За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 785
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
red shoe при нас акта за раждане го бавеха около месец

# 136
  • София
Kaто се наложи давам Фризо 1 ХА, такова даваха в болницата, за мен е ОК, не  гъсто.

Момичета, колко ви задържаха акта за раждане на бебето при получаване на еднократната помощ?
Акта за раждане се задържа в ДСП докато се изплати помощта, тъй като на гърба се отбелязва дата на изплащане и размер на помощта.
На нас ни го задържаха месец (докато се разреши помощта),парите ги получих 2 месеца след това.

Доволна съм от помпата Baby Vac. Сама е трудно да се справя,въпреки,че успях малко да изсмуча,но е най-добре да сте 2-ма,един държи,друг цели малката ноздричка.Ани много шава и е истинска Борба. Преди малко успях да не чуя хриптене,много ме радва това,струва ми се,че и тя е по-спокойна.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 19:47 от misleto

# 137
С акта за раждане - и при нас беше така.

# 138
  • София
Момичета пак по темата за Фейсбук. Оказа се че когато е скрита  темата и ви пратим линк към нея вие не можете да я отворите. Затова връщам старото положение Видима тема но затворена, т.е Групата е затворена. Администраторите трябва да одобряват новите участници. Всеки може да види описанието на групата, но само участниците й виждат стената, форума и снимките.
Сега вече можете да я намерите сами във фейсбук а някой от администраторите да ви одобри.

# 139
Мерси за групата - сега вече всичко е точно и ясно !!!

# 140
  • Карлово
един въпрос към консултантите по кърмене - притеснява ме това, че антония от около седмица започна да яде по 10-тина минути.. само вечер са ни по-продължителни кърменията, но то е защото си поспива докато хапва! чудя се дали е нормално.. кърмя я 6-7 пъти, без проблеми издържа по 2,5-3 часа, а понякога и повече.. (не я будя никога, ако спи!) давам й водичка, но изпива по 30-40 мл най-много за цял ден.. има ли причина да се тревожа?
И аз се присъединявам към това питане. Калоян от скоро, за няма и 20 минути и е готов, което може би е нормално, но при положение, че до преди седмица сучеше по минимум час сега ми изглежда странно.
Абсолютно нормално е да започнат бебоците да се хранят за по-кратко време. Вече са усъвършенствали уменията си, по-силно изсмукват, а и вашите канали са по-разработени. С напредване на възрастта и за по3-4 минути някои успяват да се нахранят. Щом наддава и пълни памперсите, а и издържа повече часове, значи всичко е наред.

# 141
  • Карлово
Междувременно аз успях да изцедя цели 20мл , но ми прави впечатление , че е много редичка /може би за 1 час не е могла да се образува/. И после му дадох да си доцока . Сега заспа, че дано е за по дълго и да се образува кърма - искаше ми се и първо с докторката да се консултирам. То ще си покаже утре на мерките и теглилките и ваксинките ще ни бият утре Sad

Зрялото мляко е рядко, синкаво на вид, не е като кравето гъсто и бяло. Флорал, изведнъж ли ти спря кърмата или постепенно си усетила, че на бебето не му стига? Ако е постепенно, виж линка, който са ти дали за кризат ана растежа. Понякога се случва преди да ти дойде цикъла, или при някаква по-силна емоция, за няколко часа да спре тотално потичането на млякото. Тогава просто трябва да се успокоиш, да се отпуснеш, да се поразходиш, за да не получи омагьосан кръг и продължавайки да се стресираш, да стопираш потичането още за по-дълго.

# 142
Искам да ви питам ползвате ли кенгуру и на коя марка сте се доверили?решила съм да си купя хубаво кенгуру, за да го ползвам дълго време.Моля споделете марката,модела и цената на кенгуруто, което ползвате.Благодаря предварително на всички, които отговорят!

Добре дошла! Hug

Аз имам кенгуру на Чико и с баткото ми беше много удобно, но сега излизахме само един път и ужасно ми тежеше на гърба и раменете. Според мен кенгуруто е удобно за инцидентно ползване, но не и много често.

# 143
микки, може да се каже , че изведнъж започна да намалява. Вчера от обяд по-скоро, но вечерта явно се беше насъбрало и нямах проблем. И днес вече е плачевно. Храна, течности, цедене - нещо не се повлиява.  А относно цикъла , от 12 ноември не се е появявал /ако изобщо е бил цикъл тогава /А си мислех, че веднъж като се регулират нещата и всичко ще си е ОК  Cry Миличкия ми даже за първи път плачка със сълзички и аз с него  Cry Дано се нормализират нещата. Страхувам се ако му дам АМ да не се откаже от кърмене впоследствие. От няколко пъти може ли да се откаже?
П.П Между другото от седмица като се кърмим е много нервен и се опъва и почти винаги пръцка или ака по време на ядене. А акото ни ми се струва рядко.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 20:19 от floral dream

# 144
Ще е много хубасво да си имаме група във фейсбук, а за снимка.бг може ли някой да ми изпрати албума и паролката за да кача и аз малко снимки и да видя вашите бебчовци. От около десетина дни Жасмина се опитва да се изправя. вдига главата и кракта и се мъчи да стане, като я хвана за ръцете се набира до седнало положение, кога може да ги слагаме седнали(щом имат сами желание де) с опора на гръбчето  Rolling Eyes
И Маги е същата - не иска вече да стои в столчето за кола полулегнала или в количката легнала, набира се до седнало положение и иска да стои така. Бабите само мрънкат, че било рано още, малка била, то добре ама като иска детето да седи, как да я спра? Или какво мога да направя?

# 145
  • Ямбол
Защо пък да е твърде малка? Моята Маги също си умира да я изправям, не й се лежи и се напъва и се повдига.
Освен това си има ето такова "столче" http://www.bumbo.ca/product_features.htm й там я слагам да си поседи за минутка-две. Столчето е за бебета от 3 до 14 месеца, детенцето може да се слага стига да може да си държи главичката изправена.

# 146
Някой от вас сдоби ли се с косопад? Моля ви помагайте с някакви илачи, че положението е извън контрол Cry

# 147
С баба слинга не можах да се справя, но имам кенгуру на BABYBJÖRN , което е страхотно  Peace

munishora, от няколко дни се сдобих с ужасяващ косопад. Как пък не ме подмина поне едно от отрицателните неща на бременността и последствията от нея  Crossing Arms
Мислех да си купя ампули против косопад от фризьорката.

# 148
  • Русе
Ooooп, ей ме на да се цопна и аз тука...Нас ни тормози зъб вече..Получих малко дежа ву от коликите.
Лека вечер на всички, че имам да наваксвам какво сте писали!  #Crazy

# 149
  • София
Момичета пак по темата за Фейсбук. Оказа се че когато е скрита  темата и ви пратим линк към нея вие не можете да я отворите. Затова връщам старото положение Видима тема но затворена, т.е Групата е затворена. Администраторите трябва да одобряват новите участници. Всеки може да види описанието на групата, но само участниците й виждат стената, форума и снимките.
Сега вече можете да я намерите сами във фейсбук а някой от администраторите да ви одобри.
На мен не ми допада да е видима,не искам непознати да ни гледат снимките (на Ани и евентуално мои).

Някой от вас сдоби ли се с косопад? Моля ви помагайте с някакви илачи, че положението е извън контрол Cry

На 2 пъти имах много силен косопад и сега очаквам още един,остана още малко рожденна коса ,а аз солидарно с нея си я сменям.Мисля да изчакам и последната смяна, и тогава да предприема мерки за подхранване.

Общи условия

Активация на акаунт