето. Но същото не може да се получи само от едно хранене за деня.  Peace

Малко по-късно ще се върна назад да отговоря на другите въпроси, ако междувременно Микки не е успяла да се включи.   bouquet

# 646
  • Велико Търново
Marci мерси за кафенцето - точно така го харесвам с мляко! Пожелавам ти бебка да си излезе на термина - пу-пу дано, ще чакаме новини!

Мамчета, да се похваля -преди малко ни падна пъпчето. Толкова неочаквано беше за мен, че чак с стреснах. Почистих отново със спирт, и сега се чудя трябва ли да продължавам със спирта и докога? Вие как постъпихте?

# 647
Имало и някакви като торбички ли какво ли и аз не знам, дето се пълнели с топла вода,  пак ще ми свърши работа.  Някой ако знае от къде мога да си купя да свирка.

Термофорче. Пълни се с топла вода. Направено е от дебела гума и е облечено с плюшено калъфче. Аз си купих преди 4 г. такова от ДаНет и съм доволна. Ползвах го с баткото, сега го слагам и на бебето. Определено има по-голям ефект от капките. Моето е на Nuk в синьо и бяло, имаше го същото и в розово, но сега нещо не мога да го намеря в сайта на ДаНет.  newsm78 Ако искаш, звънни им по телефона и ги питай. Или се обади на вносителя на Nuk - би трябвало да ти кажат къде са заредили и да си купиш от най-удобния за теб магазин  Peace Цената беше около 15 лв., ако не се лъжа.

vivi23
, олиото на Джонсън е синтетично и, честно казано, е едно от най-проблемните на пазара. Вземи си някакво естествено олио, примерно на Веледа, както са те посъветвали или на Хип. Аз ползвам на Хип и съм доволна. Доста е мазно, но попива добре и с него излющената кожа се изчиства по-бързо. 100% натурална смес от масла е, с преобладаващо био бадемово олио.

Дидке, като гледам, първите родени в темата бебенца вече започват да разреждат храненията. Търпение, ще ни огрее и нас скоро.  Mr. Green
Благодаря на Люси, Микки и Бръмбазела, че ни осветляват какво се случва с нас!  Hug

# 648
  • гр.София
Insolence  на нас като ни падна пъпчето продължих няколко дни да му капвам 70% спирт,сутрин и вечер.Не сам слагала топоцин или лепенки за пъпче.

# 649
Добро утро момичета, тук съм но нямам много време да пиша, иначе се опитвам да ви догонвам с четенето.

Марси, мерси за кафенцето мила. Аз не съм спирала кафето, не мисля, че се отразява зле на храненето на Миланко. А и на мен деня ми е по-хубав с чаша кафе сутрин.
Стискам ти палци за едно лесно и бързо раждане и скоро да си гушкаш детенцето.
И много ти благодаря bouquet че пое щафетата за попълването на първа страничка на прекрасната ни тема, наистина след раждане трудно човек се организира.

Insolence, при нас беше също както казва Лиана, след падането слагах спирт още седмица, без нищо друго. Пъпчето на Милан падна последния ден в болницата докато го къпеха.

vivi23, спокойно миличка, не е от козметичния продукт. Тук на всички ни бебетата ни се олющиха, това е първата им малка кожичка, с която са били 9 месеца във вода. Може би затова сега се лющи.

Дидка, добре че майка ти е още при вас. 
Пожелавам ти бързо оправяне на носленцето на Дея и кака Неси да е здравичка.

# 650
  • гр.София
Момичета сетих се да питам кога мислите да се местим вече в родени  Party Края на Ноември приближава,а гледам че по голямата част от нас вече родиха и темичката ни е към края вече.Ще пускаме ли още една тема тука или следващата вече ще е в родени?

# 651
  • Λάρισα
Аз предлагам да изчакаме активните във форума момичета да родят, иначе ще е кофти  Peace

# 652
  • Козлодуй
Добро утро и от мен. Присъединявам се към вас, но с чаша горещ чай. От снощи нещо гърло ме боли. То май цялата къща си боледуваме. Ама така ще е зимата, няма начин. За сополките на бебка ни направиха капки Адреналин. Не знам дали сте ги чували. Казаха ми първо с физ.разтвор, после аспиратора и после по 1 капка в ноздричка + вит.С в малко водичка веднъж дневно. От вчера нта сме на това лечение и мисля, че добре й се отразява. Спи спокойно. Вчера цял ден диша много чисто, без сополи. Само сега сутринта като се събуди имаше малко засъхнали корички, но си ги почистихме.
Марси: пожелавам ти скорошно и безпроблемно раждане!
Пъпчето го мазах със спирт и топоцин докато не заздравя съвсем, т.е. докато я щипеше. Като спря да я щипе, спрях и аз да мажа. Това беше някъде около 10, 12 дни след като и падна пъпчето.
Аз искам специално да благодаря на Люси, Мики и Бръмбазела. Благодарение на техните постове и съвети не се отказах от кърменето. В началото ми беше много трудно и почти се бях отказала. А вече от 4,5 дни се храним изцяло и само на гърда. Най-накрая си намерих удобната за мен поза(легнала), при която не изпитвам абсолютно никаква болка. Докато се кърмим дори си гледам любимия сериал. Благодаря ви момичета!

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 11:38 от slb83

# 653
Само да вметна... Мъжо е разпитвал познати от фармацевтични складове, казали са му, че след 10 дни ще има Деавит по аптеките, а за Вигантола.. да не го купуваме дори и да го има някъде  Confused Аз лично това не го знаех.

Insolence и ние капахме със спирт само, докато не падна и коричката.

Хубаво ще е да изчакаме наистина и плана, марси и мила от марс ( май само те ни останаха 2 в 1)  newsm78 и тогава да се местим.

# 654
  • гр.София
Няма проблеми аз не бързам да се местим Simple Smile И тука си ми е добре.Така че ще изчакаме и останалите момичета 2 в 1 да се сдобият със здрави,плачкащи и папкащи бебчета,и да почнат и те да споделят кърмаческите неволи  Mr. Green и тогава ще се местим.

# 655
Здравейте, сладурки.
Имаме си още едно бебе. Казва се Андрей, роди се на 15.11.2010 г.

Имаме сериозен проблем с кърменето. Моля някой от асистентите да се притече на помощ.
Понеже дълго нямах кърма (вече имам коластра в ограничени количества), през това време се храни с биберон и АМ.
Сега ми е много трудно да го накарам да засучи. Когато успея, той сучи малко и заспива. После трябва да се дохранваме, защото количеството му е малко и реве. Опитах дохранване с лъжичка - изобщо не иска да гълта. Само с биберон успявам да го нахраня, за да заспи и следващия път кошмара се повтаря. Особено през нощта.
За будене на бебето, за да яде под час и дума не може да става. Изобщо не мога да го събудя.
Пропуснах да отбележа, че когато първо го карам да засуче и после го дохранвам се храним с часове. От биберона започва лакомо да гълта и после въпреки, че се оригва, повръща обилно.
Налага ми се да се цедя с помпа и после да му давам да яде от шишето.

# 656
Marci-вчера излязоха изследванията на Неси от урина за мой късмет точно когато док.беше вкъщи и няма нищо всичко е наред.Но тя каза да продължим с лечението поне още няколко дни,а за Суметролима поне 5дни.Забравих да кажа,че още от вечерта след като почнахме лекарствата Неси вече си пишкаше без болка.Оказа се че доста деца от детската са били с цистите  :crazy eyes: А относно твоята бебка тя си знае кога и е времето,нали знаеш при нас как беше  тя си реши самичка. Hug
Относно нашият пъп,след като падна само с топовен съм го третирала няколко дни.
Дъгичка -моята мама беше намерила Девета миналата събота на Мадрид в една аптека.
Миньо-дано и ние скоро се похвалим с по-спящи бебета  :Lil:
alb83 - и вкъщи сме на същия  хал-болни.
Mimoza-Plovdiv -благодаря дано се оправят бързо.

# 657
  • София
 От сутринта с Валето все се носим. Детето иска да е сгушен в мама. Похапнахме, оригнахме и пак иска на ръчички. Сега съм го оставила малко в легълцето, ама вече взе да ме вика  Laughing.

Марси, тенкс за кафенцето   bouquet.

vivi_23 аз мажа с олио на Бюбхен и съм доволна.

Дидка, хубаво е, че Неси бързо се оправя  Hug. Може да има течение някакво в градината или момиченцата да ходят с полички този сезон и затова да е цистита  newsm78.

Дъгичка, бях писала и на мише, че Деавит майка ми го донесе от провинцията. Ако има, мамможе да вземе. Само дано има поне 2 броя, та и на теб да дам. Иначе мислех на мише да предложа, като първа интересуваща.

Лианка, писах ти на лични за почерпката с кафенце  Wink.

Относно местенето в родени да е поне след следващата тема  Peace.

eli_m, Честито ви синче! Да е здрав, папкащ, послушен, обичан! На теб бързо възстновяване!

# 658
Привет отново! Благодаря ви за милите думи!  Hug Hug  bouquet

...Имам въпрос към Микки и Бръмбъзела Момичета, зърната ми са ужасно разранении то още  при първото сучене на бебето. Болката при всяко захапване е невероятна просто и в момента не знам как ще накърмя бебето, което чакам да се събуди гладно  Cry за сега  тече коластра  и съвсем малко мляко , което видях , че излиза като сестиснах с ръка. Не мога да се изтискам сама  с ръцете, просто не става.ПРобвах и с помпа на Авент,, но пръска съвсем тъничка струйка, повечето са капки коластра.Явно още не сас се отпушили каналчетата.Гърдите ми се твърди и набъбнали и само като суче детето поомекват , но  в момента просто ми е непосилно да му дам да суче.Моля за помощ, дайте съвет, че направо съм се отчаяла отвсякъде  Cry
Благодаря ви предварително!

Франческа, честит Валери!   bouquet Как сте днес?

Може би и при теб проблема идва от неправилно позициониране на гърда, но напълно е възможно просто гърдите ти още да не са привикнали към кърменето и ако бебето прави силен вакуум, да те понаболяват. Можеш да мажеш зърната и ареолите с естествен ланолин за кърмачки през целия ден, без да отмиваш преди кърмене. Опитай да намериш поза, която те е удобна и не те боли или чувстваш по-лека болека. По този начин и няма да има напрежение върху болезненото място. Можеш да правиш контрастни душове и въздушни бани, които закаляват зърната.

Нормално е гърдите ти да са напрегнати - все още кърменето ви не е установено, тялото ти образува повече коластра. Съвсем скоро отново ще омекнат и ще се чувстваш добре. Бебето наистина се справя по-добре от помпата.

Можеш да опиташ да го кърмиш по-често, за да не огладнява твърде много и да се храни на порции. Така няма да суче лакомо и би трябвало да намалее неприятното усещане.   bouquet

Мики и Бръмбазела, имам нужда от помощта ви !! От 2 дни едната ми гърда като че ли се пълни по-малко. По-малка е, вижда се лесно. Досега се пълнеха еднакво и ги редувах на кърмене. Сега това ненапълване на дясната съвпадна с това, че малкият започна да се храни и от двете ми гърди, като ги изпразва докрай. След хранене не мога да изцедя и капка. Притеснявам се, че след някой и друг ден, кърмата ми вече няма да му стига  Confused Давам му първо по празната, с идеята, че като е по-гладен ще суче по интензивно и ще я стимулира, но вече 2ри ден не виждам особен ефект. Дайте ми някакакъв съвет, моля  Sad

Мравке, хубаво си се сетила да предлагаш първо по-меката гърда. Имаш ли съмнение, че кърмата не му стига? Защото състоянието на гърдите ти не е показател за количеството, което изяжда и което можеш да произведеш.  Simple Smile Много често едната гърда произвежда повече от другата, както и формата и размера й може да е по-различен. Нормално е да не можеш да цедиш след хранене, иначе пък можеш да си докараш хиперлакта;ия.

За да си сигурна, че кърмата му стига, е хубаво да кърмиш на поискване за толкова време, колкото е необходимо на Никола да суче. Също така да не му предлагаш допълнително вода или чайчета, да следиш броя напишкани и наакани памперси за денонощие, да се увериш, че хубаво е изпразнил първата гърда, преди да му предложиш втората и че е сукал ефективно.  Hug

... Понеже дълго нямах кърма (вече имам коластра в ограничени количества), през това време се храни с биберон и АМ.
Сега ми е много трудно да го накарам да засучи. Когато успея, той сучи малко и заспива. После трябва да се дохранваме, защото количеството му е малко и реве. Опитах дохранване с лъжичка - изобщо не иска да гълта. Само с биберон успявам да го нахраня, за да заспи и следващия път кошмара се повтаря. Особено през нощта.
За будене на бебето, за да яде под час и дума не може да става. Изобщо не мога да го събудя.
Пропуснах да отбележа, че когато първо го карам да засуче и после го дохранвам се храним с часове. От биберона започва лакомо да гълта и после въпреки, че се оригва, повръща обилно.
Налага ми се да се цедя с помпа и после да му давам да яде от шишето.

Привет, Ели и честит ти Андрей!   bouquet

Би ли споделила колко кг се роди той и колко кг го изписаха? Има ли жълтеница? Колко пъти в денонощие се храните?
В тази статии има много добри идеи за събуждане на сънливо бебе. Накратко, можеш да му правиш масажчета по стъпалата, ръчичките, рамото, да побутваш брадичката и бузката. Обикновено това помага, но понякога не е достатъчно. Следващото ниво е да смениш памперса - това разбужда бебето, да го обличаш по-леко, защото навличането и твърде високата стайна температура, могат допълнитулно да успиват бебето. При много майки помага и контакт кожа-до-кожа - когато и двамата са голи, обикновено у бебето се задейства рефлекс за сукане. Смяна на позата за кърмене също помага да се разбуди бебето и да засуче отново.

За момента е хубаво да не оставяш Андрей да спи твърде много и да прави големи паузи между храненията, тъй като е важно да се стимулира млякото ти и той да се върне обратно към гърда. Опитай да го кърмиш възможно най-често, като се стараеш да не заспива на гърда. Варианта с дохранване от шише може да създаде по-сериозни проблеми, тъй като това е много по-лесен начин за нахранване, отколкото сукането. Ако бебето ти е по-сънливо и по-мързеливо, е възможно да предпочете шишето. Все пак кърмачетата са различни - има такива, които месеци наред сучат и се дохранват и не се отказват от гърда, но има и такива, които бързо се ориентират към лесното. Затова бъди внимателна.

Правилно си се ориентирала първо да го кърмиш, а след това да дохранваш. Лъжичката можеш да пробуташ в ъгълчетата между устничките, а също можеш да опиташ с пипетка, с чашка, със спринцовка с извит накрайник (продават се в санитарните аптеки).

За тебе е важно да се заредиш с търпение и воля и да кърмиш. Дори за момента това да е единственото ти занимание, ще видиш как с времето нещата ще се променят и Андрей ще промени ритъма си и възможностите си.  Hug

# 659
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бръмбазела, сега прочетох написаното от теб.Определено бебчо се държа различно в кабинета при педито.Но мисля, че беше за добро, защото се кърмихме 20 мин. и той за тези 20мин. не заспа и сучеше активно...а не както вкъщи - заспива на 5тата минута.След като го накърмих кантара показа, че е изял 80мл. като върна 10тина веднага.Докито каза да го дохранвам с още 30мл. АМ, но мисля, да опитам да изцеждам от другата гърда, колкото мога, защото в нея няма почти нищо, тъй като в началото малкия не искаше и да я погледне и сега не дава много папане.Тази нощ обаче реших да го сложа на другата гърда и той заспа на нея.По-късно направих същото и пак така...иначе не мога да го приспя...Не спи по цял ден, а аз вече нямам сили да го слагам да суче през 20 мин., за да заспи...Не смея и да го изправя да се оригне, защото се разбужда и почва един рев и айде пак на гърдата  Sad
И още нещо - странно защо, но днес зърната не ме болят  Rolling Eyes  newsm78 Имам се още ранички, но болката е направо приятна, както се вика, в сравнение с това, което беше миналите дни  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт