С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 442
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря.  Hug
Явно видовете почви са много, но по магазините и сайтовете където аз гледах видях само 2 - торф и универсална торопочвена смес. И още един въпрос - за цветята, които обичат по-песъчлива почва, ако си взема пясък от улицата трябва ли да го обеззаразявам по някакъв начин и какъв?

Не е необходимо, освен ако подозираш, че го 'посещават' котки за физиологични нужди - тогава по-добре потърси друг. Най-чист според мен е пясъка за строежи, защото не се заседява дълго.
Единствено за кактусите май има разлика. Скоро си купих семена за кактуси и като попрочетох за тях се оказа, че трябвало да се стерилизира субстрата. За други цветя - няма нужда.

# 601
  • Gone with the wind
Благодаря ви илички  Heart Eyes Доста хора ми казаха, че не си струвало да се занимавам, обаче аз съм като магаре на мост - наумя ли си нещо, няма кой да ме разубеди!
Баща ми като чу за историята и ми дръпна едно конско как не съм викнала полиция, зщото освен полицията никой няма право да ми бърка в чантата и не съм искала после протокол от полицаите и да им дам тогава да се разберат, но аз бях толкова шашардисана, че не можех да си събера мислите. Хич и не ми и хрумна лично да настоявам да извикат полиция.
 Снощи ходих до магазина дда оставя копие от писмото /мисля, че щом пиша до централата за тях е коректн и на тях да им занеса копие/ Тате беше много настоятелен да го взема с мен, да "й пошепна аз на ушенце на тая".

Всъщност има някакво развитие. Отидох аз до магазина, дадох писмото на жената на информацията и казах, че искам име и подпис на служителя, на който съм предала писмото, входящ номер, както и печат на магазина. Тя ми каза, че не е сигурна, че може да ми даде входящ номер и звънна по телефона. В това време довтасаха 2 охранителки, които ме попитаха аз ли съм жената с жалбата. Потвърдих и те започнаха да ми обясняват как греша и как не съм доразбрала цялата ситуация. А се имам за поне средно интелигентна и със сигурност съм доста по-образована от тях. Натърти как Боян бил нарекъл колежката й овца - за нея това било по-унизително от моето преживяване. Казах - да, но и тя не му остана длъжна. Освен това аз имах очи да се върна и да й се извиня за неговото поведение, но отсрещната страна не се сети какво трябва да направи в този момент. Решиха двете да ми се обясняват как имали микрофони и всичко се записва - хубаво, мен не ме е срам от нито 1 моя дума и не се отричам от нищо, което съм казала снощи, или написала днес. Искала ли съм да ми покаже стаичката, предназначена за такива огледи. Казах, че не искам - снощи, когато трябваше да я видя, не я видях, защо ми е да я гледам сега? За тях подобно претърсване пред десетки хора не било унизително - тъкмо да им кажа колко ги съжелявам за тове, че явно нямат и грам самоуваже щом подобно нещо не е унизително и дойде управителят на магазина. Аз вече бях започнала пак да се треса от нерви и бях на косъм да се разрева. Извини ми се човекът, каза, че още сутринта са получили жалбата и в момента се провежда проверка и да очаквам официалното им становище в най-скоро време. Обясни ми, че охраната е външна фирма, и нито един охранител не е техен служител, при което аз отговорих, че щом те са ги наели ще им берат гайлето.
Казах му, че за мен най-страшното в ситуацията е, че те се държаха толкова естествено и свободно, сякаш това е нещо, което правят непрестанно и че според мен независимо дали си добросъвестен или недобросъвестен клиент, никой няма право да се държи по подобен начин с теб, още повече пък да ти бърка в чантата.
Сега чакам да видя какво ще ми отговорят

# 602
  • на североизток от Рая
           Добро утро!  Hug

Кучо, много добре си се обосновала, явно си успяла да си събереш мислите!

Казвай и продължението после!

Хубав ден!           

# 603
  • Варна
Кучо, душица, чак на мен ми се дорева като те чета, представям си как си се чувствала. Идиоти. А вчера казаха по тв, че българският персонал в магазините бил от най-любезните в света. Да бе, да. Представям си как в едни щати примерно някой се държи така с клиент и не бива наритан още в рамките на следващия час.
Ще чакам края на историята.

# 604
Здравейте момичета.
Щях да пиша по късно, но не се стърпях. После ще дописвам поста си.
Ку4о, направо толкова много се ядосах като те чета и ми стана мъчно от друга страна. Имам чувството че го правят нарочно. Виждате ли как си вършим работата.  #Cussing out Не трябва да има такова отношение. Дори и странична фирма да е, то те са наети към Кауфланд. Не може да не вземат отношение. Тук ние най често пазаруваме от там ( този магазин ни е най близко и най зареден). Не знам ако се случи нещо подобно какво ще стане.  Принципно на наши приятели заради някакъв проблем ходиха да им се извиняват и май имаха безплатна бутилка вино в знак на извинение.  Аз в сряда ходя в друг магазин и точно си обикалям по щандовете без да бързам. Накрая излизам почти без нищо. Доста пъти съм си мислила дали някой няма да ме потърси и мен.  Laughing Обикалям защото чакам Вики от спорта и така.
Не оставяй нещата не наказани, те трябва да се научат. Аз преди 5 години в Била накарах служителките да броят доста пари заради 10 лева. Но имаше и охрана с нас. Целия оборот беше обърнат и броен.
Хайде да не е спам само. Имам си и аз мушички. Да не остана по назад.  Laughing
Та вчера питах за едни лисчета които виждах при нашата позната.
Това представляват.
http://picture.yatego.com/images/4913275782c2f2.1/800000005690Ne … elbstecker-01.jpg
Слагат се в саксията и там залепват. В нас стана ужас, а до сега нямах оплаквания.
Ето още два линка.
http://www.tiernetzwerk.de/ubbthreads.php/topics/63654/all
http://www.celaflor.de/
Не знам дали има в Бг, попитайте по големите вериги. В Кауфланд няма да ви пращам.  Hug
Нели, аз имам спатифилиум. Не е спрял да цъфти. Дори изкарва по няколко цвята на веднъж. До сега беше до балконската врата, сега вече е преместен до друг прозорец. После ако ми остане време ще го покажа.
На Гууди мушкатото ми е напъпило.  Heart Eyes  Hug
Лек ден от мен.

# 605
Здравейте, момичета  Grinning

Кучо, правилно си постъпила  Hug За съжаление не си единствената потърпевша. Моя колежка миналата седмица се оплакваше, че на излизане и проверявали чантата, защото е голяма  Shocked И аз все с огромни дисаги ходя ... да не говорим, че вътре винаги може да се изровят поне няколко неща, които се предлагат и в техните магазини.
Циганчетата ти са големи сладури   bouquet Много да ти цъфтят! Аз също смятам пак да си взема известно количество точно такива. Тези от семената стават по различни - храсталаци по над половин метър високи.

Жълтия лист на фаленопсиса го отрязах, както ме посъветва. Продължавам да бърша останалите с влажно памуче, че в момента нямам наличен акарицид. Днес ще ида да взема някакъв.
Мариета, твоите са много хубави   bouquet

Мушичките, освен със засушаване, умират бързо и ако се полее малко с какъвто и да е инсектицид.

# 606
  • на североизток от Рая
   Линка, пускам ти нещо от нашия град- как общински съветник извърши реална кражба в Кауфланд. Чак по новините съобщиха. Но НЕ е наказан. Ще потърся още информация ипак ще пусна. А пък коментарите ме разсмиват до сълзи понякога. Четете, ако ви е любопитно.

http://www.shum.bg/index.php?item=56202&start=0#comments

http://shum.bg/index.php?item=57115

http://www.klassa.bg/news/Read/article/157137_%D0%9F%D1%80%D0%BE … D0%B1%D0%BD%D0%B0

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 11:58 от neli mar4

# 607
Кучо, аз също като всички останали в темата те подкрепям.  bouquet Преди време в Клюкарника имаше подобна тема, на която смисъла беше такъв - не трябва да се подминават такива неща, само защото не ти се занимава, защото няма смисъл и т.н. Аз не мисля така и бих реагирала по същия начин като теб.

# 608
Кучо,
баща ти е бил прав - само полицията има право да ти гледа в чантата.
Преди време една потребителка от Клюкарника имаше подобен случай в ХИТ, доста хора писаха възмутени мейли до централата им, и имаше ефект - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513264.0. Може и до Кауфланд да пишем.

# 609
  • на североизток от Рая
    КУЧО , КАТЕHug, получихте ли нещо?

Интересно ми е каква са я свършили български пощи.  ooooh!

Кучо, знам, че не ти е до мен сега...Но, все пак, пиши като получиш пакетчето.  Hug

# 610
  • Русе
ku4o , имаш и моята подкрепа! Hug
Преди месец ми се наложи да разговарям служебно с управителката на един от магазините Кауфланд в нашия град и слабо казано бях изненадана от отношението и към клиентите в магазина.Не се въздаржахме/с колеги/ да и направим забележка,защото тя май не се съобразяваше с факта,че ние сме потенциални клиенти там.За разлика от нея,управителя в другия магазин създава много добро впечатление.Поне си попаднала на свестен управител!Дано има развитие на нещата!
Извинявам се за спама  Embarassed
Да кажа и по темата нещо.Аз тази година не съм се занимавала със семена и собствен разсад.Имам една саксия с калдъръмчета,която стоя цяла зима на открита тераса и се чудя има ли някаква вероятност нещо да изникне там или да не чакам,а да слагам нови семена отново.Терасата ми е много слънчева и гореща и е рай за калдъръмчета.
Желая хубав ден на всички! Hug

# 611
  Кучо , чак сега успях да прочета за всичките ти премеждия. Плътно съм зад теб , това е наистина унижение.  Hug Надявам се да има положително развитие на нещата.

*sve* , като казваш за калдаръмчето , да те попитам . Аз нямам опит с него , но го харесвам от години ... та тази реших да си засея семенца още преди месец го направих , уви нищо не изникна , но нали съм тъпа и упорита вчера отново купих пакет. Въпроса ми е има ли нещо специфично при посева ?

# 612
Калдъръмчето никне бавно. Всяка година ми никне там, където е имало миналата, без да съм сяла. Сандъчетата ми стоят в гаража без да ги поглеждам цяла зима на студено. Имайте търпение. Peace

# 613
  • София-Младост
Калдъръмчето никне бавно. Всяка година ми никне там, където е имало миналата, без да съм сяла. Сандъчетата ми стоят в гаража без да ги поглеждам цяла зима на студено. Имайте търпение. Peace
Но пък никне и там дето не го садиш Simple Smile Няколко години се опитвам да го махна от балкона Simple Smile

# 614
Но пък никне и там дето не го садиш Simple Smile Няколко години се опитвам да го махна от балкона Simple Smile

Да, изскача навсякъде. Crazy Просто оставям по-силните коренчета, или ги пренасям където искам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт