Ако родител поиска даденото наследство обратно???

• 6 359
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
Говорим явно за наследство, защото аз не съм дала пари никакви. Не е точно унаследен парцела, но прехвърлен на нас двете. Отношенията на майка ми и съпругът ми не са обтегнати , но майка живее при сестра ми и и помага за децата вече 7 години. Получава си достатъчно пари и не е лишена от нищо. Иначе парцела е достатъчно голям да се раздели на 2 - отговаря на всички изисквания. Така исках аз, когато се омъжих, но те не бяха съгласни.

# 16
Законово, придобитото преди брак си е твое при евентуален развод. При смърт - съпруга онаследява ако брака е продължил над 10 години.
Ако искате и утре може да сключите споразумение за вида имуществена общност със съпруга ти и да решите подобни притеснения на близките ти -  които са неоснователни поне правно.
Само не знам как би се почувствал той, щом отношенията са ок.
Иначе дела на сестра ти е общ, ама явно на оня зет се има вяра.

# 17
Имай предвид, че даренията са нож с две остриета. Докато е жива сестра ти може да те лиши от дареното, както и други хиляди хипотези.
Практически  тези излишни разходи по прехвърляне не виждам защо биха се правили, ако целта не е да те подхлъзнат, но аз съм неверник по природа, дано греша. Би било жалко, но не е и не виждано.

# 18
Чл. 1. Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на умрелия.

Доколкото разбирам майката е жива.
Или авторката нещо не е разбрала, или я мотаят яко по допирателната, или сама си оформя някакви сценарии.
Дали да не пусна петиция за часове по правна и финансова грамотност в рамките на задължителното образование.

# 19
Ок ,бе argun, не е точната дума наследство. Всички разбраха, само ти не си. Ами като бързаш да пишеш , а не четеш... И никак не си оформям сама сценарий, а трябва да реша нещата следващата седмица. Трудно ми е и затова исках повече мнения.

# 20
  • Варна
То, че не е наследство не е, ама каква точно е правната форма не е ясно. Какво пише на нотариалния акт? Покупко-продажба или дарение? Това като за начало.
Второ, придобитото преди брака е лична собственост. Дарение, направено по време на брак, също е лична собственост.
Трето, за да не преливаме от пусто в празно, вземи си документите и отиди при адвокат за консултация. Тук никой не гадае на кафе.

# 21
  • Варна
....Страхуват се , че след навършване на 7 год. брак, моят съпруг става съсобственик....
бих искала това да го прочета. къде е регламентирано?
Никъде разбира се, това са нечии свободни съчинения.

# 22
Аз мисля , че авторката е наясно какъв тип е собствеността ...
Проблема е , че майката и сестрата кроят голям номер . Сигурна съм .

# 23
И аз така мисля. От всичко което прочетох и особено от фокта, че майката живее при сестрата, мисля, че всъщност те двете са решили да отсавят имота на сестрата само, и сега се чудят как да забаламосат авторката за да склони да махнат името и от Нотариалния акт.
Моят съвет е да говори с адвокат или нотариус и ако може и тя да играе тънко и да покаже документ, че независимо от брака и съпругът и няма да е съсобственик и съответно няма нужда от останалите процедури, за които те дават зор.

# 24
Много от вас са прави. И аз се съмнявам, и наче не бих писала тук. Имам 320кв. , не мога да строя, не мога да го продам, не мога да го разделя. Чудя се дали изобщо ми трябва по този начин. Ние двете не можем да се разберем сега, какво остава за 4ма някой ден. Между другото съм дала 1/17 част , когато го купувахме , лични средства. На този етап казах, че ако ми се върнат на сегашната  цена тази част- ще го прехвърля.

# 25
....Страхуват се , че след навършване на 7 год. брак, моят съпруг става съсобственик....
бих искала това да го прочета. къде е регламентирано?
Никъде разбира се, това са нечии свободни съчинения.

...На Кръжоците по право Joy

# 26
Ок ,бе argun, не е точната дума наследство. Всички разбраха, само ти не си. ...

А каква е точната дума? Гледам май никой не е разбрал. Вместо да пускаш теми, в които да пишат хора, които предимно не са наясно с твоите имоти, по-добре не стискай парите за консултация и си плати на адвокат.

# 27
Не е наследство, подарък е. Не е и точно подарък обаче, щом сега искат да го прехвърлят и да се разпореждат с него, за да го пазят от мъжа ти  Rolling Eyes Аз бих им го оставила да го действат както искат, и без това не е мое. На децата си не бих го приписала, това означава един ден и те да трябва да го делят с леля си и братовчеди. Тоест вместо да им направя добро, ще ги вкарам в бъдещи проблеми, така ги виждам аз нещата.

Щом не са ти позволили да си строите с мъжа ти, този парцел го отпиши, това е моето мнение.   Peace А и защо не ги притеснява, че и мъжът на сестра ти уж е съсобственик, а само твоя, интересно.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 15:46 от Dana_2010

# 28
Много от вас са прави. И аз се съмнявам, и наче не бих писала тук. Имам 320кв. , не мога да строя, не мога да го продам, не мога да го разделя. Чудя се дали изобщо ми трябва по този начин. Ние двете не можем да се разберем сега, какво остава за 4ма някой ден. Между другото съм дала 1/17 част , когато го купувахме , лични средства. На този етап казах, че ако ми се върнат на сегашната  цена тази част- ще го прехвърля.

Като не ти трябва отстъпи им го. Какво от това, че си дала пари.
Все пак отношенията ти с майка ти и сестра са по ценни от 1/17 част. Нали...

# 29
Извинявай, но какъв е проблема да го прехвърлиш чрез дарение на децата си? От написаното разбирам, че е придобит преди брака, чрез покупко-продажба? Не знам съпруга ти как реагира на това....

Общи условия

Активация на акаунт