Отбиване на 8 месеца

• 6 301
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Заспиването на детето само няма абсолютно нищо общо с изоставянето, хайде стига с драмите.

Как да няма? Същото е, особено пък ако е родено със секцио  Mr. Green

Какво общо има тук секциото?!? Че много се връщах на всички нажежени постове, чудейки се на смисъла от повтарящите се във всяка сходна тема нападки ooooh! Ама връзката със секциото не я разбрах newsm78

# 61
Бан,
абсолютно съм съгласна с начините за приспиване, които си описала. Но те са доста различни, от коментарите по-горе - "първата вечер рева цял час...после половин час и т.н" . Също и съветите, да не се докосва с ръце, да не се гушка... Толкова безумно нещо не бях чела скоро.
Е, Фърбър е краен, но не е малоумен.  Simple Smile Никъде в техниките му детето не се оставя да реве само цял час, нито пък забранява да го докосват с ръце. Просто оставяш детето само за 2-3 минути да плаче, след което отиваш в стаята и го милваш, галиш и т.н. успокояваш, но не го взимаш от леглото. След това излизаш от стаята и ако се разплаче отново изчакваш 2-3 минути и това се повтаря. Според мен майката е имала предвид, че това са го играли първата вечер един час. Не вярвам че наистина е оставила детето само да се дере 1 час.
Аз се намесвам в темата изключително добронамерено, защото се сблъсквам със сериозен проблем със заспиването.  Peace Няма, повтарям няма техника, която при нас да работи универсално - нито кърмене, нито люшкане, нито гушкане, нищо. Каквото и да действа днес, за утре ми трябва двойно повече време от същата техника, а за вдругиден вече направо е немислимо да подейства. И тъй като се изчерпах от методи, започнах да се опитвам да го уча да заспива сам. Но както казах още в първия си пост нищо не действа достатъчно дълго, за да го нарека техника с която сме постигнали успех.

# 62
Нямам повече работа тук, понеже не съм не съм кърмачка вече... Но понеже имаше няколко реакции на поста ми, ще се включа да поспамя. Пък и съм ползвала метода на Фърбър. Изобщо не е церберски, ако някой е способен да пресъздаде семейна картина на базата на едно изречение - негов проблем. Детето не се оставя да се дере в тъмнина, не е изоставено и въобще кой измисля тези глупости за психическите увреждания. Ако имате по-големи деца, знаете, че от плач до плач има разлика. При някои деца работи, при други - не. Сега моето спи по 10 часа без прекъсване, буди се с усмивка, вместо с рев на всеки 10 (не преувеличавам) минути. Както и да е.
По въпроса за кърменето, отбиването и възможните последствия за майката. Мацки, много сте сладки. Мразя лично инфо, но майка ми е откърмила четири деца, освен това е лекар (е, не е педиатър и нямаме шанс да участва в световния заговор, финансиран от производителите на АМ). Никога не си е позволявала да дава толкова категорично мнения, като тези, които прочетох тук. Аз нямам интерес към медицинското самообразоване от интернет, но съм научила следното: медицината не е математика. Освен това, ако знаете първите букви на азбуката, не значи, че можете да четете книга. Така че лафове от типа "не е възможно", "сигурна съм", "прочетох" са доста трогателни, но нищо повече. Освен това всяко правило си има изключения. Освен това при всеки човек има две-три аномалии, за които може никога да не научи  Mr. Green И т.н., но аз наистина не съм специалист и не раздавам акъл, все едно черпя с бонбони. Така че кърмете си децата, гушкайте си ги, приспивайте ги, правете, каквото намерите за добре, а като ги отбиете един ден, пийте една голяма ракия и се успокойте.  Joy

# 63
Hope, не знаех, че предизвиквам толкова силна неприязън в теб, много те харесвах  newsm78, ще го преживея

Хм Thinking, това определено не си пролича...странен начин на изразяване на симпатия. Laughing

Във връзка с упрека ми (не го приемай лично-към всички е Mr. Green)-еми масово от това се оплаквате тук; нали като решихте да имате деца сте били наясно, че те ще плачат и то не само денем, че ще се будят, че ще имат колики, зъбоникнене, настинки, вируси.. newsm78

Намери ми къде някоя казва, че оставя детето си да реве само в стая, лишено от контакт, много държа.
Аз познавам такава! Останах потресена! гледа си детето по книгата на Спок едно към едно! Исках да ви споделя моя опит от тази нощ с бебка. Легнах до нея, гушнах я и така заспахме. Имахме едно будене към 3 ч.някъде, отново я гушнах и пак си заспахме и нямаше кърмене  Grinning

Няма да е Спок Peace:

"Бенджамин Маклейн Спок (2 март 1903 - 15 март 1998) е американски педиатър, известен още като доктор Спок. Неговата книга "Грижи за бебето и детето", публикувана през 1946 г., е един от най-големите бест-селъри за всички времена. Неговото революционно послание към майките е "ти знаеш повече, отколкото си мислиш, че знаеш". Спок е първият педиатър, който учи психоанализа, за да опита да разбере нуждите на едно дете и динамиката в семейството. Неговите идеи относно грижите за детето са повлияли поредица от поколения родители и са ги накарали да бъдат по-гъвкави и нежни с децата си и да се отнасят с тях като с личности.
Идеите, защитавани от д-р Спок защитава, в началото са подкрепяни от малцина. Постепенно те срещат все по-добър прием, а на края водят и до пълен обрат в разбиранията на експертите. Преди родителите са били съветвани да учат децата си от бебета да спят съобразно строг режим, а когато плачат, никога да не ги взимат на ръце, за да не ги разглезват и да не ги отучват да спят през нощта (идея, взаимствана от бихейвиоризма). В противен случай се е смятало, че вземането на ръце, целуването и прегръщането няма да ги подготви да са силни и независими индивиди в един суров свят. Спок окуражава родителите да приемат децата си като личности, вместо да прилагат един и същ аршин към всичките.."

Бан,
абсолютно съм съгласна с начините за приспиване, които си описала. Но те са доста различни, от коментарите по-горе - "първата вечер рева цял час...после половин час и т.н" . Също и съветите, да не се докосва с ръце, да не се гушка... Толкова безумно нещо не бях чела скоро.
Е, Фърбър е краен, но не е малоумен.  Simple Smile Никъде в техниките му детето не се оставя да реве само цял час, нито пък забранява да го докосват с ръце. Просто оставяш детето само за 2-3 минути да плаче, след което отиваш в стаята и го милваш, галиш и т.н. успокояваш, но не го взимаш от леглото. След това излизаш от стаята и ако се разплаче отново изчакваш 2-3 минути и това се повтаря. Според мен майката е имала предвид, че това са го играли първата вечер един час. Не вярвам че наистина е оставила детето само да се дере 1 час.

Това го обясни на преждепишещите, които именно противното казаха-оставят си бебета за по час, 30 мин и пр..върни се леко и ги прочети  Peace Та не знам кой как чете методи и какви експерименти си прави...да децата са си техни-жалко за децата Confused

Tosil , да скъпа-това е ФОРУМ (писах го вече..), ако някой има персонални проблеми с нещо си-търси компетентния доктор, останалото е "общовалидния случай"..тук повечето не разполагаме с кристални топки, за дазнаем коя къде я убива чепика Wink

# 64
Който иска да ме упреква,за това което правя.Но искам да знаете,че давам цялата си любов и топлина на моето детенце.И за да имам енергия през деня да го гушкам,да си играем и какво ли още не,смятам че е нормално през нощта да се спи.

И като цитирате един час, да не си мислите че през този един час съм го оставила да се дере до небесата.На всеки 5 мин съм го галила и държала за ръчичката,целувала съм го.Така че недейте да бъдете толкова крайни.И колкото и да не ви се иска да го приемете.Детето ми снощи е спало спокойно от 20.30 до 6.Пък която майка иска да се буди на през 5 мин и има силата да го прави само мога да я поздравя за геройството.Аз съм щастлива,че близките ми ме подкрепят  и са напълно съгласни с мен,защото виждат колко ми е трудно да гледаш сам дете,и в същото време да успяваш да подържаш чисто и изпрано вкъщи.
Не смятам че ще причиня травма на детето ми като го оставя да поплаче 10 мин преди да заспи вечер,а 12 часа през деня се гушкаме целуваме и смеем заедно.

# 65
Който иска да ме упреква,за това което правя.Но искам да знаете,че давам цялата си любов и топлина на моето детенце.И за да имам енергия през деня да го гушкам,да си играем и какво ли още не,смятам че е нормално през нощта да се спи.

И като цитирате един час, да не си мислите че през този един час съм го оставила да се дере до небесата.На всеки 5 мин съм го галила и държала за ръчичката,целувала съм го.Така че недейте да бъдете толкова крайни.И колкото и да не ви се иска да го приемете.Детето ми снощи е спало спокойно от 20.30 до 6.Пък която майка иска да се буди на през 5 мин и има силата да го прави само мога да я поздравя за геройството.Аз съм щастлива,че близките ми ме подкрепят  и са напълно съгласни с мен,защото виждат колко ми е трудно да гледаш сам дете,и в същото време да успяваш да подържаш чисто и изпрано вкъщи.
Не смятам че ще причиня травма на детето ми като го оставя да поплаче 10 мин преди да заспи вечер,а 12 часа през деня се гушкаме целуваме и смеем заедно.

Хич не им се обяснявай, майката знае най-добре кое е правилно за НЕЙНОТО дете! Не виждаш ли, че има хора, които само си търсят темички в тоя форум да се заяждат и да се изтъкват колко велики майки са. Да, ама за твоето бебе ти си най-великата майка!
Успех и много топли моменти с бебчо!

# 66
edi_vet 
Според мен до такава степен са си разклатили нервната система,че тотално са изнервени и могат само да нападат.Но отглеждането на едно дете е свързано с много неща,не само с кърменето.И докъто всяваш негативизъм няма как да искаш детето ти да стане позитивна личност.Нещо,което съм сигурна,че моето дете няма да се сблъска,защото майка му никога не е била негативно настроена към света и хората.
Но такива като Норе няма как да го разберат......

# 67
smile3501 бива демагогия, ама вашата нема равна!
Значи ние, които говорим, че бебето не бива да се оставя да плаче и заспива само, станахме нетативно настроените към света и хората!!! #Crazy

Да, ама за твоето бебе ти си най-великата майка!

Айде сега кажи, че и майки на нейто бебе искаме да станем и ще те призная! smile3560

# 68
Официално заявявам напускането си от този сайт ЗАВИНАГИ.Не ви искам съветите!!!

# 69
Естествено edi_vet , че ще коментирам реплики ала "казвам ти дъще-сещай се снахо"! Но поне имам доблестта мнението си да го кажа пряко на този, който изопъчава думите ми!
Ако искаш, и аз го владея твоя "изказ",..и ще те питам после "що бе моме се заяждаш"-да започвам ли?!
Или си мислиш, че съм длъжна на някой и трябва да му търпя обидите? newsm78
Я се върни от началото на темата и прочети добре кой какво е казал.

Официално заявявам напускането си от този сайт ЗАВИНАГИ.Не ви искам съветите!!!

Оооо, я споко! Ти една "битка" видя, и развя белия флаг  Joy
Я се разходи насам натам да видиш как е Wink (визирам и другите подфоруми)
Прочети библиотеките-само от полза ще са ти Peace И недей сега ми подскача, щото не ме "харесваш"  Stop..не държа да се харесам на никой- прочети тук-там, пък току виж сме "кръстосали шпаги" другаде Peace

# 70

Сама си решаваш дали да четеш  или не, gerylinda , но в случай че погледнеш отново тук,  аз те поздравявам за това, че сте намерили подход, който е бил полезен за всички ви.  bouquet
Много е важно човек да се информира, но също така е хубаво  да бъде гъвкав във вземането на решения, да съобразява и реагира според конкретната ситуация, а не да следва сляпо написаното в книжките.

# 71
  • До хладилника, който обичам
Ще ви помоля да се придържате към темата на темата, а методите за сън - в подфорум Бебета Peace

Общи условия

Активация на акаунт