Отбиване на 8 месеца

• 6 310
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
MTV , аз съм си ОК, но за пореден път се убедих, че тук е само чесане на езици.... нищо съществено...

# 31
MTV , аз съм си ОК, но за пореден път се убедих, че тук е само чесане на езици.... нищо съществено...

Е ти какво очакваш от ФОРУМ newsm78
Като гледам и ти не публикуваш научни трудове тук Joy

# 32
стана ми весело, сега да мина по темата

gerylinda ако наистина мислиш да отбиваш бебето, може да потърсиш помощ от консултатите на ЛЛЛ- знам че отбиването трябва да става плавно, без да стресираш детето и собствения си организъм с препарати и т.н.

но
сигурна ли си че като го отбиеш няма да продължава да се буди нощем тогава с какво ще го успокояваш-моя примерно хваща залъгалка, храни се към 21 часа, после към 3, после сутринта в 8
когато минете на АМ -тогава ще трябва да приготвяш АМ през нощта повярвай ми ще ти се спи още повече тогава, първата седмица не кърмих моято дете, беше на АМ)

детето ти според мен не се събужда толкова за да яде, колкото да за се успокой- съдя по това което си писала,

при нас примерно този проблем го няма в момента, но и ние сме имали такива нощи- но моя син категорично мога да кажа че се събужда за да се храни, докато не ми изцоцка и двете гърди не си ляга и после  доволен заспива Simple Smile

стискам палци да намериш сили да кърмиш детенцето още няколко месеца  Hug Успех

# 33
MTV, зарежи. Насила не става. Хората си има съответно становище по въпроса и, дори да пуснат тема, привидно заинтересовани, то това е за спорта. Или "я да видим, колко души биха ме подкрепили, за да доубедя сам себе си, че съм на прав път". Wink

На останалите  - какъв ви е проблема?
Каква машина за кърмене, какви секти... ooooh!Една, две се обадят и другите, насъбрали смелост, настървено заграчат. Не прави чест на никого. Confused

По темата - ако някой мисли, че на АМ е по-лесно - силно се заблуждава. Кърмих до 6м. Мило и драго давах да имам кърма, но не би. После с АМ ми се стъжни. По време на кърменето - гушкам си детето, лежим си в леглото, то суче, аз дремя. Понякога дори съм  заспивала. С АМ - ставах, приготвях млякото, храних я седнала за поне 5 мин. Цялата процедура е общо 10 - 15 - достатъчно, за да се разсъни напълно човек.  Stop

# 34
 MTV , не ми е в компетенциите да публикувам научни трудове тук.  Включвала съм се няколко пъти във форума с въпроси, на които за съжаление не съм получавала адекватни отговори. Точно това ме накара да пиша тук, понеже ме изнерви как за пореден път някой задава въпрос и се започва едно надскачане кой е по-по-най... пълен АБСУРДИСТАН !  Единственото нещо, което ме изнервя повече в този форум е десетте (най-малко) страници със "ЗАПИСЧЕТА" по някои от по-дългите теми  ... хахахххаха , нечовешко е doh
lux , поздравления в това отношение, влезе в темата, даде отговор конкретно на въпроса и това е... значи  можело и по нормален начин да се отговаря, просто споделяне на опит... а не "Ооо, не, направи това, ооо, направи онова..."

# 35
Така...аз очаквах съвети а вие какво Sad Някои не четат добре...оснвното беше не толкова,че държа да го отбия,колкото да премахна нощното хранене и тогава бих издържала много повече.Днес ще е 3-тата вечер,която ще прилагам метода на Фердер ,като предните определено имаше успех.Вярно че на моменти ми се късаше сърцето да го слушам как плаче,но според мен не е редно да се храни денонощно,нито за стомахчето му е здравословно нито пък за съня.Тук наистина има майки,които явно четат само форуми,а не допълнителна литература.
Осъзнайте се и не забравяйте,че всяко дете е уникално и майката усеща най-добре от какво има нужда.

# 36
Осъзнайте се и не забравяйте,че всяко дете е уникално и майката усеща най-добре от какво има нужда.
подкрепям!  Peace би ли споделила малко повече за метода на Фердер? аз също се мъча с това нощно хранене

# 37
zaiche 
Ами методът приучава детето да заспива само и дефакто да спи през ноща,като помага за отбиването нощно време.
Условието е да сложиш детето сънено,но не заспало.И да го оставиш да плаче,като на известни интервали от време можеш да го успокоиш,но без да го взимаш на ръце.Между 3-7 дни бебето спира да се буди.Ако искаш повече инфо и линк ми пиши .Иначе сайтът е www.babycenter.com Ако си добре с английския там можеш директно да прочетеш

# 38
Gerylinda,
щом дава резулрат до сега метода, продължавай смело, би трябвало да успееш!

# 39
 Hugблагодаря ти много! много ли плаче бебенце? аз сигурно няма да издържа... Ще прочета това което си оставила като линк и ако имам въпроси ще ти пиша  bouquet

# 40
Първата вечер беше най-страшно,но очаквах да е по-зле.Къса ми се сърцето докъто плачка.Горе долу 1 час беше,на втората половин.Но след това се събуди в 3 поплака малко и така до 6,което при нас е рекорд:)))

# 41
Мисля, че се казва метод на Фърбър  Simple Smile Аз така отучих сина си от приспиването вечер. Първата вечер плака 30 минути, после 20, сега не плаче въобще. Има си цака обаче - като го слагам в леглото, задължително главата е "първата"  Laughing Така че си има заместващ ритуал на заместващия ритуал.
По въпроса за отбиването - момичета, кърменето има много ползи, които няма смисъл да се обсъждат. Но съм категорична, че ако майката не се чувства физически добре, няма смисъл да се упорства. В момента пия лекарства, за да се излекувам от последствията. Ако бях послушала личната си лекарка и бях отбила детето на 7-8 месеца, детето ми щеше да има здрава майка, която да тича и да го разхожда напред-назад, а не такава, която само гледа да седне и да го бутне в кошарата. Нищо фатално, ще мине, ама за какво  Rolling Eyes И да пие АМ, ще порасне. Някои така са изгледани. Така че не вменявайте чувство на вина на някого, който усеща, че силите му са на привършване. Към авторката - и теб не те разбирам. Когато аз отбих сина си на 10 месеца, обърнах се към педиатъра. Той ми каза какво да направя. Когато започнах да кърмя, имах запушен канал - отново педиатъра, говорихме по телефона през ден, реших си проблема. И въобще кой и кога измисли, че бг лекарите са най-големите задръстеняци, та по въпроси от медицинско, физиологично естество не можем да им се доверим, не знам. Братовчед ми живее в Лондон, там консултациите ги провеждали акушерки, само ако има проблем - лекар. Така щеше ли да ви е по-яко? И никой не ги убеждава да кърмят.  LaughingПитат как ще го гледаш и точка.
Айде лека и сори за спама. Отивам да си легна, ама преди това мъжо трябва да ми изцеди лимон - аз не мога да пипна, кожата на ръцете ми се разпада. Супер нещо е кърмата, всичко ценно тече през нея. Емпирично доказан факт.

# 42
Отивам да си легна, ама преди това мъжо трябва да ми изцеди лимон - аз не мога да пипна, кожата на ръцете ми се разпада. Супер нещо е кърмата, всичко ценно тече през нея. Емпирично доказан факт.
Лелеее  Shocked. Оправяй се по-бързо.   bouquet
Иначе методът с реването наистина е Фърбър, но не при всички действа за жалост  Confused При нас нищо не се получи...

# 43
И да го оставиш да плаче,като на известни интервали от време можеш да го успокоиш,но без да го взимаш на ръце.

В никакъв случай на ръце, най-добре със специални проспособления, за да няма никакъв физически контакт. Иначе МЕТОДАТА не действа. Когато чуя детето да се отглежда по някакъв "метод" и ми настръхва косата. Тази дума предполага субект-обектно отношение, в което се предполага, че детето е обект. Бля.

Аз пък не разбирам когато някой пусне тема и иска съвет, защо избирателно се гледа на мненията, които биват дадени. Доколкото видях, MTV дава кураж и подкрепа, защото се предполага, че силното изтощение е в основата на нещата. Това е извън темата дали си про- кърменето или напротив.

По темата - според мен щом си му отказала дневните кърмения, детето иска да си навакса нощем. Ако откажеш и тях = 0 кърмения по елементарна логика, т.е искаш да отбиеш. Тогава просто го направи.

Tosil, супер затрогващо наистина, но силно се съмнявам кърменето да е причината. Просто от еволючионна гл.т. не е възможно кърменето да причинява такива вреди.

# 44
Някой има ли наблюдения над бебета, отглеждани в ДМСГ? Бебетата там са по-тихи, от мишки. Сигурно има защо, ама човек трябва малко да почете, да се интересува и най-вече, да мисли.  Confused

Единствения начин на бебето, да покаже, че иска нещо, че има проблем, е плачът. Неговият вик към майката, е плачът. Когато то търси майка си, плаче. Майката е целия свят на детето, тя е защита, сигурност. Децата имат нужда от последните. Да не отговориш на детския повик, е кощунство. Да лишиш детето си от така важната за психичното и личностното развитие близост, е осакатяващо. Когато детето се появи на бял свят, неговото доверие в майката е 100%. От майката обаче зависи, дали то ще остане толкова и в бъдеще.
Никога не бих причинила това на детето си. Ако ще и да се разпадна.

И, за да не бъда голословна:

".....
Да заспиш без закрилата на възрастен край себе си преди няколко хиляди години е било обричане на сигурна смърт. Когато детето спре да плаче, това означава единствено, че се е примирило”, обяснява  известният немски педиатър д-р Херберт Ренц-Полстър.
Според детски психолози методът на Фербер уязвява достойнството на детето. В основата си той е повече дресировка, отколкото възпитание.

С помощта на съвременни технологии учените проследяват как подобни програми за заспиване се отразяват на химичните процеси в детския мозък. В момента, в който детето осъзнае, че е оставено само, амигдалата (бадемовидна структура в лимбичната система на мозъка – бел. авт.) активира „детектора за опасност” и то започва да плаче. Щом бъде успокоено, нивото на стресовия хормон спада. Пулсът се забавя, а дишането става ритмично – организмът е в баланс. Малкото дете обаче все още не владее механизма да саморегулира емоциите си.  Поради това програмите за заспиване крият риск детето да формира хронична свръхчувствителност.  „То се сдобива с аларма за опасност, която се събужда от най-малката дреболия. Това крие риск от дълготрайни последици. Възможно е в по-зряла възраст у детето да се отключат траен страх от изоставяне, паник атаки и различни зависимости”, твърди Маргот Съндърланд – невролог и психиатър от
от Лондонския център за психично детско здраве.
"

Спорът около Програмата за заспиване

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 01:21 от _Hope_

Общи условия

Активация на акаунт