Отбиване на 8 месеца

• 6 300
  • 71
  •   1
Отговори
Здравейте,всички кърмещи или кърмили мамета.Вече почти 8 месеца кърмя успешно,като първите 6 месеца освен кърма не съм давала нищо друго,нито сокове нито вода.Успешно го захраних и сега през деня не го кърмя.Само вечер преди засписване и нощно време.Именно това нощно кърмене ме принуждава да се опитам да го отбия,тъй като съм на предела на силите си.Никой не ми помага с гледането,с домакинска работа и каквото и да било.Кажете ми варианти,защото опитах да се изцедя и да му дам преди лягане шише с кърма,но той започна да плаче и го отказва...

# 1
Разбирам колко ти е тежко и криво Hug
Бих те помолила, да стиснеш зъби и да устоиш на умората и яда-период е, който ще отмине Peace А сега, гърдите не са само източник на мляко, а и на много топлина, успокоение и сигурност, от което малкото бебе се нуждае и в този болезнен за него момент-зъбоникненето. По-скоро се буди заради него, и отбиването няма да спре това-напротив, вместо да го гушнеш и да посуче 5 мин, ще ставаш да забъркваш АМ, което ще разсънва и изнервя и двама ви  Tired а няма да помогне особено..
Пробвай да го направиш само една вечер за да се убедиш сама. Wink
А др момент е, че бебто си наваксва дневните елеминирани кърмения..

# 2
Моето бебе е на почти 10 месеца, до 7-ия си месец го кърмех по 7-8 пъти в денонощие. След това той сам си увеличи количеството на твърдата храна и отпаднаха част от кърменията. В момента суче в 01.00 и в 05.30 ч. Не мисля да го отбивам, както виждаш и при мен са късно посред нощ и много рано сутрин кърменията, на мен също никой не ми помага и го гледам сама.
Гледам да поспивам през деня с него. готвя лесни манджи и чистя често - така става по-бързо.

Успех и не се отказвай  Peace

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 09:55 от edi_vet

# 3
Със сигурност ти е много тежко и напълно те разбирам Hug Рискуваш, обаче да попаднеш в описаната ситуация
Цитат
А сега, гърдите не са само източник на мляко, а и на много топлина, успокоение и сигурност, от което малкото бебе се нуждае и в този болезнен за него момент-зъбоникненето. По-скоро се буди заради него, и отбиването няма да спре това-напротив, вместо да го гушнеш и да посуче 5 мин, ще ставаш да забъркваш АМ, което ще разсънва и изнервя и двама ви 
За отбиване (ако твърдо си решила) трябва да отидеш на лекар и да ти изпишат някакъв антибиотик, мисля. Има такъв медикамент за спиране на кърмата.
Виж, все пак, дали няма да е по-добре да продължиш още малко. Ти ставаш ли нощем? Може би това те изморява? Опитвала ли си да спите заедно с бебето и ако измънка, само да му дадеш гърда и да продължиш да спиш? Това е доста по-малко натоварващо. Също така, според мен, при положение, че сте се кърмили успешно толкова време, сега ще е далеч по-трудно бебето да свикне да пие АМ (вкусът е доста по-различен от кърмата Sick) и да пие от шише... Може този преход да не е толкова лесен и е добре да го изтренираш как ще стане преди да отбиваш.

# 4
  • Пловдив
Някъде към годинката положението със събуждането нощем малко се подобрява. От осмия месец постепенно сам се отказа от дневните кърмения и понеже стана постепенно, не съм имала проблем с гърдите - нито бучки, нито запушване. Медикаментите са спиране на кърмата според мен са нож с две остриета. Все пак решението е твое, но според мен постепенното отбиване е значително по-добро. Иначе и аз съм на твоето положение - сами сме с малчо и всичко чака на мен. Пий повече витамини, яж балансирана храна и почивай когато можеш (тоест лягай заедно с него).

# 5
blagodarq vi na vsichki za savetite...tochno tam e rabotata che toi ponqkoga se budi i prez polovin chas ,drug pat moje da napravi i 3 chasa .i tova e dosta izmoritelno.Naistina kato go sloja na gardata se uspokoqva i zaspiva.No ne iskam da se privarzva do takava stepen che da sam vinagi s nego.Ot kakto sam rodila sam izlqzla samo edna ve4er i to za 4as..tova e.
Kolkoto da gardite...s tqh znam kak da se spravq.Ako mal4o prave6e po-golemi intervali sam gotova da go karmq i do 2 god.

# 6
  • София
Здравей gerylinda  bouquetмисля,че горе-долу разбирам как се чувстваш(като една от разликите ни е ,че и на вашата възраст и сега Неда цока на поискване денонощно,особено усърдно покраи зъбоникненето Wink)аз също минах през такъв период на канско недоспиване,умора(псих. и физ.)аз също сама се оправям с дете ,къща и т.н.как си помогнах?:през ноща я взимам при нас,през деня зарязвах каквото трябваше да свърша и спях с нея(още го правя от време на време)понастроих си психиката а и тялото в един момент свикна с по-голямото натоварване(само татито не може да свикне )та в един момент този период отмина и сега съм щастлива майка на още по-щастливо кърмаче Heart Eyesтози период е малко като лактационните кризи-ако устискаш, после освен,че всичко си идва на мястото е и още по- хубаво усещането на кърмещата жена  bouquetпожелавам ти да намериш сили и желание да устискаш Praynigняма да съжаляваш а и ще видиш като порасне още малко колко ще те улеснява това,че кърмиш в най-различни ситуации(домашни идр.)

# 7
За привързването не се притеснявай, те всички са привързани към майките си. Ако има на кого да го оставиш, за да излезнеш някъде не се замисляй. Няма да станеш лоша майка, ако веднъж се нахрани с АМ.
С първото ми дете и аз не можех да мръдна от в къщи. Сега си имам една резервна кутия с АМ в шкафа, така че ако не съм в къщи няма да умре от глад.

# 8
Има ли някакъв начин да го откажа от нощното хранене въпреки,че е на 8 месеца.Пак ви казвам опитах с шише с изцедена кърма и не става ....не иска...търси гърдата,почва да плаче

# 9
gerylinda, много е трудно да откажеш бебе на тази възраст от нощното будене, дано да намериш изход, на мен лично най-много ми е помагало това, че спя заедно с бебето така нощното кърмене даже не го усещам!

# 10
gerylinda, ние сме на близо 10 месеца и съм горе долу на твоето положение. На мен много ми омръзна и ме изтощава това нощно кърмене. Проблемни ми бяха вечерното, сутрешното и нощното кърмене, постепенно премахнах първо вечерното /защото малката обичаше да си поспива сутрин/, постепенно й се нормализира режима и започна да става по по-нормално време и спрях и сутрешното кърмене и го заместих с твърда храна. В момента се борим с нощното и да ти кажа установявам че бебчо суче защото е жадна и иска близост. Давам й водичка и я приспивам отново и много я гушкам  Hug. Между другото нищо друго освен вода не приема - нито изцедена кърма, нито кисело мляко. Има успех засега този метод, но има и нощи в които си иска гърда и отказва водичката. Имай предвид че ще стане бавно и трябва да си търпелива.  Опитай по този начин ако искаш, дано имате успех.  bouquet

# 11
А някои пробвал ли е метода на Ричард Фердер и ако да,моля да сподели опита си newsm78

http://bg-mamma.com/ticker/49653

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 18:03 от gerylinda

# 12
Ох, успех в отбиването, дано да стане. Аз още кърмя едногодишното си тулупище, въпреки че изобщо нямах намерение така да стане. За съжаление в началото (докато човек още е ентусиазиран и готов на всичко за милото съкровище) като се почне с това изключително кърмене до 6 месеца, кърмене нощем и т.н., в един момент се оказва, че не можеш току така да отбиеш, защото бебето е свикнало на този убийствен за нормалният човек ритъм. И на мен ми се искаше да се отбие някъде на 8-9 месеца, но се оказа, че първо бебето не иска да пие от шише, второ - не понася вкуса на АМ и не ще вода. И какво - трябва да го търпя докато започне да се храни както трябва.
Твоето чадо поне денем яде нормално, на твое място просто бих го оставяла нощем да реве, както постъпвам с моето и го поотучих от нощните набези.

# 13
  • София
Има ли някакъв начин да го откажа от нощното хранене въпреки,че е на 8 месеца.Пак ви казвам опитах с шише с изцедена кърма и не става ....не иска...търси гърдата,почва да плаче
А защо не го оставиш да поплаче малко? Не му предлагай нито кърма нито АМ. Аз така отказах моето бебе - 3 вечери поплака, после 2-3 вечери се буди но без да плаче и после спря и да се буди... Беше на около 6 месеца мисля...
Верно е, къса ти се сърцето като плаче...но все пак ако си решила да махнеш нощното хранене ще трябва да потърпиш.... Аз  не виждах смисъл - мисля че си беше станало просто навик да суче и през нощта, а и за мен е по-важно да има здрав сън отколкото да яде и през нощта.....
Успех  thumbsup

# 14
  • София
за какъв навик при седем месечно бебе говорите  Crazyтова е само в главите на нас родителите.и вие мили мами пропускате нещо много важно:нашите кърмачета имат в пъти по-добър инстинкт за оцеляване и самосъхранение от нас а ние се чудим какво да измислим и как да обременим иначе тъй простия цикъл на израстване и укрепване на бебето измислен от майката природа..................спирам,че най-мразя раздорите по темите Closeдано ме разберете правилно  bouquet

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 23:25 от ger9

Общи условия

Активация на акаунт