Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 633
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Честито на Ели, Евелина и ПуфПаф , да са им живи и здрави рожбите и много да ги радват   bouquet  bouquet  bouquet

# 676
Леле колко много пишете и имате време за това,браво на вас !Така и не мога да смогвам още макар бебка да спинка по 1,2 часа след хапване.Вечер ставаме само по 2 пъти,но правилата в гледането,будуването и храненето определено ги диктува единствено и само тя.
Честито бебчета на Ysabell, sisi, poly25, mechence, hrisi-pisi, Vessy1 ,demmy ,eli m,Евелина и пуф паф ! А малкото останали мами,които още са 2 в 1 много леко и бързо и бързо да мине раждане ви!

# 677
Момичета, влизам с още една вестителска новина! Heart Eyes

Днес в 13.40 след много болезнено раждане Плана стана мама на малкия Кристиян с перфектните мерки 3510гр и 52см!
Всичко най-хубаво желая на мама и бебе! Бързо да наддава Кристиян, а на мама бързо възстановяване желая!

Евелина, да ти е честта малката принцеса Адриана! Само хубави и щастливи моменти да имате с нея!

# 678
ЧЕСТИТО НА ПЛАНА, ЕЛИ, ЕВЕЛИНА И ПУФ-ПАФ   bouquet ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ БЕБЧЕТАТА И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЯХ!

# 679
  • Козлодуй
Честито и на Евелина, пуф паф и на плана. Бързо възстановяване им желая, че да разказват. А на бебоците - да спинкат и да не плачкат Simple Smile

# 680
Привет  Hug

Честито на новите мама Ели_м, Евелина, Пуф паф и Плана   bouquet Нека малките ви съкровища са ви много здрави и много ви радват!!

Гледам, че обсъждате козметиката  Grinning Бях обещала на Kölsches Mädel да споделя за Natalia    Hug

Използвам олиото и душ гел за коса и тяло, много съм доволна  Party Особено от душ гелчето, мирише много приятно  Heart Eyes
Олиото е микс от масла, предимно слънчогледово, но не миришем на фритюрник  Mr. Green

Бръмбазела, мерси за отговора Hug Нямам причина да смятам, че на малкия кърмата не му стига. Храним се по 7-8 пъти на ден, не давам вода или чай и имаме необходимия брой напишани и наакани памперси (след всяко хранене). Малкият вече е порастнал видимо на височина и е наддал Heart Eyes  Притесняваше ме по-скоро темповете с които се увеличава нуждата му от кърма, дали ще отговоря на нуждите му. Надявам се да успея. Ще се кърмим по-често ако той желае, нарочно не съм си купила никакво АМ. Дано гърдата ми се стресне малко Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 19:00 от malka_mravka

# 681
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честити бебчовци на всички мами  Hug

Да ви питам нещо, което се замислих днес...Дали някоя от вас, която е раждала преди е ползвала вибриращ шезлонг за бебчо ?Четох, че бил подходящ за бебета с колики, ама дали има някакъв ефект  newsm78 Ако някоя мама има опит нека сподели, че вече не знам какво да правя с тия колики - толкова ми е мъчно да гледам мъника как се гърчи от болка  Cry

# 682
  • София
Здравейте!Влизам за малко,че пак ще трябва да ядем. Wink

Честити бебчета на новите ни мами!!!Да са им много здрави и послушни!!!
На още неродилите - леко и безполезнено раждане!!!
Дарче,честит рожден ден на патеричка!!!

микки и бръмбазела ние имаме следния проблем: няколко дни Габриела почти не спа(аз с нея) и се дереше неистово.Аз много се притесних и отидохме на лекар.Оказа се,че е гладна - качила е 70 гр.за три седмици ( роди се 3700, изписаха ни 3370, а сега сме 3440).Аз я меря в къщи и кантара показваше същото,но понеже малката си спеше,акаше и пишкаше както трябва реших,че не мери както трябва.Правила съм доста контролни хранения и изяжда 60-70 мл. (на всяко хранене давах само от едната гърда и така ги редувах) - мислех,че й стига, тъй като като съм я карала насила да яде(след като е отказала) и тя повръщаше,но лекарката каза,че трябва да изяжда 100-120 мл. Та от вчера сме с добавка АМ и много ме е яд!Започнах да се цедя докрай след всяко ядене,като преди да дам добавката й давам и двете гърди и изцесената кърма,но кърмата ми като че ли драстично намаля - с кърмене и изцеждане едвам събирам 40-50 мл.( и то не винаги).Днес пропуснах да я накърмя на последното хранене с надеждата следващото ядене да е само на кърма,но незнам дали ще се събере достатъчно.Възможно ли е да ми спира кърмата на нервна почва?Какво да направя,за да имам достатъчно кърма и да не се налага да давам добавката?
Деси, кърма се образува на принципа на търсенето и предлагането. Колкото повече и по-често кърмиш, толкова повече кърма ще се образува. Прескачайки кърмене, с надеждата да се събере за следващото, ти всъщност казваш на организма ти, че поизвежда ненужно количество кърма и той ще започне да произвежда по-малко. Колко кърмения за 24 часа ви се събират? Колко пъти се кърмите нощем? Колко често повръща, на фонтан ли, каква е големината на повърнатото петно?
Възможно е емоционалното ти състояние да повлияе образуването на кърма. Затова се успокой! Важно е бебето ти да бъде нахранено, дори и с АМ, а като заякне и натрупате опит в кърменето, не пречи да премахнете добавката. Какво количество АМ даваш? Правилно си се ориентирала да кърмиш и от двете гърди и после да даваш АМ. Кърмиш от едната гърда, оригваш, предлагаш втората, оригваш, компресия на гърдата, дохранване – с изцедена кърма, по възможност не с шише, а с лъжичка или чашка с улей. И чак тогава даваш АМ. Може да използваш някой помощник от семейството да храни с изцедена кърма, а ти през това време да се доизцедиш. Това допълнително ще стимулира производството. Пий 2-3 литра течности, храни се здравословно, три основни и поне две междинни закуски, използвай всяка възможност да поспиш, релаксираш и дори да се поразходиш за 10-15 минути без цел и посока и без бебе. След една седмица непременно направи контролно теглене за да проследиш наддаването.

Микки мнооого благодаря!!! Hug По принцип ни се събират по 7-8 хранения на 24 часа - на всеки 3 часа (само нощем правим пауза от 4-5 часа) - като часовник е като става дума за ядене.Обаче храненето се превърна в постоянен кошмар - кърмим се около 1 час,после докато се изцедя,докато й дам изцедената кърма и дохраня с АМ минава още поне 1 час и то идва време за следващото хранене...Започнах да се цедя около 1 час след като суче - незнам дали разсъждавам правилно,но се надявам,че така казвам на организма си да произвежда повече мляко?!?! Откакто даваме АМ повъща(по-точно връща)доста често - почти след всяко ядене по няколко пъти,като всеки път количеството е около чаена лъжичка.Докторката каза да дохранвам с по 50 мл.,но тя рядко ги изяжда всичките.Е има случаи когато не й стига и забърквам втора доза...но всеки път е различно - зависи колко изсуче от мен.Правя контролно кърмене почти всеки път и днес следобед бях супер щастлива - беше изяла 100 мл.от двете гърди.Ако продължава така скоро ще мога да го спра АМ!!! newsm44 newsm17

# 683
Бръмбазела, сега прочетох написаното от теб.Определено бебчо се държа различно в кабинета при педито.Но мисля, че беше за добро, защото се кърмихме 20 мин. и той за тези 20мин. не заспа и сучеше активно...а не както вкъщи - заспива на 5тата минута.След като го накърмих кантара показа, че е изял 80мл. като върна 10тина веднага.Докито каза да го дохранвам с още 30мл. АМ, но мисля, да опитам да изцеждам от другата гърда, колкото мога, защото в нея няма почти нищо, тъй като в началото малкия не искаше и да я погледне и сега не дава много папане.Тази нощ обаче реших да го сложа на другата гърда и той заспа на нея.По-късно направих същото и пак така...иначе не мога да го приспя...Не спи по цял ден, а аз вече нямам сили да го слагам да суче през 20 мин., за да заспи...Не смея и да го изправя да се оригне, защото се разбужда и почва един рев и айде пак на гърдата  Sad
И още нещо - странно защо, но днес зърната не ме болят  Rolling Eyes  newsm78 Имам се още ранички, но болката е направо приятна, както се вика, в сравнение с това, което беше миналите дни  Thinking

А каква е причината педиатъра да те съветва да дохранваш?! Защото е изял 80 мл вместо 80 плюс 30 ли? Има опасност да влезеш в омагьосан кръг, защото дохранването по с АМ по никакъв начин не стимулира лактацията, а точно обратното. Сигурна съм, че на следващото кърмене бебко е наваксал необходимото му количество, а и всички мерки и теглилки са все пак ориентировъчни и могат да не се отнасят за конкретното бебе.  Peace

За да увеличиш кърмата в непускащата гърда, можеш винаги да предлагаш първо нея, после другата и накрая отново първата. При много майки помага и смяна на позата, като е обичайно бебето да има предпочитания към конкретна гърда. Ако няма някакъв физиологичен или временен
здравословен проблем, който би трябвало педиатъра да открие, всичко си е ОК.  Hug

Радвам се, че зърната са по-добре. Искаш ли да споделиш как точно успя да се справиш? Сигурна съм, че опита ти ще бъде полезен и на останалите момичета.  Hug

bilyana333, много си мила! Кърмете се щастливо, дълго и напоително с моята малка адашка!  Hug

... Бръмбазела, мерси за отговора Hug Нямам причина да смятам, че на малкия кърмата не му стига. Храним се по 7-8 пъти на ден, не давам вода или чай и имаме необходимия брой напишани и наакани памперси (след всяко хранене). Малкият вече е порастнал видимо на височина и е наддал Heart Eyes  Притесняваше ме по-скоро темповете с които се увеличава нуждата му от кърма, дали ще отговоря на нуждите му. Надявам се да успея. Ще се кърмим по-често ако той желае, нарочно не съм си купила никакво АМ. Дано гърдата ми се стресне малко Mr. Green

Хе хе, не плаши гърдата, тя е само инструмент.  Mr. Green Чудесно е, че не си взела АМ, защото подсъзнателно няма да се поддаваш на мисълта да го извадиш от шкафа и да го забъркаш, а просто ще кърмиш.  Wink Точно в това е разковничето при изключителното кърмене на поискване - колкото по-често и повече суче бебето, толкова повече мляко ще има за него. Вслушвай се в него, води се по желанията му, следи показателите и всичко ще ви е спокойно и щастливо!  Hug

# 684
  • София
Лианка, браво и благодря за почерпката   bouquet.

Весунка, късмет с раждането  Peace.

Катенце, мисля, че Берушка скоро писа, че е доволна от вибриращия шезлонг. Та може да я питаш.

Пуфпаф, evelina82, Плана, Честити ви бебчета! Да са здрави, послушни, папкащи, обичани! На вас бързо възстановяване!

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 21:30 от Dori

# 685
Честита радост и на Плана , да им е жив и здрав младежа   bouquet

Кате, то няма никаква гаранция , че тия вибриращите шезлонги имат ефект в/у коликите. Ако ти харесва си вземи бебо да се забавлява в него. Коликите ще отминат така или иначе. Аз спрях всякакви капки и илачи , като го свие коремчето си го гушвам и така докато отмине зора. Днес час и половина сме се дондуркали заради колики, ама сега спи блажено и се надявам да не ме зомбира за сметка на снощните 6 часа сън.

# 686
Като ви чета с тези колики направо страх ме хваща. Ние за сега / да чукна на дърво / все още нямаме тоя зор.
Държда да се похваля, че снощи спахме от 00ч до 05ч и после от 06ч до 09.10  Crazy и направо се чувствах като преспала  Mr. Green
Дано все по-често са тези "сънливи" нощи.
Татето ни се върна в спалнята вече  Heart Eyes Е, на първото събуждане отива в хола, където го чака оправен диван, защото ние по 1 час се кърмим,
сменяме памперси и тн.
С кърменето крепим положението за сега. Вече давам/изцеждам и двете гърди и така събираме количеството за едно хранене. На следващото - пак така.
Дано нямаме проблеми.
Да ви питам, от кога се захранва с друго освен млякото ?
Днес я мерихме малката и ако ни е верен кантара е 3600  Crazy , а ни изписаха 2900  Crazy .

# 687
eli_m, Честито за бебчето ти Андрей!
Пуфпаф, Честито за слънчицето ти!
evelina82, Честито за принцесата ти Адриана!
Плана, Честито за малкия ти син Кристиян!

Да са ви живи и здрави бебчетата!
Много късмет да имат и много да ви радват!

Момичета, плийс изчакайте ни още малко! И аз съм още 2 в 1. Термина ми е утре, а снощи за първи път усетих контракция, та си нямам и идея кога ще се роди моя мъник. Сигурно за родилите е вече досадно да сте тук, но ние изживяхме и се радвахме на всяка ваша новина. Аз лично всеки ден чета всички постове и си ми е интересно, нищо, че нямам бебенце все още  bowuu.

Хубава вечер на всички!  Hug

# 688
  • Пловдив
на вас случвало ли ви се е бебчо да не спи цял ден?сутринта от 9 до ей сега Никол е заспивала най-много за час,а общо сигурно и се събира 3,4 часа,а през другото време не искаше да спи,или гледаше без да реве,или реве,давам й да суче ,но тя се наяжда и уж се успива,но се разбужда и така,едвам я приспах ей сега,но може пак да се събуди.не се е свивала цял ден от колики,последните два часа повече рева,но тя според мен е преуморена.Другото което я мъчи е че от вчера следобед не е акала,и сигурно от това яболи повече.
в чудо се видяхме,ето пак се събуди,повърна и реве,и на ръце като я приспивам не заспива,незнам вече какво да я правя. Sad

Честити бебчета на eli_m,evelina82,Пуфпаф и Плана!!!

# 689
Здравейте и от мен.Писах следобед , но бях толкова уморена , че явно съм натиснала "предварителен преглед" вместо "публикувай" и   чак след като се събудих видях , че ми го няма поста Crazy Аз все още се водя настинала. В следствие на това ми намаля кърмата. Алекс естествено реагира бурно и яростно.Сега се кърмим на 2 часа , изсмуква и двете гърди до дъно и чак тогава заспива.Пампитата са пълни редовно , но аз въпреки това се притеснявам дали му давам достатъчно мляко.Нямам кантар у дома и с нетърпение чакам да дойде вторник , та да видим как се движим с ръста и килограмите. Хубаво , че микки , бръмбазела и люси са тук и имат такова огромно търпение към нас  Hug Момичета , безкрайно съм ви  благодарна за съветите !  newsm51

Честити рожби на eli_m,evelina82,Пуфпаф и Плана !

Корали , мила, не се притеснявай , никой няма да мърда от тук докато се се излюпи и последното малко пиленце  Hug  Ще се местим всички заедно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт