Косопадът

• 110 158
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • в 1001-та нощ
искрено се надявам с това да приключар проблемите  Hug
при кой лекар ходи?

# 226
Така, открих си изследванията от 2008 г., представете си от кога ходя по мъките. Тогава нашите лекари казаха, че всичко е в норма, но аз не им вярвам. Ако някой от вас разбира, моля ви, кажете дали е така.
Пролактин-9,16 ng/ml
Тестостерон- 2,01 nmol/l
FSH- 5,54 IU/l
LH- 4,00 IU/l
TSH- 1,02 mIU/l

K-4,41 mmol/l
Na-137 mmol/l
Cl- 107mmol/l

Тъй като гледам прогестерон не са ми изследвали, или пък е нещо от горе посочените букви? Идея си нямам. От много ровене пак четох за прогестогела, мажел се 2 пъти седмично, 1 час преди баня. Дали пък да не опитам?

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 15:18 от raja_nikol

# 227
  • в 1001-та нощ
напиши и мерните единици - и виж за пролактина дали добре си преписала

П.П.  Hug във всички случаи би било най-добре да отидеш отново на лекар, да носиш резултатите от изследванията, които пазиш и съответно амбулаторните листи, да разкажеш историята на проблема до момента и предприеманите мерки ....  Peace

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 15:45 от a.l.e.n.a

# 228
a.l.e.n.a, какво има да му гледа на този пролактин?  newsm78
Prolactin (2,8 - 25 ng/ml) При нея е 9,16ng/ml

raja_nikol, да ме прощаваш, но не мога да разбера, как може да не вярваш на лекарите, а да вярваш на непознати хора от форума, които не са лекари, а просто са прочели няколко статии от Интернет.  ooooh!
Като не ти харесва лекарят, то го смени, отиди при друг, може пък другият да ти каже, че резултатите на са ти добри.  Rolling Eyes
Наистина, съвсем приятелски те съветвам, да престанеш да четеш, да си намериш един добър лекар, на който да му имаш доверие и да си избиеш мисълта за оплешивяването. Опитай се да мислиш малко по-позитивно и се радвай на живота.  Simple Smile

# 229
И аз мисля, че е в норма, поне като гледам стойностите отстрани, ама знам ли за кое заболяване какви стойности са нормални....
Не вярвам на нашите доктори, защото както виждаш от 2008 г. се боря с това и полза няма, не знам колко пари съм наринала досега. Не искам да пускам други снимки, те не са приятна гледка, повярвай ми, имам проблем. Майка ми милата е почти без коса на 56 г, но всъщност отдавна е така, така че въобще не си правя илюзии какво ме чака. Спасява ме само това, че косата ми има някакъв илюзорен обем, и на двете снимки нищо не  е правена, не ползвам сушоари, преси, пяна, лакове- нищо, само шампоани и балсами без отмиване, защото от тези, които се изплакват косата ми става лигава и сплескана.

# 230
  • в 1001-та нощ
B & C, ако беше чела преди да пиша аз - щеше да видиш, че липсваха мерните единици, имаше само стойности; което само по себе си не е достатъчно

всички много добре знаем, че форумът не е лекар, това е място за обменяне на мнения, споделяне на информация, подкпрепа, понякога имаш нужда от малко кураж, на времето - като е нямало интернет - хората са се събирали на площада (форум) и са си говорили, в бг е било по мегданите и това, че тук споделяме информация не е престъпление

тук влизаме хора, които имаме проблем и той не е за психиатър, както ти предположи

най-малкото можем да стигнем до читав лекар - защото такъв очевидно - все още се търси - ти самата сподели, че си била в подобна ситуация - така, че следва да си наясно

# 231
С или без мерни единици, пролактинът и е в норма  Simple Smile

Да, наясно съм, че има хора, който наистина имат проблем, но също така съм наясно, че има и хора, които просто си търсят такъв.
Стресът (eто майка ми има проблем с косата, следователно и аз ще имам), не помага на никого и освен косопад, може да предизвика и други заболявания.  Confused
Най-голямата грешка, която човек може да направи е, да започне да се вживява в ролята на доктор, да си поставя диагнози и да си назначава лечение.
И точно понеже съм имала такъв проблем и съм обиколила почти всички лекари в София, съм стигнала до заключението, че стресът и непрекъснатото търсене на информация, не помага, а влошава нещата.

a.l.e.n.a, разликата между психиатър и психолог е огромна и аз нямам спомен да съм предлагала посещение при психиатър.  Rolling Eyes

raja_nikol,майка ти какво казва за проблема? Тя има ли някакви заболявания? 

# 232
  • в 1001-та нощ
и в крайна сметка - както ти каза - лекарите не са ти помогнали, а пращаш всички при най-добрите лекари - без да посочвш кои са

е това не е помощ  Peace

психиатър...психолог - всички знаем каква е разликата - все тая - тук не търсим добър такъв

коментирахме добър такъв - дерматолог/ендокринолог ...нещо по-по темата (ни)

# 233
  • София
Вярно, че човек не бива да се лекува безрасъдно по форуми, но е вярно, че лекари, които задълбочено и с внимание да потърсят причините, да отчетат диференциалните диагнози и да са готови да те съпроводят в процеса на лечение са много малко.

Ето защо хората се обединяват по страдание и много често си помагат много добре. Примери много.....

Вярно е, обаче, че многото ровене и взиране в един момент трябва да спре. Човек е добре да има здраво усещане кога това става прекалено невротично и да затвори страницата, избирайки няколко лека, които вижда, че му действат добре. Има чудесно интервю с психиатъра Владимир Сотиров, който споделя чудесни истини за външността и вътрешната ни същност...

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=20&aid=397

# 234
  • София
Да, точно разликата преди/след е основна в това дали има наистина проблем или не. Ако някой не е виджал "старата" ти коса няма как да разбере проблемът ти сега. И моята не е толкова фрапантна, за хората, но аз знам каква беше преди.  Confused
Ако си имал такава коса:

и за няколко месе ца стане такава:

дали няма проблем? Нищо, че все още изглежда нормално...Ти си знаеш, че е на 1/2 или 1/3 от това, което е нормално за твоята коса.

# 235
# 236
  • София
B & C , съмнявам се да ползваме всички немски. Ако искаш да кажеш нещо...кажи го. На български.

# 237
  • в 1001-та нощ
е  newsm78 нали не трябваше да прочитаме по 20 статии, а само да ходим на лекар  newsm78  Rolling Eyes Mr. Green

# 238
Аз пък един немски само знам, но като опитам да вляза ме изхвърля веднага от нета.
Момичета, обясних вече че съм обиколила доста лекари и полза не съм видяла. Ще ми пуснат същите изследвания и ще излезе пак, че всичко ми е в норма, да ама, косата си пада ли пада....
А тук винаги съм намирала отговор. Това е много деликатна тема, знаете, че човек с комплекс не обича да говори за него. И аз не говоря с познатите си за това. Така с непознати ми е най- добре.

# 239
Това преведе преводачката, затова някои изречения трудно се четат -

Желязо, цинк, мед, биотин и фолиева киселина - тези микроелементи и витамини, които участват в растежа на косата. Желязо, мед и цинк са жизнено важни за растежа и Дар структурата на косъма. Цинкът участва в образуването на кератин косата протеин. Хронична дефицит предизвиква загуба на коса. Въпреки това, радикални диети, които снабдяват организма с достатъчно хранителни вещества, които могат да къдрици изчезват. Производителите на хранителни добавки са открили тези връзки за себе си и се рекламират факта, че някои хапчета доведе до още по-пълно коса. "Повечето от тях са нормални хранят пациенти с косопад, които разчитат на такива добавки към храната", казва Ролф Хофман, експерт коса и дерматолог на частна практика във Фрайбург.

Недостигът на желязо или да доведе до малко биотин до загуба на коса. Пациенти в напреднала възраст и диабетици страдат от време на време от дефицит на цинк. Цинкът поглъщане може да бъде нарушен от наследствено заболяване. Дали този недостатък виновен за тенденция към намаляване на косата е обикновен кръвен тест може да определи лекар. В тези случаи, някои лекарства помощ за компенсиране на недостатъците.

Нито един от тези микроелементи и витамини, обаче, помага за растителна-индуцираната загуба на коса. Заключение по следния начин: "Тези хапчета не са необходими за повечето хора. Здравословна и балансирана диета, която е необходима такава добавки не ", казва на косата експерт Ролф Хофман от Фрайбург.

По принцип, витамин предозиране, може да се случи - това е прекалено много витамини от семейството Б като предизвика диария, нарушения на нервната система и алергични кожни реакции. "Още е по-добре е погрешен валута", предупреди на косата Берлин експерт Улрике Blume-Peytavi. Тъй като косата да отнеме твърде много болни от витамини: "Твърде много витамин А причинява косопад," потвърждава косата Вюрцбург експерт Хенинг Хам.

Общи условия

Активация на акаунт