Времето лети, лети, а АПРИЛчето вече може да седи - 9

• 26 534
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Моят Жожо яде вече 4 пъти на ден, лекарите ми казаха, че е дебел (9.5кг) и да му намаля броя на храненията. Сутрин и вечер в 8 е на АМ, обяд яде супа и после малко пюре с месце, следобяд в 3 каша и в 6 плод, ама много се мъчим с плода, не ще ги плодовите пюрета...вчера пробвах да му дам банан без да го пасирам, чупех му и го смачквах леко и го яде, но ще видя дали ще стане и с ябълка например.

Еее, че колко по-малко от 4 хранения  Shocked .Не ги слушай, много си е добре детето 9.5кг. Поне на мен ми се вижда нормално Simple Smile Ябълката и моя не я тачи много, но пък крушка... в цедката си я смуче с голям кеф
Аз днес дадох кашичка в бурканче, която съдържаше ягодка. Голямо лапане падна.

# 616
  • София
Аз вчера му купих пюре йогурт с плодове, пише че е за бебета над 7 месеца и се чудя дали да му го давам, предвид че педиатърката каза до 1 година да не му даваме кисело мляко.

# 617
момичета
някоя от вас заместила ли е хранене изцяло?
моята цуца си хапва пюренца, но си иска и млякото. аз гледам да и дам 120 до 160 мл. пюре и останалото до 180 мляко, но на нея и се вижда малко, защото мрънка като свърши. иначе имаме 5-6 хранения на денонощие (не можем да откажем нощното, а е на АМ  Thinking), като давам на обяд зеленчуково пюре, а след обяд каша с плод.
яде в 7-8, 12-12.30, 14-14.30, 8.30 и 2-3- нощта. закуска не съм давала, защото яде към 7.30 макс 8 сутринта, и не мога да си представя да стана по-рано за да и правя закуска. вие как процедирате?

Да...ние сме заместили изцяло 3 хранения...попара, пюре(зеленчуково или месни) и каша.
А сега ...Честит празник на всички които имат повод да празнуват! За тези които нямат....понеделник е един хубав празник!
Злате....... снахата много чевръста бе.....Митко дали ще я хване? Thinking много е слака...да я нацелуваш от нас. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Поздрави и целувки на всички и весело изкарване на празника! newsm51 newsm51 newsm51

# 618
Честит празник на всички, празнуващи днес.

Аз имам две  заместени храненета - обедно и следобедно. От утре ще въвеждам глутен и после попарата. На бебо за коледа взехме люлка. Идеята ми е да на балкона лятото, пък сега ще сложим в хола. Мисля да му вземем и някаква музикална играчка- дайде идеи за нещо, че нищо не мога да харесам. Избрах две от фишера, но от американския амазон...

# 619
  • София
Честит празник на всички именници и Бургазлии! Да сте живи и здрави и много, много щастливи!   bouquet

anni2002, браво на Ивето! Ние още си говорим по бебешки и нищо смислено не казва. Иначе на интонация го докарва и бърбори, бърбори...  Simple Smile

данчето с трабантчето ние сме още на 3-ка! Ти голям мъж си отглеждаш!  Hug

alesya, много сте сладки!  Heart Eyes И как стабилно си стои на крачетата!!!

Вяра♥, страхотна снимка! Много сте красиви двечките!  lovekiss

Щях да пиша още, но... малчо се събуди!

# 620
Сърдечни благодарности за поздравите ви за Вики, много сте милички!  Hug
Днес рибата е от мен по случай именния ден на Ники! Поздрав също за останалите именници, бургазлии и колегите банкери! Наздраве!  bouquet

Реших да не изреждам по именно за да не пропусна някой но все пак няма как да не честитя на tini-mini ,която май има троен празник като бургаска снаха Hug
newsm10 Благодаря!  Hug
Alesq, Дони е много сладък! Heart Eyes
Марини,, дано бързо оздравее Теа!
J_M_M, твоето детенце също бързо да се оправя!  Hug

# 621
Честит имен ден на всички празнуващи.С много радост да си носите имената.И моят мъж е Николай и се почерпете,а и днес Мартинката става на 8 месеца Hug Hug Hug

# 622
# 623
Здравейте отново. Честито на всички, които празнуват!

За памперсите и аз се замислих за 4+. Карина беше 8.800 кг. на последната консултация преди 15-тина дни, но ми се струва, че четворката и отесняха, а взеха и доста често да пропускат. Дали това не е признак, че наистина са и малки?

Със сгъваема кошарка сме и още спи на горното ниво, но не може още да лази или от легнало положение да седне, така че, за сега там.

Не съм заместила хранене, схемата е такава:
07:00 - 190мл. АМ
10:00 - 190мл. АМ
13:00 - 155мл. АМ + 60гр. зеленчуково пюре (още не съм въвела месо)
16:00 - 155мл. АМ + 60гр. оризова каша или 60гр. плодово пюре
19:00 - 190мл. АМ

Искам да попитам тези, които са въвели жълтък, колко време варите яйцето и с какво количество започвате?

На болните - бързо да оздравявате!

# 624
  • София
Честито на празнуващите именяци, моряци, банкери и бургазлии ! Наздраве за ваше здраве !

# 625
  • София
Искам да попитам тези, които са въвели жълтък, колко време варите яйцето и с какво количество започвате?

абе бая. ако не го забравя  Embarassed 10-12 мин, ако го забравя и повече. (то става твърдичко и го размивам после с малко топла вода, да се омеси хуууубаво с пюрето)  Mr. Green педиатърката ни каза да започна с колкото царевично зърно, после 1/4 (след 2-3 дни), после пак 1/4 и после по 1/2. с каките май процедирахме направо по 1/4, ама с тях го въведох и по-късно.
по-добре да е по-твърдо сварено, отколкото да рискувам с роФко. Mr. Green

# 626
Минимум 8 минути мисля, че трябва да ври яйцето. Аз давам по четвъртинка през ден (вече 10 дена).Тази седмица ще почна зайре и ще спра яйцето.  После се чудя как да ги редувам, обаче... Thinking

# 627
Искам да 4еститя специално именният ден на Нико на Winnie the Pooh !!!!!!!!!!!!!

Дени,ще видите  Hug само да я снимаме  Hug
wave Hug Heart Eyes 
аз щях да ви питам то4но за киселото млеко,кога е добре да се въвежда според вас,и има ли зна4ение какво ще бъде ,ако е от магазина ,купешко  Peace в смисъл предполагам,по-добре е да е по-пълномаслено като проценти,нали?
и за жълтъка,аз го въведох и 6-7 пъти съм и давала,но пък от 2 седмици изобщо не съм се сещала  Embarassed май трябва пак да и давам от време на време  Peace
хайде бягам сега,весела ве4ер на вси4ки!!!

# 628
Абе само аз ли го варя туй яйце 20 минути  newsm78 като започнах с жълтъка на 100 места все това четох че трябвало 20 минути да се вари  Crazy
Питах нещо за киселите -дали някой прави ама си ме оствирвате  Mr. Greenи аз нали съм нахалитет пак питам, питах и киселото мляко със захар ли го давате -идея си нямам аз Crazy

# 629
яйцето и аз си го варя 20 мин, за всеки случай.
за кисела, днес му направих за първи път и си му хареса, ама то нашето магаре всичко си яде. искаше след 190 гр  зел.пюре да изеде още толкова кисел и като му дръпнах лъжицата даже със сълзи си рева.
за киселото мляко още не съм давала и се чудя дали да го започвам и него. някои викат давай, други изчакай.....може би ще изчакам още 1-2 седмици. моя позната дава на верея и малкия така го лапа + бисквитка вътре и малко плодово пюре, че не е истина.

Общи условия

Активация на акаунт