Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Писе,страхотни снимки малката е очарователна както и цялото ви семейство!  Heart Eyes  bouquet
Да сте живи и здравички!
Много дрешки много нещо и то от любима марка  Party
Аз пазарувам на малките също от тях  от мола на Цариградско иначе не знам къде имат магазини  Rolling Eyes

Ох мен нещо ми е изнервено малките мрънкат яко ,а съм сама по цял ден полудях  Crazy

# 376
Димяни, в колко часа ще бъде срещата и къде по-точно?
Ще ти напиша на лични адресите на другите магазини.

# 377
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Хайде и аз да се включа най-накрая....,  ooooh!

Днес нямах интернет, а и имахме дружен шопинг, та съвсем запълнихме деня. Утре сме на молитва с младежа, а за неделята сме предвили да е погачата.  Peace
Да не забравя Краси честита месечинка на малкият сладур! Да Ви е жив и здрав!
Честито и на другите мами празнуващи днес!

Отивам да почивам, че скоро ще отварям "бара", а ми е много изморено...
Явно ще ви чета по нощите  Crazy

Хубава и спокойна вечер на всички!

# 378
  • Германия
Лейди, дано не е късно - качих снимка на Марти за коледния колаж )))
Страхотни са ни всички бебоци  Hug
А сега и аз да въпросна консултантите:
Покрай 40-те дни имаше периоди от време, в които бебелана хапваше почти на всеки час... отдавам го на "скок в растежа", а и ми се струва, че кърмата ми се увеличи в следствие натова... Сега, като е болничка, явно не се чувства добре и мрънка, та единственото успокоение е да си суче, като това и за мен е успокоение, че няма да се обезводни като има температура... въпросът ми е дали такова по-често сучене няма да повлияе отрицателно на кърмата, тъй като тя хапва по-малко количество, но начесто... И по-важният за мен въпрос - как да редувам гърдите newsm78 съвсем им изпускам последователността, а и като е на по-малки интервали от време има ли някакво правила, което да спазвам??? (дано да съм обяснила правилно ситуацията и въпросите)...
Марвина, принципът е когато искаш да увеличиш количеството- се предлагат и двете гърди, когато се раздавш на изобилие и течове, се редуват гърдите. Бебеланата се държи абсолютно естествено с това често търсене и на храна и на утеха  Heart Eyes може би в тази ситуация, ще е добре да предлагаш само едната гърда в рамките на час-два (ако суче многократно през това време) и след това другата, за да е сигурно, че е изсукало достатъчно и ти не си с напрегнати гърди. Можеш да опиташ да предложиш и двете, ако приеме..ако ли не..бебана си знае най-добре. Бързо оздравяване!  Peace

# 379
  • София
Писе,мерси! Hug

В петък в пицария Виктория в Арена Люлин от 10,30 някъде!

# 380
Писе, и тук не са от скъпите. Среден клас се водят.
Но и аз не знаех, че имат официално магазини в София. Имаше някакви складове с техни дрехи по едно време.
 Я напиши на лични и на мен адресите.  Hug

# 381
  • София
Писе, тук има Деавит ако не си намериш свиркай!
Димяни, ти си намерила явно?

# 382
Писе, моля те прати ми и на мен адресите   bouquet.

# 383
  • София
Флафи, не е същото дали ще пиеш прясно или кисело мляко, или другите производни. Това е и една от причините едно време да са минавали на кисело, а не на прясно, тези които не са кърмили. Дори и захранването на дете е показателно. Първо се минава през кисело, после сирене, а прясно не се препоръчва да се пие директно до 2-3 годишна възраст. В кремчета и други готвени неща може (не помня, кой ги спомена). Симона е на 2 г. и 4 м. и още не съм и давала директно прясно мляко.

Но, нека изчакаме и включване от КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ

По принцип кравето мляко се смята за силен алерген, като прясното по-силен от киселото, защото в киселото белтъка е пресечен. Обаче ако в семейството няма алергични, няма нужда кърмачката да се лишава от каквото и да е мляко. Достатъчно е просто да не прекалява с консумацията на прясното.

Доста отдавна се каня да задам на консултантите същия въпрос като Марвина, че и аз му изпускам края като се храни твърде често и все съм в дилема коя гърда да и дам.
И аз кърмя твърде често,та също ще чакам отговор.
и още ,дали с честото кърмене не предизвиквам болки в коремчето от пренасищане newsm78

Именно, и аз мисля че това често кърмене претоварва коремчето и поле бебчо пак реве та реве и повръща. Така че....то хубаво за успокоение освен за  наяждане е кърменето, но то бебчо си и дърпа успокоявайки се ........

Колкото повече му давам да цока уж за успокоение, защото се е наял, после толкова повече повръща и реве.....според мен това е защото му е тежко.....
ТАКА ЛИ Е КОНСУЛТАНТИ ПО КЪРМЕНЕ ???

DoubleTrouble, Velina_p, когато забравяте последователността на гърдите, можете да предложите която и да е  Grinning . Ако едната е по-пълна, може да дадете нея. Ако не усещате съществена разлика, давате която и да е, после може да предложите и другата гърда, ако бебето желае.
  Някои майки кърмят в рамките на 2-3 часа от едната гърда, а следващите 2-3 – от другата, но това пак изисква да се помни коя е била миналия път  Simple Smile

Velina_p, Vessi-barabesi, вие най-добре познавате бебенцата си и по-ясно можете да разпознаете сигналите им  Peace . По принцип при по-често сучене бебето приема по-малки количества мляко. По-рядко хранене с по-големи количества мляко е предпоставка за тежест и болка в стомахчето на бебето. Малките порции по-начесто са препоръчителен режим за хранене на бебенцата, но вие можете да прецените дали това е удачен вариант за вашите бебета или те биха се чувствали по-спокойни при друг режим.
Vessi-barabesi, често споделяш, че те притеснява честото или обилно повръщане. Винаги може да се обърнеш към педиатър, за да прецени, евентуално да ви  изпрати на специалист, но по  принцип при рефлукс препоръките са често хранене по малко.

# 384
skrech: Напоследък като суче, не всеки път, но поне веднъж-два пъти на ден - малката започва да буйства - суква малко, пуска цицата, блъска ме, пак захапва, ръкомаха, гърчи се, голяма борба... неспокойна работа. Накрая обикновено се изморява и задрямва, а често и скоро се събужда. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете съвет как да се справя 

# 385
Писе, вземи ги напиши тука тези адреси направо Mr. Green че да ги видим дружно. Моето мъжо е в София, може да му го вкарам в плана за престоя там Simple Smile
за режима - мисля, че е абсурдно да се "прави" режим на толкова малко бебе! Рени, сподели моля те какво означават "няколко ревливи нощи" и вашия режим  Peace Аз ако реша да правя нощна пауза трябва да уморя малкия от глад...
за честото кърмене - тоя скок на растежа при нас е егати скока - вече повече от месец! Shocked Та като кърмеща на час, час и половина, два ви казвам, че не намирам връзка между честотата на кърмене и интензитета на коликите. Неведнъж тук са се изказвали консултанти, които твърдят, че бебо има различни техники за сучене и не винаги когато са на гърда поглъщат залудо кърма. След толкова много кърмения вече мога да разбера кога суче за нахранване и кога иска просто да си подъвка цицка. Примерно днес го оставих на майка ми нахранен и след 20 минути вече ревал със сълзи милия. Прибрах се веднага - цицка - джвакане и оглеждане - спокойтсвие.  
Фата, нашият с тези ми ти миниатюрни ноктенца се прави целия на пират  Laughing Режа от 30-тия ден, редовно, по два пъти на седмица, че бързо растат. И пак е като излязъл от битка. Точно сега на лявата буза има едно драснато дълго към 5 см и две точки в носа, хаха  Laughing  А отговора на въпроса който си задала към  консултантите мнооооого ме интересува и мен!!
СКРЕЧ, нашия младеж освен, че буйства и стиска юмручета, се изпъва като струна в скута ми и върти глава наляво-надясно .. колики ли са какво..  newsm78 А

# 386
  • София
fata_morgana ,  kalinche, това буйстване може ли да е от прекалено силна или прекалено слаба струя мляко(по време на спускане на млякото ли се случва или по-скоро към края на кърменето?) ? По кое време на деня забелязвате така да реагират бебчетата? Вечер често са преуморени от наученото през деня и са по "кисели", мрънкат, сучат неспокойно. Много майки споделят, че сутрин гърдите им са доста пълни, млякото направо шурти и бебетата се дразнят от това. А понякога (по-често след обяд и вечер), когато млякото не излиза бързо и лесно от гърдата, това също дразни бебетата.
 Някои бебета стачкуват по този начин, когато носленцата им са запушени или ако имат нужда да оригнат. Други се оказват по-чувствителни към промените и всяка новост, която забелязват в ежедневието или етап от рзвитието през който преминават може да ги накара да сучат по-начесто или по-неспокойно.

# 387
Когато сутрин струята е по-силна се дави понякога. Но това с буйстването се случва предимно вечер и може да продължи през цялото време на кърменето. Тази вечер даже смених гърдите, да не би да е изпразнила първата, но и с другата се бореше по същия начин. Дано да не е някаква стачка, но ще провам да я оригвам по-често, виж за запушен нос не бих се сетила...

# 388
Въпрос към консултантите:

Моя беб прави пауза от 21 до 3ч. След като яде в 3, следва едно повръщане за час поне 3-4 пъти, доста обилно, не е само стичане от устата по бузката, ами точно както повръща голям човек, понякога и от носа му излиза чак. И преди малко се сетих, че може би това е защото прави такава пауза и после му идва в повече? Дали е така? И днес на консултацията док каза да правим през деня вече паузи от по 3.5 часа, а не както до сега 3. Та това няма ли да натовари допълнително коремчето?  Изцяло на кърма е. И вода не давам.

# 389
  • Стара Загора
Мерси Данимира  Hug

Моята госпожица трудно ги изяжда ! и аз се чудя колко хранения да имаме? Вие колко пъти се храните за 24 часа? newsm78
6 или 7 пъти.Общо взето огладнява към 4, след това 8, 11:30-12, 16, 20 и в полунощ (най-често това са часовете, около които го храня).

Общи условия

Активация на акаунт