Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

  • 30 679
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 45
Различни хора, различни правила. Хайде и баба да каже - не се ли говори навсякъде, че не трябва да се яде 2-3 часа преди сън, и не се цитират определени часове, щото някой лягат в 22 часа като мен, а някой  в 1-2 през нощта, като съпругът ми! Май не е едно и също и например той като става в 11-12 сутрин, какво да прави да обядва ли? Мит си остава и твърдението, че тялото знае кога е ден и кога е нощ, важен е твоя собствен биологичен часовник. Така, че Вещи е права в това, че написаното си е директива, но опитът си е опит.

# 676
  • Варна
  • Мнения: 141
Искам да попитам относно цитата от 1ва страница, дните в какво съотношение са ПЗ 2 / П 8 или обратното?
"..... Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7"


П дните не бива да превишават ПЗ дните. Така, че 3П/7ПЗ или каквато схема решиш от първа страница. И след ударната фаза се започва винаги с ПЗ, т.е. включваш зеленчуци.  Peace

# 677
  • Мнения: 571
Мдам и аз съм от "закусващите" в 11...

# 678
  • Мнения: 78
Здравейте Hug
аз минавам само да се похваля, че най-сетне се завърнах у дома и всички ми казват, че много съм отслабнала...хихии не бяха ме виждали от месец. Ще извадя и кантара да видим дали и той ще отчете минусчетата  Laughing
И за да не мина просто ей така имам въпрос относно киселото зеле  Thinking , дали е позволено ? Благодаря предварително Simple Smile

# 679
  • Мнения: 42
Искам да попитам относно цитата от 1ва страница, дните в какво съотношение са ПЗ 2 / П 8 или обратното?
"..... Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7"


П дните не бива да превишават ПЗ дните. Така, че 3П/7ПЗ или каквато схема решиш от първа страница. И след ударната фаза се започва винаги с ПЗ, т.е. включваш зеленчуци.  Peace

Благодаря!  bouquet Hug

# 680
  • Варна
  • Мнения: 96
Добър ден, мили мои! Hug Hug Hug
И аз съм от закусващите в 11ч. Днес си хапнах хлебче с кисело млекце, пийнах кафенце и 2 големи чаши вода и така надух корема, ще се пръсна  ooooh! ooooh! ooooh! За довечера скумрийка на фурна.
Klee: мисля, че няма проблем с киселото зеле, само малко да се поизмие като се извади от бидона, за да не е така солено. Аз много обичам, но нашето още малко му трябва да стане готово. Все пак да кажат и по-опитните дюканки.
Аз пък друго умувах...дали не може да се направи майонеза от парафиново олио и яйца? Някой пробвал ли е? Сигурно ще е с много слабителен ефект  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
tonnny_bg: Всичко ще се оправи, не се притеснявай толкова. Hug
Отивам сега да си поизчистя колата. Хубав ден на всички!   bouquet  bouquet  bouquet

# 681
  • Пловдив
  • Мнения: 14 762
Киселото зеле и туршиите са позволени - само да са без захар и да се поизмият, че са солени.

Ето и една стара рецепта на Дорчестър за дюканска руска салата, съдържаща майонеза:



Фалшива млечна майонеза

    * 2 яйца
    * 100 мл. прясно мляко
    * сол

Сгъстява се на котлона при енергично бъркане
    * 2 сварени моркова
    * 3 кисели краставички
    * 1 сварено яйце
    * 150 г. шунка
    * лимонов сок

Всичко се нарязва на кубчета и се добавя майонезата и лимоновия сок.

Би могло да не се слага морков, а краставичката да е само една – чудесна салата за протеиновите дни.

http://dukanskirecepti.wordpress.com/?s=%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BE … D0%B5%D0%B7%D0%B0

Аз само да вметна, че вместо шунка може да се сложи пилешко месо и ще стане пилешка салата   chef

# 682
  • Мнения: 2 631
Знаете ли,
аз се замислих над последната дискусия... Thinking

Наистина, трябва да се държи сметка за това,
че начинаещи дюканки могат да останат с погрешно впечатление
от коментари, които не се отнасят за 1-ва и 2-ра фаза,
а това е важно. Peace
Но нали затова е първа стр.!
А и нали темата не е само за начинаещи,
а и за 3-то и 4-то фазници,
че и за повтарящи!

Преди много време имаше идея, постовете касаещи различни фази,
да се оцветяват различно.
Имаше друга идея за 3-та и 4-та фаза да си има отделна тема.
Не се приеха.


Та лично аз нямам нищо против,
тук да се коментират начините за запазване на кг,
т.е. трикове и здровословно хранене за в 4-та фаза.
Дали е редно да се прави тук-
Вещи ще каже...

Rolling Eyes

# 683
  • Мнения: 2
Добър ден и от мен красавици,за отчет +0.300.Аз днес правя две години на Дюкан,сега съм на поправка де но само да стигна мечтаните килограми вече знам как ще карам и трета  и четвърта фаза.На мен много ми се ходи насреща но съм от провинцията итранспорта е малко сложен ,но някой път ще направя всичко възможно за да присъствам.Няма по готино нещо от това да се видиш с хора,които говорят на твоя език и те разбират,така че ДИВАНЕизобщо не се замисляй а отивай на срещата та дори и с кран.Вчера си взех ХУСК добавям го към млякото стрици сутрин ,при мен има ефект.На всички пожелавам лек и отслабващ ден smile3525

# 684
  • Пловдив
  • Мнения: 14 762

Според правилата на форума не може да има няколко теми за едно и също нещо. Така че темата за Дюкан, както и за останалите режими е само една.
Мисля, че повечето четящи и пишещи са нови момичета, които задават въпроси за първа и втора фаза, така че ако някой споделя неща, които са характерни и типични за 3-та и 4-та трябва само да го каже. Нищо повече.

# 685
  • Мнения: 15
Ха, здрасти! Grinning
Днес се "излюпих" по-късно и реално ми се губи първото хапване, ама имам реален минус! reverance
Това с "фалшивата" майонеза силно ме заинтригува. Thinking Трябва да взема да се пробвам дали ще ми се получи.  chef


Вчера (ПЗ):
Закуска - 1 печено пилешко бутче/цялото, без кожата+1 домат+кафе
Втора закуска - тричав хляб+кафе
Обяд - 2 пилешки пържоли/филе+салата от настъргани моркови, краставица и червено цвекло
Следобедна закуска - половин кофичка 0,1% кисело мляко
Вечеря - 1 консерва риба тон в собствен сос+салата от домати, краставици, печен пипер, лук и сол+кола-лайт


Сега пък ще творя меденки за хлапетата. Rolling Eyes Добре, че сладкото не ме впечатлява чак толкова, че иначе ooooh!.
Айде - отивам да кулинарствам!  fiuuuuuu

# 686
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Добър ден и от мен.При мен днес няма сензация.

# 687
  • Мнения: 0
Здравейте! При мен днес няма движение, като за първи ПЗ ден очаквах +, но за мое щастие килограмите са същите като вчера - 69,100.

Приятен ден на всички!  Hug

# 688
  • София
  • Мнения: 576
(не)Обикновена, не може да не ти се получи, а и става много сполучлива майонеза. Аз съм си правила няколко пъти. Освен за руска салата, става и за яйчна - яйца, майонеза, извара вместо сирене, става и за сос към дюнер - тричава палачинка вътре с плънка от пилешко/пуешко месо или филе, зеленчук за ПЗ дните по желание (зеле, краставица, домат) и полято със сосче (тази майонеза със горчица, чесънче, копър, малко кис. мляко).

# 689
  • Мнения: 15
(не)Обикновена, не може да не ти се получи, а и става много сполучлива майонеза.

Значи - разбивам яйцата (целите, нали?), прибавям прясното мляко и солта. И всичко това, заедно го слагам на котлона. А на силен или слаб котлон го сгъстявам? И с каква консистенция става? Като на купешката майонеза ли?
 Blush Сори, че питам като идиотче, ама пустото му "вихрене" в кухнята хич не ми идва отвътре! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт