Отбиване на 8 месеца

• 6 308
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
_Hope_,
оставам с впечатлението, че или ни мислиш за малоумни, или си неадекватна. Първо - никой не говори за новородени - става дума за деца, на които доста се угажда (откликва се на нуждите им), спят заедно с родителите си в една стая - не се оставят сами, не се оставят без утеха. Т.е. те вече имат сигурност и са свикнали с това.
Само плачът на малко бебе може да се твърди, че е повик, при по-големите е израз на най-различни настроения и начин за манипулация - който има попораснали деца, знае това  Wink
Единствено искаме нощем да спим и ние - едно новородено може и да има нужда нощем често да суче, но никой не може да ме убеди, че това след определено време не се превръща просто в начик, така както е банята преди сън например. И че детето реве от нещастие  Wink
Намери ми къде някоя казва, че оставя детето си да реве само в стая, лишено от контакт, много държа.

# 46
 Включвала съм се няколко пъти във форума с въпроси, на които за съжаление не съм получавала адекватни отговори.

Или не си задала правилно въпроса, както стана току-що и в тази тема, или не виждаш такъв отговор, какъвто ти се иска...или и двете.

Като чета подобни "методи"-пак да си задам въпроса: "За какво сте ги родили тез деца, че да ви развалят рахатлъка?"..или са опитни мишки..отстрани точно така звучи "оставих го да реве първия ден половин час..после 15 мин и млъкна"...а сещате ли се за онзи клип по телевизията със плачещото бебе в тъмната детска стая; лампата светва-влиза МАМА...и пъхва биберон в устата и излиза  Tired
Вие сте същите тези мами за съжаление Tired

_Hope_, чудесно си го обяснила-дано го схванат.. Praynig

Tosil , съгласна съм с Epifania;  състоянието ти в никой случай не е вследствие от кърменето, както излиза от поста ти Stop

# 47
Неадекватна, Янечек, не съм, не ме мисли. Виж, за въздуха в междуушието на някой може доста да се говори.  

Осем месечното било голямо дете?! Манипулатор при това!  ooooh!
Впрочем, клипа, за който MTV говори, е от кампанията "Мълчанието днес ражда викове утре". Там детето е на поне 1,5г.

Да оставиш детето си за реве 1 час - как ви се струва, дали му е кеф или просто държи да стане по неговото!? Не ми отговаряйте, не държа.

# 48
Въпреки че няма да е много по темата с отбиването, си позволявам да се намеся. Фърбър, както и другите техники, са техники за приспиване, а не за отбиване. Логиката на всички е детето да се научи да се успокоява и да заспива само - не само, изоставено и т.н. в стаята, а само, без чужда помощ (люшкане, кърмене, носене). Аз лично нищо лошо не виждам в това - така и сънят му след това става много по-дълъг, защото успява само да се приспи между различните фази на съня.  Peace
Разбира се, има деца, които още от раждането си имат това умение (и заспиват докато си играят напр.) и такива, които трябва да бъдат пруичени към него. Фърбър е изключително краен, но има доста по-меки методи - с гушкане и успокояване на детето, но все пак накрая то заспива в леглото си.  Peace
Моят син е от децата, които изобщо не могат да се успокояват сами и при които никаква техника досега не действа. Ами всичко правя по "тукашните предписания" - кърмя, гушкам, нося, спим заедно (както долепени легла, така и в нашето легло), ама на 56780 събуждане през нощта вече откачам.  Crazy Напоследък вече почна да се буди на 40-50 минути. Никой не може да ме убеди, че е гладен  Naughty, просто се разбужда и иска да бъде приспан, защото не знае как да го прави сам. През деня програмата е същата - заспива трудно (поне 1 час ни отнема), а после спи по 30-40 минути.  Outta Joint Е, няма как това да е здравословно, за която и да било "супер майка". А аз далеч не съм от тези майки и фактът, че вече повече от 5 месеца не съм спала за повече от 3 поредни часа през нощта, вече ме води към доста шумна лудост.  Tired  Tired А тя със сигурност ще се отразява на детето ми....

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 10:44 от BAN

# 49
Намери ми къде някоя казва, че оставя детето си да реве само в стая, лишено от контакт, много държа.
Аз познавам такава! Останах потресена! гледа си детето по книгата на Спок едно към едно! Исках да ви споделя моя опит от тази нощ с бебка. Легнах до нея, гушнах я и така заспахме. Имахме едно будене към 3 ч.някъде, отново я гушнах и пак си заспахме и нямаше кърмене  Grinning

# 50
  • София
Вие сте същите тези мами за съжаление Tired
Да, оставяме децата си да плачат и после да спят гладни..айде моля...  Joy ... малко необосновано заключение не мислиш ли ?!
Метода с оставянето на бебето да плаче се прилага за няколко дни и после всичко се нормализира и бебче започва да си спи ... не говорим за системно оставяне да плаче...
Дали е навик или не за едно 7-8 месечно да суче нощем - ами да това е началото и ако го поущряваш само повече засилваш навика и зависимостта му от нощното кърмене... и като стане на година и половина вече не може без и се буди по 100 пъти да си търси...
Моето бебе не се приспива само, не ми пречи да си я приспа, леглото и е залепено до нашето, държа и ръчичката и заспива... не е лишена от близост и чувство на сигурност. Ако се поразбуди през нощта и хващам пак ръчичката и си заспива. Просто не използвам кърменето като начин за приспиване....
Извинявам се, че не пиша по темата, ама ми писна да чета как майките, които не кърмят денонощно на поискване  са по-лоши от тези които уж "откликват на всички потребности" на бебето си...

# 51
Бан,
абсолютно съм съгласна с начините за приспиване, които си описала. Но те са доста различни, от коментарите по-горе - "първата вечер рева цял час...после половин час и т.н" . Също и съветите, да не се докосва с ръце, да не се гушка... Толкова безумно нещо не бях чела скоро.
Аз също опитах, да я науча да заспива в леглото си сама - не се получи. Иска да я гушкам, докато заспи и толкоз. Период е, ще го израсте. Също ставам нощем поне 10 пъти, докато накрая не изтрещя съвсем и не я преместя при нас. Там също много се върти, но поне не се налага да ставам.
При нас проблема е, че  спейки се обръща и сяда в леглото. Съответно - надава вой, защото и се спи, а така не и е удобно - трябва някой да я сложи обратно в хоризонтално положение. Ставам, обръщам я, давам мечето, слагам си ръката на гърба и и за минута е заспала. Лошото е, че това се повтаря многократно. Но няма начин да я оставя да реве!
Оспамих темата, приключвам по въпроса.

Вижте, ако си мислите, че отбиването ще реши проблема със съня - малко е вероятно! Започнат ли да никнат зъбите - няма спокоен сън. Моето, също доста деца, които не сучат нощем, също не спят спокойно. Няма връзка с кърменето и отбиването не ви гарантира решение на проблема!

# 52
Норе, много си права според мен! Между другото и при нас е същата работа, сяда в заспало положение и почва да плачка защото не се сеща пак да си легне, трябва да я гушна и нещата се оправят. Някой път забожда носле в завивките като щраус и си заспива самичка Laughing адски са сладки  Joy Сърце не ми дава да я оставям да плаче, а и усещам че не е правилния метод спрямо моето дете. Тя определено има нужда от ласки и от това да ме усеща, все пак кърменето освен хранене й доставяше и успокоение и трябва по някакъв начин да се "компенсира". Но всеки си решава спрямо детенцето си, не бива никого да обвиняваме че е избрал еди какъв си метод! А що се касае до буденето нощем - то е ясно че няма да има 100 процента спане  Wink Аз настоявам с отбиването защото си имаме 8 зъбчета и кърменето е болезнено, а и нощем не е особено приятно докато си сънен да усетиш някой друг зъб върху цицата Rolling Eyes Въпроса е да не суче нощно време, а да има друг начин бебенце да се успокоява.

# 53
Бан,
абсолютно съм съгласна с начините за приспиване, които си описала. Но те са доста различни, от коментарите по-горе - "първата вечер рева цял час...после половин час и т.н" . Също и съветите, да не се докосва с ръце, да не се гушка... Толкова безумно нещо не бях чела скоро.
...
Вижте, ако си мислите, че отбиването ще реши проблема със съня - малко е вероятно! Започнат ли да никнат зъбите - няма спокоен сън. Моето, също доста деца, които не сучат нощем, също не спят спокойно. Няма връзка с кърменето и отбиването не ви гарантира решение на проблема!

Напълно съм съгласна! Има периоди на неспокоен сън, просто търси някакво успокоение, имам чувството без значение дали гърдата или просто прегръдка. После пак всичко се нормализира.

# 54
Hope, караш ме да се включвам и да пиша неща, които отдавна реших да не споделям тук и затова спрях да пиша в един друг форум.
Да, знам, много добре. По-добре и от теб, щото не съм го чела, не са ми го разказвали, а съм го преживяла. И преди да нападаш, първо прочети добре. Питат ме защо раждам деца, за да не си развалям рахатлъка, защото споделям, че недоспиването от кърменето нощем ми пречи. Ами пречи ми и пречи още повече на другото ми дете, защото него и сега няма кой да го гушне за лека нощ, защото съм залепена за брат му. И го преживявам тежко, защото той има още да наваксва, а не мога да съм му полезна.  

Аз не мога да разбера какво се вживявате в ролята на адвокати на чуждите деца. Гледайте си своите и ги приспивайте както искате.

Айде стига със сравненията с домовете, щото наистина са неадекватни.

# 55
Напротив, ku[d]ku[d]yaka , точно сравнението никак не е неадекватно. Точно ти би трябвало да си наясно. За по-добре, от мен - не е съвсем сигурно. Защото първото ти дете е малко още. Аз имам пример с възрастен човек, отглеждан по начин, сходен по този в ДМСГ. Айде да не си мерим атрибутите, става ли?  Confused Майката е до време, но оставя наследство, с което после други живеят.
Мисля, че достатъчно ясно се изразих - всяка решава кога и дали да отбие детето си. Единственото, за което апелирам, е  информираност, относно начините за това. Защото ми се струва, че част, от пишещите по-горе, са чели нещо за риска от емоционални щети, следствие дресировката "да заспи само". Онези, които са и въпреки това прилагат метода - успех!
А защо ми пука ли - защото утре моето дете няма да живее на Луната, а с останалите, пораснали деца.  

# 56
Заспиването на детето само няма абсолютно нищо общо с изоставянето, хайде стига с драмите. Това, че детето е научено да заспива само не значи, че цял ден не е гушкано. Нещата взеха вече ама наистина много да се преекспонират.

И изобщо въпросът кой защо е раждал няма място тук. Всички пишещи обясниха, че си гушкат децата, просто не ги кърмят на всяко проплакване, не разбирам къде ги виждате тези майки, дето си зарязват децата сами да реват. И какво, тези, които са на АМ и са само гушкани, да не би да не са нормални.

Сравнението е неадекватно, защото това са деца, отглеждани не в семейна среда, а в групов модел от съвсем непознати хора, сменящи се през няколко часа и детето не може да създаде привързаност към конкретен човек. Така че не ми обяснявай. Не си меря нищо с никого. И не майката в случая оставя следи, а липсата на такава.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 15:32 от ku[d]ku[d]yaka

# 57
Заспиването на детето само няма абсолютно нищо общо с изоставянето, хайде стига с драмите.

Как да няма? Същото е, особено пък ако е родено със секцио  Mr. Green
_Hope_ , не си нормална  Peace

# 58
Само това ли успя да измислиш, ЯнечекLaughing Или просто лафа с машината го използва вече....Надявам се да не започнеш и мен да следиш по темите,  обяснявайки ми се в любов! Mr. Green

Кудкудяка,
винаги ме е изненадвало избирателното четене, още повече изопачаването.  Някой хора ясно си казаха - оставяли са детето по 1ч ревящо, ама чукча читател... На теб да се обяснявам? Ласкаеш се, уважаема! Върви си из пътя със здраве! Stop

# 59
Аз забравих, че моето е родено със секцио Simple Smile

Аз мисля, че достатъчно внимание отделих на темата, мисля да приключа. Пък ще оставям дребния да реве понякога, защото изоставеният му брат има нужда от мен вечер също и то много по-голяма в повечето случаи. Който разбрал, разбрал, който не е - да не му се налага.

Тръгвам си из пътя. Вървя, вървя, вървя. И отивам да си гледам рожденика, пък вие си изливайте злобата тук. Hope, не знаех, че предизвиквам толкова силна неприязън в теб, много те харесвах  newsm78, ще го преживея

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 16:07 от ku[d]ku[d]yaka

Общи условия

Активация на акаунт