Бебешки пелени и килограми ???

• 4 507
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте мами ... Споделете вашето бебче колко тежи и според това какъв номер пелени му купувате?
Моя син тежи 6.500кг. и ползвахме тройката (4-9кг.) но ми се струваше,че го стягат и затова преминахме на следващият номер,но все ми пропускат върху крачетата .... Не мисля,че е от марката,защото взех какви ли не - Пуфис,Памперс,Хъджис,Либеро,Еви Бейби,Мулфикс ... абе от всички марки взех по 1 бройка,но все си е мокър на едно и също място, вече незнам какво да правя .... Как мислите вие?
newsm78

# 1
При нас почне ли да пропуска памперса, значи е време за по-голям номер  Peace Сега е почти 10 кг. и сме на 4+ на Can bebe.

# 2
Ползвам пелените на Памперс. На тройка бяхме, докато направи 8кг, изобщо не са й стягали. Сега сме на 4-ка - малко са й големи, точно 9кг е. За бебе от 6500 със сигурност не бих слагала номер 4  Peace По какво прецени, че му стягат?

Иначе сменям номера 1кг преди да достигне указания максимум  Peace

Пропускат, защото са му големи, ластичето не може да уплътни около крачетата  Simple Smile

# 3
Иначе сменям номера 1кг преди да достигне указания максимум  Peace
Peace
И аз така.

# 4
Голям проблем ни е. Памперсите са направени за стандартни бебета.

# 5
Аз до последно ѝ слагах пелените от съответния номер. Сега е 16кг, а през нощта ѝ слагам 4-ка.

# 6
  • София
аз пък сменям номера щом достигнем минимума на опаковката, защото иначе ластиците я прежулват на крачетата и се подсича, иначе сме 10кг и за сега сме на 4+ на Пуфис  Peace
определено за вас 4 е голям номер и за това пропускат, ползвайте си 3-ка докато достигнете минимума кг за следващия номер  Wink

# 7
Сама си направи изводите, щом си сменила всички марки и все пропускат. Явно са му големи. Пробвай сега да вземеш на всички марки от по-малкия номер. Пиши после резултата. Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 16:41 от Кристал

# 8
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
А как разбирате, че го стягат? По отбелязаните ластици на крачетата ли? Това не е критерий. Всички памперси отбелязват ластици между крачетата просто, защото бебето си притиска краката и няма как да не се отбележат. Иначе аз минавам на следващия номер, когато памперса започне да изпуска по-често.

# 9
  • София
не само по отбелязания ластик, прежулват и се просто, понеже на едно място не стоим, и като и стяга и стават рани, до сега само веднъж ми е изпускал памперс, в родилното докато бяхме и то защото го бях сложила хлабаво... аз сменям памперс всеки път щом се събуди, това прави 4-5 пелени на ден, и ако се из*ка пак сменям веднага... Peace

# 10
и ако се из*ка пак сменям веднага... Peace

Мисля, че това всеки го прави  Laughing

# 11
  • Шумен
Идеята да пробваш различни марки 3-ти размер според мен е чудесна, на една малка може да притриват а на друга да ви стоят чудесно. За 4-ка ви е малко раничко.
Аз взимах по-големия размер щом достигнем килограмите му с Михаела, докато при Вали можехме и да изкараме до края на стария без проблем  Peace

# 12
  • София
Пробвай с различни марки от 3-ката. Моята дъщеря сега е към 6.700 и ползваме пампрес. Един път ми се наложи и взех Пуфис, пак 3-ка, и определено те са по-малки от 3-ката на Памперс

# 13
  • на последния етаж
Обикновено сменям размера, когато теглото на детето достигне долната граница, означена на пакета. В момента, обаче, синът ми е 9 кг и все още е на 4+, тъй като 5 са му широки и пропускат.
Върни се отново на размер 3, като опиташ различни марки.  Wink

# 14
Благодаря за отговорите момичета, аз също мисля да се върна на тройката  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт