Млада ли съм да бъда майка ?

• 12 298
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
Не мисля, че си малка, в никакъв случай даже.
По-важните въпроси са съвсем различни .
Ние също отлагаме, поради една единствена причина и е много болезнено да ти кажа.
На моменти откачам и изобщо не ми пука от обстоятелсвата, но от друга страна ще поставя детето, което толкова искам, ще бъде лишавано.

# 31
Това си е много лично решение и трябва да го вземеш сама. Никой тук не може да знае как разсъждаваш,какво си преживяла и от какво имаш нужда!Това е личното ми мнение!Късмет каквото и да решиш! Hug

# 32
Здравей и от мен!
Родих дъщеря си на 18 години! Сега чакам второто си дете, на 29 съм! Още преди години бях сигурна, че ще се справя! Никой не е подготвен за това да бъде майка, това идва впоследствие! Ако много искаш брак и дете, ако си сигурна в човека до теб, действай! Според мен не възрастта, а душевността е важна! Това дали психически си узряла за тази крачка. Успех ти пожелавам каквото и решение да вземеш!!! Ей, похвали се после!!!  Hug

# 33
Не мисля, че си малка, в никакъв случай даже.
По-важните въпроси са съвсем различни .
Ние също отлагаме, поради една единствена причина и е много болезнено да ти кажа.
На моменти откачам и изобщо не ми пука от обстоятелсвата, но от друга страна ще поставя детето, което толкова искам, ще бъде лишавано.

Ако мога да помогна с нещо ? Нали знаеш , че живота е един, а всичко в него са отделни периоди и епизоди, отделни спънки и изпитания, които ни подготвят за щастието, важното е да сме позитивни, колкото и да ни е трудно..

Много благодаря за мненията. bubeto_d мерси мила, да ти е живо и здраво семейството Simple Smile
Нали? Правилно казвате, не е важно на колко си, а на колко се чустваш, било то и психически, все пак някой и на 45 неузряват да бъдат "порастнали", а камо ли деца. Споделих с приятеля си за форума и всичко, което си мисля, той сякаш се заради от моя ентусиазъм и съвсем скоро започваме с опитите така , че ще ви държа в течения мили дами !!! Simple Smile   bouquet за всички вас Simple Smile

# 34
Antonelly,  Party успех тогава и съвсем скоро  Simple Smile да се похвалиш.
Simple Smile Благодаря и аз за подкрепата и помощта, при нас казуса е финансов  Confused и свързан с 2100 км. разстояние. Ще видим докога ще изтърпя така... Crossing Arms
 Hug Hug Hug

# 35
Васенце, дано тогава да стопите това разстояние с пари Simple Smile) Все пак финансите са неизменим фактор са отглеждането на дете Simple Smile Hug Hug Hug

# 36
. Вкрайна сметка съм излизала достатъчно, а и не мисля, че с раждането социалният ми живот ще спре. Така че успех!!! Simple Smile
ще се поограничи доста , но си струва   Laughing
Antonelly  успех !Пожелавам ти да си имаш живо и здраво детенце !Сигурна съм че няма да съжаляваш за решението си .

# 37
Успех, Antonelly! Дано всичко стане, както ти го желаеш, и скоро да се похвалиш!   bouquet

# 38
Успех, Antonelly! Дано всичко стане, както ти го желаеш, и скоро да се похвалиш!   bouquet

Мерси , да ти се връща тъпканооооооооооооооо Simple Smile))) Grinning Rolling Eyes Simple Smile Heart Eyes

# 39
Поздравление за решението Антонели , дано всичко да е наред и скоро да сте трима  Hug Peace

# 40
  • Sofia, Bulgaria
Докато стигна до трета стр., решението вече е взето. Какво пък, и аз родих първото на 21, непланирано, като студентка. Нито за миг не съм съжалявала, а ето че ми предстои да стана баба. Започвам да следя тези теми, за да съм в час и да не давам тъпи съвети (ако ми ги поискат). Но, ако трябва да съм честна (на тез години и на тоз акъл), бих изчакала. И не защото гледането е трудно - дори е много по-лесно, когато си млад. Просто малкото същество те променя напълно, променя и живота ти - преставаш да разполагаш със себе си. И много мечти за житейския проект може да останат неосъществени, защото човек има предел на физическите и психическите си сили.

# 41
  • София
Но, ако трябва да съм честна (на тез години и на тоз акъл), бих изчакала. ... И много мечти за житейския проект може да останат неосъществени, защото човек има предел на физическите и психическите си сили.

Ммм, не съм много съгласна с теб. Ето например аз: в момента съм на 27 и горе-долу стъпвам на някакво по-високо ниво от професионална гледна точка. За да направя кариера, каквато искам, трябва или да чакам поне още 5 години (и да родя първото си дете над 30, което не искам), или да родя сега и да замразя всякакви професионални планове поне за още 4 - 5 години, колкото трябват на една жена да се изгледа детето, да се върне на работа и да догони предишните си постижения. Ако бях родила на 21, този проблем нямаше да стои. Сега щях да имам поотраснало дете и да съм в перфектната възраст да се отдам на професия и на всякакви други лични проекти.

Самоцитирам се от друга тема:

Права си, но ако парите не са проблем, по-добре е да родиш по-рано (според мен). Особено ако искаш да изградиш някаква кариера. Защото, за съжаление, ако вече си стъпил на някаква по-солидна работа и искаш да вървиш нагоре, майчинството те връща много назад. То затова повечето жени, които държат на служебното си положение, излизат в майчинство за по 2 месеца и после оставят детето на баби или бавачки.

Аз когато бях 2 курс студентка, един приятел на родителите ми даде такъв съвет: "Ако си умно момиче, направи си семейство сега, докато си млада и още учиш, и когато децата поотраснат до детска градина, се съсредоточи спокойно върху кариерата си". При мен не се получи, защото още го нямаше в живота ми "правилния човек"  Grinning Но отчитам, че съветът му беше много мъдър.

# 42
 Флип, напълно съм съгласна с теб. Има професии, в които същинската реализация настъпва след 28 години, та и нагоре (какъвто ще е моят случай). Сега се присетих, че искам да родя докато съм още студентка, но това си е божа работа малко време ми остава  Grinning.
 При всички положения смятам, че за дамите, които имат намерения да правят кариера, по-добрият вариянт е да си отгледат поне първо дете, докато са още студентки.

# 43
Мерси , да ти се връща тъпканооооооооооооооо Simple Smile))) Grinning Rolling Eyes Simple Smile Heart Eyes

Мерси много, Антонели, дай боже! Ама ако може, да не е тъпкано - искам едничко, тъй като ще си го гледам сама, поне засега  Laughing

При всички положения смятам, че за дамите, които имат намерения да правят кариера, по-добрият вариянт е да си отгледат поне първо дете, докато са още студентки.

Да, но ако има кой да издържа и теб, и детето, и да ти осигури спокойствието, за да можеш да учиш. Но може би всичко зависи от това какво учиш - аз съм завършила филология, а там си беше като в училище (по половин ден лекции, после се прибираш у дома и започваш да пишеш домашни или курсови работи, най-често и двете).

# 44
Решение е взето, че скоро ще опитаме за дете, няма да е на момента, нека да видим финансово как ще бъдат нещата, да направим едни изследвания, но според мен е по-хубаво, ако имаш възможността да родиш по-рано. Аз много си обичам работата и ми е ценна, но пък работа цял живот ще има, като се замислите. Като бях малка мислех, че кариерата е най-важна, но с времето се убедих, че семейството е при теб и вечер, и като си тъжна и т.н, а работата е неизменим фактор и средство за изкарване на друг незаменим фактор- пари.
Мечтите са цели, а човек щом иска намира начин, може да отложиш за малко дадена цел, било то кариера или каквото и да е, но с времето ще го постигнеш, все пак детето също ти е мечта и човек лека полека изпълнява "списъчето" на своя живот. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт