С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 347
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • на североизток от Рая
  Здравейте, приятелчета!  Hug

Хриси, много ми хареса зимната снимка! Как няма да ти е коледно при такава гледка?! Днес при нас духаше топъл, южен вятър. Shocked Сега пък е силен и студен. Сутрин има мъгла, после пък е облачно. Времето е есенно, не зимно. Обърка се и природата, и тя като хората...
 И ние имаме украсена, малка  елхичка. После ще купим и жива. Сега пуснах лампичките. Е, добивам постепенно коледно настроение. Вчера украсявах стаята на учениците си. Стана като в коледна приказка. Децата ахкаха и охкаха. Рожби, те се радват повече от нас. Heart Eyes

Гууди, хареса ми бамбука ти. Никога не съм имала. Май трябва да си взема вече. Но си мисля, че ще му отива да расте в кухнята.  newsm78 Не знам защо само там си го представям.

^buba^, да напиша нещо и на теб.  Simple Smile

Имаме същият кипарис като този , за който питаш - тъмнозелен е, в саксия и е доста голям. Като този на снимката е, даже е по-тъмен.
 http://bgphoto.net/photos/11148/o632713067497187500.jpg

Преди години свекърва ми засади семе и оттогава го гледа на терасата. През зимата, обаче, го прибираме вътре. Ще замръзне, ако остане на терасата. Корените няма да издържат на студа, нали е в саксия. Тя искаше да го засадим на гроба на свекъра, но и казали, че има силна коренова система и ще размести паметника и се отказахме. Сега се чудим на кого да го дадем.
 Макар че видя, че не е удобен за отглеждане, тя събра семена от кипарис от един парк и ги засади. Имаме още 3  ooooh! кипариса в саксии. Все още са на терасата, но не е толкова студено, че да ги прибираме. Само се чудя какво ще ги правим. Тези трите май са малко по-светли. Хич не ми трябват. На моето село имаме два огромни кипариса. Единият разбива плочките на пътя, другият събира врабчетата по клоните си. А на село си имаме една дакелка,

която само лае по врабчетата, иска да  ги яде и прави гюрюлтия.

Хайде, увлякох се. Отивам да си правя коледно настроението.  Laughing Че както е и петък.  newsm44

# 76
Как се отглежда бамбука и колко струва?

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Как се отглежда бамбука и колко струва?

Mr. Green "щастливият бамбук" всъщност е някаква драцена  Blush

в цветарските магазини може да се намери на всякакви цени, виждала съм от 2 до 5 лева, добавят го и в букети  ooooh! някой показваше икебана 100 бамбука, малки на различна височина и се чудеше дали може да ги отгледа всичките.  Blush ако някой се познае да докладва, че се зачудих колко е успяла да спаси  Hug

# 78
  • Gone with the wind
Аз имам бабмук - 20на дребосъка. Имам го от около година - доста е порастнал. Единственото, което правя е да добавям вода в съдчето

Беше такъв като го купих:

А това е по някое време през лятото - сега е още по-голям

# 79
Харесва ми, може и да си го купя.

# 80
Момичета, искам да попитам нещо.Има ли цвете, което е подобно на глоксинията-зимата спи, а лятото цъфти.Сещам се за ахименс, а други има ли?Благодаря предварително за отговорите.

# 81
  • на североизток от Рая
  ку4о, харесах бамбука ти и вече се зарибих. Ще-се-ку-пу-ва! Naughty

animn, добре дошла!  Hug Намерих една статия за цветя, спящи през зимата. Интересна е, прочети я, ако искаш!

http://www.temanews.com/index.php?p=ema&iid=165&aid=4661

ку4о, забравих да попитам - само вода ли има в съдчето на бамбука? Виждала съм натопени стръкове в цветна еко почва. Всъщност, то еко почва ли е?  newsm78

# 82
  • Gone with the wind
Нели, моят е в дунапрен, да задържа водата. Еко почвата е на същия принцип.
Чат - пат, като се сетя /а това става доста рядко/ му слагам малко торчица, че само на вода живее ли се  Mr. Green

# 83
  • Бургас
Здравейте момичета Hug

Не пиша често, но редовно ви следя и радвам на прелестите, които показвате newsm20
Ето какжо е нацъфтяло при мен Whistling снимките са със лошо качество за което се извинявам Embarassed
От тук до края   http://poepie.snimka.bg/hobby/poepie.296998.21665638
Коледните звезди не са се зачервили напълно
Момичета цикламата ми е нова но почна да загнива, защо се получи така newsm78

# 84
  • на североизток от Рая
    Здравейте, момичета!  Hug

poepie, радвам се, че си тук!  Hug  Hug Благородно ти завиждам за нацъфтелите теменужки. Аз изгубих моите, сега са ми дали листенца. Ще ги чакам да пуснат коренчета, дълга и широка...

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на празнуващите днес и на тези, които имат именник в семейството!

Бъдете здрави и обичани!   bouquet Честит празник и на рибарите и рибарските съпруги.  Wink/аз съм такава/.

Аз също черпя, празнувам на този ден. Заповядайте

http://www.hrani.bg/userfiles/image/27-11fi.jpg

# 85
  • Gone with the wind
Нели, честит празник!

И аз съм именничка днес /каква ирония само - само да ми замирише на риба и ми прилошава ..... /, та нека ви почерпя според традицията

# 86
  • на североизток от Рая
     ku4o, прегръщам те за празника от все сърце!  Hug Бъди здрава, здрава и....много щастлива! Пожелай си тихичко нещо, благославям те да се изпълни!  Heart Eyes

Прати ми едно съобщение с името си. Срамота е да не знам, че и ти празнуваш днес.  Да не си ми адашка? newsm78

Аз умирам за риба. У-ми-рам. Мога да я ям сурова, толкова съм нетърпелива. Сега само като написах "риба", устата ми се пълни. Blush Затова пък мъжът ми е рибар и ме храни доволно с рибка. А пък шаранчето как го чакам довечерааа.

Весел празник!   bouquet

# 87
  • Gone with the wind
Нели, Николина съм, ама мама толкова ми мразела името /кръстена съм на дядо, който починал малко преди да се родя, а тя свързвала името с някаква изключително нечистоплътна и глупава особа/, че като я питали как се казва бебето отговаряла "теб пА кВо ти влиза в работата"  Mr. Green Накрая решили, че не може да продължава така и измислили лина. Сега много хора дори не знаят, че истинското ми име е Николина  Laughing

И да не е само спам да се оплача - насадила съм си 2 сандъчета с фрезии на терасата. 2-3 дни гледам, че някой ми е ровил по сандъчетата и старателно си ги заривам. Да, ама вчера миУото ми обяснява "кучката откъде ги рови тези луковици не знам, на двора уж няма нищо изкопано, а тя само луковици разнася. Ето днес боцнах още 5"
Та така - от 20на луковици фрезии кой знае колко са отишли в градината. Ще разчитам на 7-8 те, които са покарали до момента, а за догодина ще се заредя с повечко  Laughing

# 88
  • Варна
Ку4о, Нели,
и всички останали именници, честит празник и тук, да сте живи и здрави, късметът винаги да е с вас  bouquet
Ку4о,
ми кучето и то градинарка, има от кого да се учи Laughing Кетя и тя, макар че е повече по разкопаването и подкастрянето, но карай, мерак има дитету Crazy

# 89
Здравейте.
Нели, ку4о честит имен ден. Здрави, щастливи и много обичани.   bouquet  Hug
Честито и на другите именици ако има такива.
Не ми показвайте риба, че от три години не съм опитвала пълнен шаран.  Sad Тук няма и толкова ми се е прияло. Казах на майка, че за нова година ще ми прави шаран.  Grinning
Ето малко зимни снимки от мен. От вчера не е спирало да вали. Днес съм с мускулна треска на ръцете от чистене. НА отделни снимки се вижда колко е дебела покривката.
http://www.snimka.bg/?album;aid=554524
Нели, ако са повече листенцата от теменужките защо не пробваш да засадиш дирекно в някоя саксия която поливаш малко?
Ку4о, страхотни теменужки.
Лека вечер от мен.

Общи условия

Активация на акаунт