Reduce-Reuse-Recycle по български

• 78 051
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 915
  • София
темата е Reuse-Reduce-Recycle и не знам откъде разбра, че нямам интерес към това  newsm78

това, което казах е, че не смятам конкретно нещо ОК и хигиенично за себе си и никой не може да ме убеди в обратното. Съжалявам, но не съм обидила никого и няма от какво да ме е срам, та да ми четете морал и да ме "гоните" от темата само защото не ползвам чашки. не съм се скарала, нито съм скочила, изразих мнение, както всеки в този форум. инаги забравям, че тук различното мнение не се уважава.

# 916
  • Враца
Не те гоня, но не те и разбирам.
Уважавам мнението ти, но не и начина, по който го изразяваш.
Във всеки кслучай, за да докажа /а не само да дрънкам празни приказки/, че съм широкоскроен човек, ще направя следното:

Ваня-И, извини ме, ако нещо не сме се разбрали.
Стори ми се, че наричаш момичетата в темата, които използват чашки, "мърли", но сигурно не съм разбрала правилно.
Няма как да е така, защото почти всичко в ежедневито ни се мие и използва отново.

Peace

Момичета, а как процедирате, когато от плод- зеленчука купувате някякви дребни плодове, като череши или мандаринки, или мръсни неща, които цапат многократната чанта, като картофи или лук?
Аз ползвам от торбичките /без дръжки/, но може да има някакъв разумен начин, който не знам...

И другото, което искам да разбера- относно разделното за хартия- аз го слагам в найлоново пликче, като разчитам, че във завода го сепарират на ръка и не пречи. А вие как процедирате?

# 917
  • Варна
Aх, колко познато. Идваш да почетеш нещо уж полезно от уж "френдли" потребители, а се оказва, че е като навсякъде.
Еко-то не започваше ли първо от главата? Та чак после се стига до менструалната чашка, която отново е свободен избор.

# 918
  • София (Възраждане)
Буклуците определено се сортират допълнително. Аз изхвърлям също в плик, но веднъж докато мъкнех един такъв чевръста клошарка ми го взе от ръцете още преди да го замъкна до контейнера, така че май няма значение дали са в плик или не, при всички положение някой ги "преглежда".

Относно зеленчука, винаги имам в дамската чанта наред с платнените торбички и найлонови за многократна употреба, които са предназначени единствено за подлежащи на миене плодове и зеленчуци.

# 919
  • София
Трън в очите, много грешно си ме разбрала... за което искрено съжалявам, защото темата е сериозна и именно поради желание за някакъв пе - съобразен с екологията начин на живот съм тук, колкото и да не ми се получава винаги... Думата, която употребяваш не съм си я и помисляла дори. Аз и тампоните намирам за нехигиенични и не ги използвам. и изобщо вътре не бих сложила нищо, което не ми се налага по строго медицински причини. дори и мисълта за нещо вътре ме подлудява.

По повод "цапащите" зеленчуци - ползвам хартиени торби, събирани от магазини за дрехи (примерно) или купувам в мрежа. Можете да ме срешнете с торба от дъглас примерно, от която стърчи лук. Не ме притеснява.
Имам торби за многократна употреба, в които слагаме само зарзават, но не и други продукти.

Найлоновите пликчета вече много бързо се разграждат. Вчера бръкнах в едно чекмедже да извадя нещо, което бях прибрала в торбичка. Е, торбичката се разпадна. Хубаво, че поне не се счупи това, което бях прибрала.

И тъй като идват празници, а темата изплува тези дни една украса, която мисля да пробвам тази година:

http://prikachi.com/images/768/5537768f.jpg

# 920
  • Варна
Какво им е на тампоните от органичен памук?
Колкото и да съм еко, не си представям превръзка за многократна употреба. Пък ако ще и да е 100 пъти органик, био и еко.

Найлоновите торбички нали са от дегрален. Какъв е проблемът с тях?

# 921
  • София
дразнят ме... не ги усещам, просто явно имам психо бариера!

# 922
Много се радвам на промените за употреба на найлоновите торбички. Откакто ги въведоха клиентите като с магическа пръчка спряха да питат за тях.
Отдавна трябваше да стане.

Този уикенд се проведе залесяване край София. Изглежда, че ще продължи и другата седмица.
За повече инфо - Калин green team.
Трябва да си носите задължително лопата, а по желание: гумени ботуши, ръкавици и някакъв съд, с който да пренасяте вода за поливането.

# 923
  • Враца
Какво им е на тампоните от органичен памук?

нищо им няма, аз ползвах тампони редовно, преди да ми се случи проблема с инфекцията...

идеята за торбички, които да се ползват само за карофчета и лукче и др. цапащи ми допада.
не се бях сетила, а нищо не ми пречи да имам 1-2 такива пликчета скътани някъде и да си ги ползвам, вместо да употребявам всеки път ново, което след има-няма 10 минути ползване да отива в боклука.

дегралена си е дегрален, спор няма, и аз съм имала случаи на разпадащи се пликчета в шкафа Laughing
но, ако трябва да сме съвсем обстоятелствени, за производството на деграленовите пликчета отива толкова енергия и ресурси, колкото за дсругите. следователно- природата пак се замърсява и натоварва, само че на производствен етап.
по тази причина се старая да купувам винаги тоалетна хартия, която е от сивата, не избелвана допълнително. само че трудно намирам вече. за избелването се използва белина, която натоварва природата, а на мен нищо ми няма от това, че хартията в тоалетната ми не е идеална, красива, с картинки и с аромат на праскова Laughing Laughing Laughing

май звуча като фанатичка  Crazy
да подчертая, че правя усилия в рамките на разумното, и не бих се отказала от шоколада само, защо е в опаковка, която изхърлям  след зяждането на съдържанието Laughing

# 924
  • София
Точно се чудех какъв съд да сложа за хартия и ми изникна въпроса как ще я изхвърлям в кофата  newsm78 Ще го нося до кофата и ще изсипвам, докато намеря "моя" начин.
Пликчета и аз взимам едно без дръжка и всичко ми мерят и слагам заедно.
Vanya_I, не сме се разбрали, значи. Чашката е една алтернатива на тампона, щом него не възприемаш, значи и тя не е за теб. В разговори с приятелки разбрах, че поради неправилно поставяне на тампон, си мислят, че той се усеща, че ръмби и нещо такова. Не трябва да има никакво усещане, както и с чашката.
Това с портокалите е добра идея, и с грейпфрути ще е хубаво. Аз харесвам елхите от списания, време е да набавя няколко размера, каталозите на Ейвън стават страхотни шарени елхички.
Забравила съм да взема храна на кучето, а не ми се излиза. Преди малко просто размразих няколко кубчета пилешки бульон и и надробих попара, а преди месеци отдавна да е изхвърлен. Много си се радвам на идеите  Grinning

# 925
  • София (Възраждане)
дразнят ме... не ги усещам, просто явно имам психо бариера!

това е единствената причина и аргумент, поради която не пристъпвам към употреба на хигиенно средство за многократна употреба въпреки мотивацията ми. Единствения път в който опитах да сложа тампон, бяха полуприпаднала, мисля че беше нещо като анафилактичен шок, така че определено не е за всеки.

Найлоновите торбички нали са от дегрален. Какъв е проблемът с тях?

1. Какъвто на всяка вещ за еднократна употреба, за производството й се похабява ресурс.
2. Май няма доказателства, че след разграждането си дегръленът не замърсява. Тук се коментираше, че производителят прокламира визуалната липса на замърсяване след разграждане. Това не е устойчиво мислене.

С Трън в очите сме писали едновременно Hug

Относно сивата тоалетна хартия, не мисля че е много по-ок в еко отношение от другата, свършва доста по-бързо защото лесно се къса и винаги е еднопластова, струва ми се едно такова руло се равнява на половин руло "хубава".

# 926
  • София
Аз слагам до кофата за хранителни отпадъци две найлонови торби за хартия и пластмаса+метал. Когато дойде време за изхвърлянето им просто изсипвам хартията директно в контейнера, а плика, в който съм я събирала в този за пластмаса и готово Peace

# 927
  • София
Просто и гениално   bouquet

# 928
Ас събирам хартията в малко кашонче. После цялото заминава в кофата.

# 929
  • При децата ми
Аз слагам до кофата за хранителни отпадъци две найлонови торби за хартия и пластмаса+метал. Когато дойде време за изхвърлянето им просто изсипвам хартията директно в контейнера, а плика, в който съм я събирала в този за пластмаса и готово Peace
Точно така процедирам и аз! Simple Smile
Сладка хапка, не се бях сетила за кашон. Ще се изпробва.
Даже децата съм научила вече кое къде се слага, ама възрастните по-трудно се учат май. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт