С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 350
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Честит имен ден на всички именници!Желая Ви много здраве, радост, щастие и късмет!
Хексалина, не знам къде се намираш в момента, но доста сняг е наваляло при вас!

# 91
  • Бургас
Честито на именниците на патерици да си носите името със здраве

# 92
  • Видин
Здравейте! Отдавна не съм писала.
Барокът от Гууди сдаде Богу дух, за съжаление. Никакви изгледи да стане цвете от него и ще иде в кофата  Confused
Розата, която е в почва вече е без буркан и се развива чудесно. Другата още не съм я боднала в почва, но тя леко по леко почва да изкарва корени.
Другата ми китайка от Кауфланд нещо страда, защото я преместих, ама имахме повторни опити да бъде пресадена от Габ  Crazy и я качих нависоко.
Купихме с мама преди седмица-две една Коледна звезда и се надявам да оцелее поне до Коледа  Mr. Green
Голям фен съм на лъки бамбу, ама ми трябват доста средства, за да стане хубава пирамида. Тук са по 3-5лв стрък  Grinning

# 93
  • Gone with the wind
Аманита, на стрък са доста по-скъпи. Моят беше 10на лв. /20на стръкчета са/, та поразгледай за такава конфигурация, ще ти излезе доста по-евтинко  Wink
Ей тоз Габко, голям градинар се извъди и представям си как невинно, невинно те е гледал с тез прекрасни очички  Heart Eyes

Хекси, страхотно е наваляло при вас - мечтая си за такава Коледа  Heart Eyes
И нещо си се объркала - аз теменужки нямам  Mr. Green

И малко да оцветим темата с някои от най-новите ми придобивки /девойките в орхидеената тема са ги видяли, но нека се изфръцкам и пред останалите  Mr. Green /:

И аз като Аманита си имам нова Коледна звезда, ега я опазя по-дълго този път. Отново е с от онези гадните торбички в корените  ooooh! Да я махам ли, да не я ли махам - и в двата случая все звездата си умира  Rolling Eyes
Имам си и коледниче, ама докато се наканя да го снимам то почти прецъфтя, ще чакам да се отворят новите пъпчици  Laughing
И последно само - срам, несрам - доста се позабавих, но днес най-накрая ще пусна втората партида с картофки, очаквайте ги след ден - два  Simple Smile

# 94
Добро утро и от мен.
Ку4о, ти защо нямаш теменужки бързо да си завъдиш.  smile3534  Hug  Невероятни китчици. Преди дни и аз ги гледах в Кауфланд, но не искам за сега други. Гледам да задминавам тях щандове, но те все пред мен се изпречкват.  Joy
poepie, извинявай за твоите теменужки ставаше въпрос. Много са красиви.
Аз вчера бях адски изморена, веднага след пускането на поста ми бях вън и чистех топки сняг, които беше събрал снегорина. Днес вали дъжд и е поледица.
Да кажа нещо за коледната звезда, по добре я засушете отколкото да преполеете. Аз си мислех че е суха защото беше  започнала да свива листенца, но я преполях. Миналата година другата оцеля, но тази започва да умира. Моля се само да изкара още 2 седмици и каквото иска да прави. Установих , че аз не мога да се справя с нея. За преместването не я разбутвайте поне до Коледа. Така или иначе страда от смяната на саксията и точно тогава може да е още клюмнала.
Айде стига толкова. Един поздрав от мен ( минавам покрай него всеки ден)

# 95
  • Варна
Хрис, голям сняг при вас Laughing И тук прогнозата е в края на седмицата да вали, а аз така не искам да застудява Whistling Да можеше вече да е пролет. Доматите ми още са живи, имат вързали 4 доматчета колкото орехчета, явно нямат шанс да наедреят. Ще ги ядем в мини формат, ако изобщо почервенеят Simple Smile

# 96
Здравейте момичета Hug

Не пиша често, но редовно ви следя и радвам на прелестите, които показвате newsm20
Ето какжо е нацъфтяло при мен Whistling снимките са със лошо качество за което се извинявам Embarassed
От тук до края   http://poepie.snimka.bg/hobby/poepie.296998.21665638
Коледните звезди не са се зачервили напълно
Момичета цикламата ми е нова но почна да загнива, защо се получи така newsm78
    Да не я поливаш отгоре  или преовлажняваш,  трябва като позасъхне да се полива само в подложката.
[/quote]

# 97
Да се похваля с получена пратка Crazy.

Кучо, за теб smile3525! Звъни се на звънеца и с щерката хукваме вкупом, защото мислехме, че е новият брой на Нешънъл Жеографик hahaha. Изненадата се оказа още по-приятна /за мен Crazybouquet! Много ти благодаря!
Листенцата на бегониите са се поочупили, но знам, че не е фатално. Сега ако кажеш и какво да ги правя Crazy И картофчето също newsm78 Бегониите да ги садя ли?

# 98
  • Gone with the wind
Поли, едната директно я измъкнах от саксийката с коренчетата, та нея направо си я боцни в земя. Втората я сложи във вода - до сега имам 100%ва успеваемост с вкореняването на този тип.
За картофката, понеже съм мързелива, ги държа и зимата в пръст. Нещо не ми се занимава да садя / вадя грудките непрекъснато. Нали се ориентираш коя е страната на растежа? 

# 99
.... Нали се ориентираш коя е страната на растежа? 

Ориентирам се, дръжки ooooh! hahaha
Значи трябва да я бодна в саксийка /на дълбоко ли? newsm78/ и после да поливам ли, или да спи така? И къде - на тъмно, студено? newsm78
Бегонийката с коренчето я насадих, от нея има едно отчупено листенце и мисля заедно с другата да ги сложа във вода. Демек тук съм се ориентирала в правилна посока Crazy. От листенцето ако стане нещо - стане, защото е месесто и може би ще изгние newsm78
 Hug

# 100
  • Gone with the wind
За картофката: От едната страна е обла, от другата има леко вдлъбване м центъра към основата на грудката, оттам избиват и детките. Садиш с облата част надолу. Нека саксията да е поне 2пъти колкото грудката, за да има къде да расте. Аз забравям сакиите в кухнята, поливам веднъж на зима /примерно ако се сетя  Laughing да навлажня пресъхналата пръст/ Грудката да не е много надълбоко - горе-долу по средата на саксията, защото има доста силна коренова система, но пък трябва и стабилна основа за стъблото - ух, как го обясних  Embarassed - боцваш там някъде и каквото, такова - това е супер непретенциозно растение  Laughing

За бегонията с отчупеното листо - аз от такова си я захванах, снабдих с нея всичко живо, подновявах 1001 пъти и така. Е, имала съм и неуспехи с листата, ама все тая. Четох скоро за много интересен метод за захващане - пише, че имал 100% успеваемост, но не съм имала време да пробвам.
Та методът е: срязваш леко жилките на листото на няколко места след което долната му страна се поставя върху влажен пясък или песъчлива почва. Притискаш леко с камъчета  - от всеки срез покарвало ново растение.
ако пък си продължиш с традиционния метод, може да сложиш малко въглен във водата /изгорели клечки кибрит също вършат работа/

Другата бегония е като бурен - направо топиш без въглен, без нищо и чакаш - тя е толкова лесна за вкореняване. Сега ще е малко по-бавно, защото вече е студено.

# 101
Много ти благодаря, мила! Hug Бегонии съм гледала преди години, даже имах една много красива, но загина. Много ги харесвам, така че си ме уцелила отвсякъде Hug. Картофа ще го бодна довечера.
И на патерица да честитя на теб и на всички именници Никулден, а също и днешните, които носят името Ана! Бъдете живи и здрави!  bouquet

Едно красиво коледниче видях на Хекси  bouquet
Помня от детството ми, че баба, лека и пръст, гледаше в една голяма саксия коледниче в остъклено помещение, което ме навежда на мисълта, че наистина му трябва хладно , за да цъфти /както някой беше писал тук/ - е спукваше се да цъфти ooooh!. Моето хабер няма Confused

Кучо, или Ники /мама се казва така Heart Eyes/, орхидеите ти са страхотни!  bouquet
Аз нямам смелост да си купя. Whistling

# 102
  • Gone with the wind
Поли, щом си по бегониите ще снабдявам - имам още царска, тигрова, слонско ухо и оранжев елатиор  Mr. Green
Само, че ще е напролет, за да могат кралската и елатиора да се вкоренят по-лесно  Wink
Даже май ще експериментирам с горния метод с едно листо на кралската, тъкмо да имам да пращам вкоренени растения  Mr. Green

# 103
Ето ме и мен пак.
Кажете какво да го направя този Спатифилум? Не мисля, че го преполивам, а връхчетата на листенцата са все кафяви. Къде греша?

# 104
  • Бургас
kukle  поливам цикламата само във подложката, но ми се струва,  newsm78 че е болест. Нека по-запознатите да кажат Praynig

Общи условия

Активация на акаунт