Ако родител поиска даденото наследство обратно???

• 6 338
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мдааа, и аз така пишех и триех, пишех и триех, после просто спрях да пиша в такива теми. Убедила съм се, 4е на подобни въпроси потребителите винаги предпо4итат да им се изпишат тонове глупости, ама не4овешки глупости, отколкото една-едни4ка професионална консултация от специалист. Ако дръзнеш да питаш нещо по същество - ау, как може, той проблемът е тооолкова о4евиден, какво си се разпитал такъв за незна4ителни подробности като то4ния вид на придобивния титул - 4е за какво ти е да го знаеш Laughing Наследство и толкоз! Ако не можеш с кристалната топка да решиш уравнение с пет неизвествни - трай си бе, я виж хората колко добре се справят Grinning

# 46
  • Варна
Богиня, като не ти се чете - никой не те кара насила. Ти ли ще ми казваш какви въпроси да задавам???
Не, бе, пиле, ти си задавай каквито въпроси искаш. Ама отговорите, които получаваш са меко казано неадекватни. Аз съм адвокат, но виртуално не мога да ти разреша проблема при така зададените условия на задачата. Май никой не може. Освен, ако не е баба Ванга.
Аз приключих с темата ти.

# 47
При цялото ми уважение към адвокатите, точно в този случай авторката няма нужда от такъв.Има нужда от морална подкрепа и съвет как да балансира м/у роднини и до каква степен иска да е обвързана имотно и всякак с майка и сестра.

От първия пост е очевидно, че имотът си е неин и "по-неин"няма как да стане.Тя си го нарича"наследство",без да има открито такова, очевидно по внушение на майка си и защото са и натрапили това разбиране.но самата тя си знае, че е собственик на имот, независимо как и с чии средства е придобит.Колебанията и и това в което има нужда от подкрепа е дали да угоди на майка си и сестра си, които я разиграват или пък са заблудени, както казах в началото от някой "специалист" от "Кръжоците по право", но по-скоро ми се струва, че са техни измишльотини.Или да им откаже да им се връзва, но да си развали и без това не особено прекрасните отношения.

В случая въпросите са по-скоро морални.

# 48
Предлагам да подадеш молба за развод Peace. И то възможно по-скоро ,че  наближава 7-мата годишнина от брака. И без това казват ,че седмата година е критична в една връзка Crossing Arms.

# 49
  • София
Малей, какви сложни схеми, сметки, пък продаване, пък препродаване, пък даряване...! Заболя ме главата! Не ги разбирам такива отношения и това е!  Явно нещо зетят не им е по мярка, не ти разрешават да строиш, сега искат да го прехвърлиш на сестра си. Вижда ми се най-добре да искаш да им продадеш съвсем реално твоята част, те да ти я платят  и така пито-платено! Този имот ще ти изяде главата, откъде имш гаранция, че като го препишеш, после ще ти дарят твоята част?
Има си адвокати, отиди и да ти кажат какви са вариантите!

# 50
Ако връщането на имота е цена да си опази взаимоотношенията , за какви отношения говорим.
Майката за съжаление дели децата.Поне циника в мен така говори.

Интересно ако докажеш,че няма такъв закон дали ще се успокоят или ще изскочат с нова схема.Защо му нямат доверие на мъжа ти,а на другия зет имат?Винаги ли сестра ти и майка ти решават заедно ?Седнете и поговорете ама откровенно.

# 51
  • Бургас
Моят съвет е консултация с адвокат,на която да присъстват майка ти и сестра ти.Такъв закон за 7та година от брака няма.Нека и те го чуят,та да се успокоят.Щом парцелът е придобит преди скрючването на брак,той е изцяло твой и мъжът ти няма дял от него.Според мен обаче,но дано греша,при теб става дума за друго 99% съм сигурна.Защо не се притесняват от мъжа на сестра ти,а точно от твоя?Това не те ли обижда?Според мен просто искат да прехвърлят и твоят дял на сестра ти,а още повече ,че майка ти живее при нея.Не се съгласявай да променяте каквото и да било.Наистина имотът е на майка ти,но е много грозно да делиш децата си,а според мен затова иде реч в твоя случай . Peace

# 52
Предлагам да подадеш молба за развод Peace. И то възможно по-скоро ,че  наближава 7-мата годишнина от брака. И без това казват ,че седмата година е критична в една връзка Crossing Arms.

Това беше най-смисленото предпожение.
Подкрепям.

# 53
  • E-CLM & CH-VD
И като стане съпругът ти съсобственик, какво? Мъжът на сестра ти да не би да не е, след като са били женени в момента на покупката?  Tired

Притесняваш се, че ще се развалите отношенията, но ми се струва, че отдавна нещо ви куца в същите тези отношения. Познавам няколко човека, изпързаляни по същия начин от близки. Познай дали нещо им е било прехвърляно след това.  Twisted Evil

# 54
  • София
Моят съвет е консултация с адвокат,на която да присъстват майка ти и сестра ти.Такъв закон за 7та година от брака няма.Нека и те го чуят,та да се успокоят.Щом парцелът е придобит преди сключването на брак,той е изцяло твой и мъжът ти няма дял от него.Според мен обаче,но дано греша,при теб става дума за друго 99% съм сигурна.Защо не се притесняват от мъжа на сестра ти,а точно от твоя?Това не те ли обижда?Според мен просто искат да прехвърлят и твоят дял на сестра ти,а още повече ,че майка ти живее при нея.Не се съгласявай да променяте каквото и да било.Наистина имотът е на майка ти,но е много грозно да делиш децата си,а според мен затова иде реч в твоя случай . Peace
Напълно подкрепям това, което elf4eto е написала. За съжаление наистина искат да те "подхлъзнат. Може би сега ще разбереш какви в действителност са отношенията по между ви. Пази си това, което е твое. Интуицията ти не случайно те кара да не си съвсем съгласна с "предложението".

# 55
  • София
Авторката, взимай мъжа си под мишница и при адвокат. Много ми е интересно ти как досега не си скокнала да го защитиш малко? Той какво мисли за цялата ситуация? Казала ли си му въобще?

# 56
Страхуват се , че след навършване на 7 год. брак, моят съпруг става съсобственик. Казват ми , че след като го прехвърля , тя ще ми го направи дарение пак за по- сигурно. Нужно ли е изобщо това?

Госпожите те мотат много елементарно и нагло.  Бих опитала да разбера какви точно са им идеите, преди да им тегля една. 

# 57
Общата работа и кучетата не я искат.
Ще имаш само неприятности до момента на изясняване на ситуацията.
Опитай един разговор и изяснете желанията,след което ги затвърдете в
юридическа форма.
А защо само ти си участвала със средства?

# 58
.. не е само тя.И майка и.Сестрата-не е споменала, може и тя да е участвала.Факт е обаче, че авторката е участвала със средства.Значи-не е само на майката Моралното, това Велико Морално право. Crazy
Но авторката е писала-майка ми купи имот на наше име.Ми то и майка ми може да купи имот на мое име, а аз да и дам парите.Изобще-такива чудеса-кой какво дал, са типични за разваляне на взаимоотношения или за скърпване на такива в стил-аз на теб ти дадох-целувай сега ръка и прочее... ooooh!

# 59
Както чета аз поста на авторката, майката е била омъжена в момента на покупка на парцела, а не сестрата. И тъй като мъжът на майката не е бил сигурен човек, затова тя не го купува на свое име, а го записва директно на двете си дъщери. Може би -предполагам, сестрата няма мъж , тъй като за него въобще не се споменава. И сега майката и сестрата са притеснени, че чужд човек - зетя, ще стане и той собственик. Може би майката се страхува, изхождайки от собствения си несполучлив опит в брака.
 Но: Парцелът е бил получен чрез покупко-продажба преди брака. Това е най-сигурният начин да е само на авторката. Ако се прехвърли отново чрез дарение, то сестрата може по-късно да оспорва.
 Ако си остане така, както е положението към момента, то при развод парцелът остава само за авторката. Виж, ако строят с мъжа и по време на брака и се влагат семейни средства, то работата става по-заплетена.
В случай на смърт на авторката може да става въпрос за наследство, което ще имат право да получат децата, заедно с мъжа й. Тогава сестрата и майката няма да имат право на нищо.
 И, ако думите им са истинската причина, а не само повод, то майката няма основания да се страхува.

Общи условия

Активация на акаунт