Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 384
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
За деавита-моя приятелка фармацефтка каза ,че за бебе  е вредно да се дава вит А ,направо се чудя да давам ли.А от Турция дали няма вит.Д да купим?

Има да, там се казва Девит и е без вит А  Peace

# 511
Лейди,на мен педито ми каза да го давам,половината София сигурно сме при нея та и имам пълно доверие  Peace И то само еднократно и то 2мл  Peace(а и са я избрали за специалист на памперс по въпроси с отглеждането на бебета) та дай му на бебо 2 мл Нурофен,то и за кърмачки става Нурофена,няма страшно!

# 512
Здравейте!
Най-накрая и аз да се включа в отбора на октомврийките. Чета ви от време на време, но все не се наканвам да пиша. И така - родих на 01.10 нашият Даниел, 4450 гр, 57 см. Simple Smile Така ще изместим Irinpolis от класацията Кой е по-по-най за най-едро бебе и ще я конкурираме за дължината Simple Smile
Моето момче е много послушен, има си режим още от родилното, а сега вече яде на 4 часа, не на 3 а през нощта си пропуска едното хранене и от 9 става чак в 5 Simple Smile Като ви чета осъзнавам какъв късмет имам с него пу, пу. Колики има само от време на време слаби, само мранка и се свива, но рядко. Давам Колийф и от време на време сменям с Инфакол. Много съм доволна от Колийфа, въпреки цената.
Гледам обсъждате Деавит. Аз давам по 1 капка на гладно по препоръка на педиатърката, но като ви чета може и да разредя и да давам по-рядко.
За памперсите - от самото начало сме на Пуфис и съм много доволна. Само няколко пъти са пропускали и то през нощтната пауза от препълване.
Ластичен колан сложих няколко дни след секциото по препоръка на лекар. Взех си най-обикновен медицински колан от аптеката. Горе-долу съм доволна. Единственото неудобство е, че се надига на кръста. Много ми помогна и при болките в кръста, ортопед ми препоръча да нося такъв, за да не ми се натоварва кръста като вдигам бебчо.
Това е от мен за сега, вече ще се включвам по-често Simple Smile

# 513
  • Варна
Олеееее, голяма си скица! Сега чак се върнах да чета назад какво сте писали и видях следното :
 " И сега отбора на мажоретките: Давай Хипо, напъвай Хипо, ние сме с теб  newsm18 newsm18 newsm18"
А най-смешното, че тогава ми бяха най-големите мъки, защто в 15.30 ч ми пуснаха системата за разкритието, а ти си писала това 15,45  Shocked Laughing
Усетила си ме  Hug

# 514
Олеееее, голяма си скица! Сега чак се върнах да чета назад какво сте писали и видях следното :
 " И сега отбора на мажоретките: Давай Хипо, напъвай Хипо, ние сме с теб  newsm18 newsm18 newsm18"
А най-смешното, че тогава ми бяха най-големите мъки, защто в 15.30 ч ми пуснаха системата за разкритието, а ти си писала това 15,45  Shocked Laughing
Усетила си ме  Hug

Шматкииии  hahaha hahaha Joy

Краси,не се ядосвай  Hug  bouquet

Вики,добре дошла при нас!  bouquet

Скорпионче,честита магистратура   bouquet

Искам да кажа,че като най-едро бебе в началото е отбелязано: бебе Ники на мама Ивелини 4кг и 600 гр ,родено на 11.10

# 515
  • Русе
Мунка моя колан е най-простия от 3 лева от пазара,то корема ми почти го няма вече ама има какво да се желае още

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 19:35 от tani_07

# 516
tani_07 на тебе значи не ти трябва колан, мене единият доктор ми каза да си взема само гащи, да ми било по-лесно (не разбрах какво), но аз реших да е колан че предния път не ми се прибра коремът, обаче не съм доволна от този нещо въпреки че е от санитарен магазин.

Хейли за захранването да ти споделя какво ми каза педи, на което абсолютно вярвам - първо и да почнеш да го храниш с месо от 6 месеца, то докато започне да усвоява желязото от него може да мине доста време, така че не се разчита на това. Другото е че в кърмата желязото било свързано така че да се усвоява директно от бебето, та най-добре ще го снабдиш с желязо като го кърмиш. Така знам.

# 517
  • Варна
Наде той вече не вдига, но да ти кажа и аз умувах ако положението стане критично да дам малко  Wink Мерси за класацията, тази мама се появила по късно и не сме реагирали. Уж оправих всичко по класациите, вкарах новите мами, но се съмнявам че общата ни бройка е вярно и количество момчета момичета, че се появиха нови мами, ако някой му се брои  Mr. Green

# 518
Ние сега се връщаме от първа консултация!
Наддала е 1600гр за 36дена и 4,5см-мама мн е доволна! Heart Eyes
направление за ортопед ще ни дадат в началото на декември!
Лекарката каза,че вигантола всеки момент ще е по аптеките,та мн се радвам тъй като ни дойде и на нас реда да го даваме!

Скорпионче,честито ти дипломиране!
ех,колко хубаво беше и аз като се дипломирах,финала на ученето е страхотен!

# 519
Благодаря ви момичета  Hug
Pashic, извинявай, честито на майка ти, аз по грешка съм писала честит Рожден ден на теб  Laughing
Добре дошла на Вики  Simple Smile
На мен май ми дойде, бяха ми спряли лохиите, от няколко дни пак имам, но си е кръв. В тази връзка мога ли да пия аналгин ако ме заболи корем  newsm78

# 520
А някой може ли да ме ориентира как да кача снимка за колажа? Аз отворих албума, но не виждам от къде да кача снимката. Трябва ли да вляза в профила и ако е така моля за парола.

# 521
 Момичета, какви са тези кг., които наддават бебоците ви - по 1600-1700, че дори видях и 1900. Shocked На първа к-я се видя, че Ева е наддала 880гр. и аз си мислех, че това е супер. Rolling Eyes

Арим, къде изчезна?

# 522
Ноел и ние сме от по финните Wink наддали сме 900 гр.  Peace

# 523
Ноел,800гр е минимума на добро качване.Така ми каза лекарката на посещението в къщи след изписването.На картона отзад има табличка и там можеш да сравняваш!
Всяко дете е индивидуално!

# 524
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 И моето врескалце е от по-фините!  Flutter Наддал е скромните 970-80гр., което си е точно в нормата! За кърмените бебчета е нормално да качват по-малко, а също и на скокове, средното е 170гр на седмица(а минимума беше май около 140), значи около 800гр. на месец.  Peace

Аз малко се позагубих, но нещо не бях наред - някаква настинка ме гони и съм леко като отнесена, а и бебчо не беше спокоен тези дни, днес е кротък за сега (до довечера предполагам  Crazy). А той пък взе, че се обрина, водих го днес на дерматолог и каза, че е от козметиката, праха за пране или омекотителя, но най-вероятно от козметиката, та сега сменяме всичко. Даде ни едни тестерчета да видим как ще му се отразят. Вдинственото място, на което няма пъпчици е дупето, където го мажа с кремчето на А дерма, та ако тестерчетата му понасят ще имаме избор м/у цели 2 марки, понеже другото, което ползвахме беше на себа мед. Много ми се искаше да не е така и малкото, но нямах този късмет, като си спомня само какви мъки и какви пари ми излезе Георги докато го израсте, а и захранването колко бавно става и диети и тн, направо ужас! Е, поне не ми забраниха да ям каквото и да било, поне за сега, че като гледам как на някои от вас са им забранили шоколада ...

За деавита - аз имам 1 шишенце, но още не съм го давала защото докторката нищо не е казала, та като я питам, ако каже ще си помисля дали да го давам.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 20:09 от Не съм

Общи условия

Активация на акаунт