АПРИЛските мъничета,вече радват ни с ритничета!(Тема номер 7)

• 23 287
  • 660
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Честито на мамите, които са ги зарадвали с изяснен пол бебоците- хайде на пазар!!!  Wink
Аз чак не смея да се похваля, ама днес , докато баткото спеше и се бях опънала малко и аз на една пейчица до него, май усетих бебчето -  три пъти ме побутна като че ли нещо отвътре, ама знам ли да не си въобразявам че откога го чакам да се отсрами и да се раздвижи  Crazy Като казах на таткото и на него май му стана мило и малко по-реално, ама още не го е усетил, предполагам ще минат няколко седмици до тоя момент...
За секса - при нас е пълно затишие, таткото направо луд ставаше в началото като му казвах, че се притеснявам и изобщо нямам желание (то с това прокървяване как и да ми е до това изобщо), а напоследък пък желанието ми го има ама страха от проблеми незнам защо се засилва въпреки,че ни се даде зелена светлина на последния преглед . Като гледам май и ние ще си останем на схо до раждането, че и малко след това (предния път поне месец изобщо не ми идваше наум за секс, ама и с тия проблеми с кърменето дето ме вкараха в луд стрес откъде и да дойде, този път дано е различно). Иначе мъжо май се е примирил вече, щото даже не ме и закача напоследък... милия.  ooooh!
Весело изкарване на срещичката, момичета - да се похвалите после как сте раздумали!  Whistling

# 91
Мони, доколкото съм говорила с лекари, максималният срок за късния  БХС е 18 седмица. Моя позната беше отишла в 18 и 6 дни и я бяха върнали, точно от МД. Аз  също си правих само късния БХС в МД и  няколко пъти ме питаха в коя седмица съм и едва след ултразвука, който потвърди, че съм в 17 ми взеха кръвчица за изследването. Иначе ако нямаш снимка, такава може да се направи в 216 кабинет - там гледат всички величия - мен лично ме гледа доц. Русева, но ще  вмъкна, че съм много недоволна, но това е без значение, защото макар и много калпава, както се оказа в последствие, снимката си свърши предназначението. Самата лаборатория се намира на 14 етаж - там се попълва една анкетна карта и се взима кръв. Иначе трябва да се запишеш на регистратура, после да платиш на касата - прегледа е 30 лв за около 3 минути  #2gunfire, а за самото изследване се плаща 42 лв., но касата е на първия етаж, така че имай предвид.
В твоята ситуация първо ти препоръчвам да питаш дали изобщо ще ти направят изследването, за да не стане фал и да платиш просто така.
Тук можеш да видиш инфо и телефони - http://www.lmpbg.org/lab_s.html#
А иначе за ранния БХС и аз го пропуснах, но след като отидох за късния ми казаха, че ако при него всичко е ок, няма място за притеснения, както и че бебо е добре да се види на ФМ след БХС веднага, за да се повтърдят резултатите. Аз съответно направих така - гледаха ме на 3 Д в същата седмица и тогава казаха, че всичко в ок  Simple Smile, че даже  и за пола предположиха. Към средата на декември - т.е към 23 седмица ме пращат и на късна ФД, за да се потвърди пола и да се видят пак останалите органи.
Май е това, спирам до тук, за да не Ви отегчавам много  Peace
Лека нощ от мен и ако мога да ви бъда полезна с нещо съм на разположение  Hug
Целувки и до утре! Лека и мека нощ ! Дано да е поспалива тази поне, че иначе ще ми 6 поредна, в която не мога да мигна  Praynig

# 92
Ели,благодаря за изчерпателната информация! Hug
Аз сега четох в сайта на Фемина и ето какво намерих:
Препоръчва се за всички бременни.

• В 15-20 г.с. се използва за ехографски скрининг за хромозомни аномалии, за изключване на дефекти на невралната тръба, дефекти на коремната стена и някои други аномалии, възможни за диагностициране в този срок от бременността и може да се комбинира с БХС ІІ-триместър (15-20 г.с.). Най-информативно е в 20-23 г.с., когато могат да се открият около 80% от структурните аномалии.

Тоест би трябвало да може да се направи БХС сега,ще попитам във Фемина дали ще може направо да съчетая БХС-то и ФМ,пък и ФЕ там ще направя,поне всичко да е накуп,макар че там имам запазени часове само за ФЕ И ФВ,дано не ми направят проблем за БХС....

# 93
Ама май пак не съм чела внимателно,нещо пак ми убягва и се обърках....Някой да помага.....
Аз ще питам там на място,ама...

# 94
ами то като цяло малко неясно е написано, но:
1. ехографски скрийнинг 15-20 седмица,  но може и 20-23
2. БХС 15-20
Аз така го разбирам. Късният БХС е в тези граници, защото ако е лош, трябва да последва амниоцентеза, а за нея също има срокове. Така ги навързвам аз нещата.

# 95
  • София
Принципно късния БХС в Майчин дом е до навършени 19 седмица и 3 дни.

# 96
Мони, виж сайта на lmpbg.org - това е сайтът на лабораторията в Майчин дом. Там пише за втория скрининг, че се прави най-късно до 19 навършени седмици + 3 дни, т.е. в 20-тата седмица, но има значение какви ще излязат мерките според ФМ (те не гледат дата на последен цикъл, а мерките по ехографския преглед). Ако отговарят най-късно на 19седмици + 3 дни, ще ти направят БХС. Иначе няма смисъл изобщо да ходиш до Майчин дом - ще те върнат. И за един ден връщат. Държат си много на сроковете.

Едит: @nni ти е казала вече същото Simple Smile

# 97
Оххх,съвсем се обърках...Утре сутринта ще звънна във Фемина и ще попитам...Но ако съм изпуснала срока за БХС,което най-вероятно е така...Не знам какво ще правя...Ще има да се притесняяявааам.....С Ивон си направих всички изследвания до едно в точните срокове,с Бела пропуснах късните изследвания и правих само ранните,а к това бебе съвсем се оплесках Sad

# 98
Мони, и да ти кажат нещо по телефона, няма да е достоверно. След прегледа ще се знае на колко точно седмици и колко дни е бебето ти по размери и тогава ще се знае дали може да се направи БХС или не Hug

# 99
Моарейн,благодаря Hug Ти как си,как е Еличка,нищо не пишеш...
Благодаря и на другите момичета за информацията Hug

# 100
Добре сме, тя прохожда, ще кача клипче тези дни и ще пиша повече. Сега лягам, че съм гроги  Wink Благодаря, че се поинтересува  Hug

# 101
Еличка сигурно е голяма сладурка...Те всички като прохождат са много смешни и интересни,ходят като патенца,с нетърпение ще чакам да видя клипчето Peace
Лека нощ и от мен,че стана никое време,а утре за мен е голям ден и трябва да си почина Mr. Green

# 102
  • Пловдив
Мони, приятна среща с бебчо - да не забравиш да се похвалиш!
 Naughty А и с мъжо до теб вече ще ти е по-спокойно и току виж кръвното ти се нормализира от само себе си - дано при вас поне дистанцията окаже положително влияние, ние дето мъжете са ни тук явно сме я окъсали много  hahaha  luvbed

# 103
Много хубава темичка браво МОНИ !!!!!! Hug

# 104
Добро утро, момичета! От вчера съм на софийска територия и нямам търпение да кацна в НДК-то за срещата ни в 15 часа.
 Вчера бях на втората ФМ при Димитрова и свалих толкова притеснения от сърцето си, чак още не мога да се зарадвам като хората. Бяха ни поизплашили за разни неща, но едните успяхме да ги хванем навреме и да ги излекуваме, а другите се оправиха от само себе си. И таз плацента най-накрая е почнала леееееекичко да се вдига, че беше покрила половината канал.
Та с кеф ще се почерпя с вас днес - да имаме повече хубави новини.
На всички хубав ден и положителни емоции!!!

Общи условия

Активация на акаунт