Косопадът

• 110 087
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
първо да видим какво разбираш под "омазняване в корените"  Peace

Ами в деня на измиване ОК на следващия бива и на последващия почва да седи една такава слепната и кльопнала и мазнееща.Краишата  пък са все заплетени и сухи. Почва едно дърпане да се среша и едни коси се ръсят/..... #Crazy

# 571
  • в 1001-та нощ
ами това за мен е нормално омазняване  Peace и не е нужно да правиш нещо, за да го намаляваш

себумните жлези в скалпа - произвеждат секрет - себум, за да го пазят от околната среда и той е нужен

част от него се спуска и по космите, колкото косата е по-права и фина и по-малко, каот гъстота, толкова по-има усещане за мазна коса

също, като добавим полепването на мръсотийки от въздуха - тя се измърсява и усещането се засилва

моят съвет е да не предприемаш конкретни мерки за това и да я миеш през ден ми се вижда нормално  Peace

отн. омекотяване на краищата - колко е дълга? предполагам фин косъм - щом търсиш уплътняване? винаги ли е бил фин? боядисваш ли я? как я третираш и как се грижиш за нея? какви продукти? какви процедури?

# 572
отн. омекотяване на краищата - колко е дълга? предполагам фин косъм - щом търсиш уплътняване? винаги ли е бил фин? боядисваш ли я? как я третираш и как се грижиш за нея? какви продукти? какви процедури?

От къде мога да купя Stimuliste ...може ли линк или конкретно място във Варна.
За момента ползвам шампоани на Лакме  за дълбоко почистване и Клоран с вит В,  редувам двуфазния спрей и кристалите. Не я боядисавам, дължина под раменете bouquet

# 573
  • в 1001-та нощ
предполагам фина коса  newsm78 щом търсиш уплътнявне?

# 574
Ами косъма е тънък, не чак лигава и хвърчаща де...не е и рядка да се вижда черепа, ама не е и някакво гъсто руно Laughing Laughing

# 575
  • Бургас
Не мога да разбера защо т.нар. "сезонен" косопад при мен се появява само лятото, т.е. по никое време... През останалата част от годината имам косопад в рамките на нормалното, от юни до септември някъде обаче е някакъв ужас ... Имам къдрава и сравнително гъста иначе коса, та не си личи /или поне не много/, обаче особено след баня пада коса за почти една перука... Каквото и да пия или мажа все тая...
п.п. Изследвах и хормони даже, миналото лято и на ендокринолог ходих, и щитовидната жлеза ми гледаха, казаха, че всичко е ок... Зимата спря косопадът и сега почва отново с почти същата сила... ooooh!
Случайно някой да има подобен проблем или поне идеи на какво може да се дължи ? За стрес и т.н. знам, но не мисля, че е това...

# 576
  • в 1001-та нощ
Мон, от колко лета имаш косопад? за колко време минава?

desiniko, двуфазният е лек и по-скоро за боядисвана коса с разлюспван косъм, ти нямаш такъв проблем и такава нужда

за финиш, кото да ти даде хидратация, гъвкавос и еластичност на косъма, здравина - мога да те насоча към течният реконструктор на джойко, а след него коприна на ЧИ - за краищата и дължините - без да засягаш скалпа  Peace

маската също е важна и първите седмици е добре да е със затопляне - дълбоко подхранваща, хидратираща; не разбрах какв амаска ползваш, важна е

за косопада - от колко време ти е? минали са 1,5 г от раждането и не очаквам да е от него, освен, ако няма хормонални промени, предполагам вече не кърмиш и имаш цикъл отдавна; не си забелязвала симптоми на хормонални проблеми  newsm78

# 577
  • Бургас
При мен е второ лято  Rolling Eyes Миналата година продължи около 4 месеца, после спря . Точно смятах, че съм решила проблема и пак се почна  ooooh! Не мога да намеря никакво логично обяснение или причина  Rolling Eyes

# 578
  • в 1001-та нощ
повечето лекари, с които съм говорила - казват, че това е възрастта, след която падат нива на хормони и се засилва общия косопад, това може да е предразположеност

а, за да се изяви косопад лятото, то той е започнал напролет, може би при теб в този сезон организмът изживява свой стрес или има недостиг на вещества след зимата ... промяна в хранителния режим, стрес (около годишното приключване  Mr. Green).... мисли за неща, които са ставали напролет и могат да имат отношение (стрес, диети, резки Промени ..... операции...)

ако прецениш, че имаш желкание да вземаш мерки, то те трябва да са поне 2-3 месеца преди очакваната изява, дори 4 месеца са по-добре

и с оглед възрастта - бих препоръчала системни грижи с оглед превенция - периодично таблетки, с които се внасят нужни вещества - минерали, витамини, аминокиселини; ампули - енергизиращи и противокосопадни ...

аз имах епизодични проблеми с косопад след упойките на 2 операции - преди бременността, след това(есента) ме порази след-родилния, сезонен и от тогава имам нови растежи и косата ми живва, но и грижите ми ще бъдат системни - целогодишни - не интензивно, а като профилактика  Peace

# 579
  • Бургас
Имаш право, да  Hug
Аз по принцип лятото не се чувствам добре, в смисъл - много мразя жегите и изобщо не ми понасят  Crazy
Стресът, диетите /по-  скоро не съвсем здравословно и достатъчно хранене/ - да, ама те са си целогодишно при мен  Crazy Laughing Mr. Green
Иначе пия витамини - да, бях ги спряла само за 1-2 месеца, явно точно, когато не е трябвало  ooooh!
Сега пак почвам, само се чудя този път какво да пия - досега Пантогар или Ривалид ми се отразяваха добре  Thinking Отделно Биотин, Цинк... По други причини преди пих и Алфа липоева киселина /тя има ли връзка с косата не знам Thinking/...
Ти какви таблетки би препоръчала? Или ти самата от кои си най-доволна?

# 580
  • София
Пристигна ми Макси Хеър. Сега ще го пия 45 дни (90 таб. са), ще поръчам и още поне за 45 дни. Имам много себум и пърхот, а никога не съм имала. Може би част о косопада се дължи на това в момента. Иначе точно го бях озъптила и пролетта ми разказа играта.  Crazy

# 581
  • в 1001-та нощ
отдаваш ли на някаква причина повишената секреция на себум newsm78

Мон... Hug таблетките, за които споменава Клеми са добри - имат си всичко, а като избираш гледай да има витамините от Б група,  Е, биотин, аминокиселините - цистин и метионин или таурин, да има селен, цинк ....

ако приемаш и витамини, е възможно поради ограничаване на хранителен прием да липсват именно тези аминокиселини или минерали и да се препятства синтеза за растеж на коса

съюо при рекаляване с едни витамини се препятства усвояването на други ....

с аква цел приема киселината? има отношение към кожат апо-ското, към самия растежа - пряко не бих казала, но и не мога да съм сигурна  Hug

# 582
  • Бургас
Moмичета, някой ползва ли Себорал Форте? Доволни ли сте и може ли да се ползва повече от 2-3 пъти седмично /както пише на шишето/? Thinking

# 583
  • Бургас
Тези таблетки Макси Хеър по аптеките ли ги има или се поръчват отнякъде?

# 584
Мон.... шампоан Фитовал спира косопада за 1 месец, ако се миеш с него по 2 пъти в седмицата, той е жълт и е от серията за мъже, по силен е.
Другото е жълтък, тривитаминол и т.н.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт