Косопадът

• 110 042
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • София
http://www.hera.bg/s.php?n=1280

Това ми изпратиха наскоро. Реших да опитам, макар че джоджена го свързвах само с готварството и с чай против колики....Simple Smile

За добавки с йод - и аз съм наплашена и май не бих посмяла. Въпреки, че тсх ми е 2.5 и се води латентна хипофункция. Но антитела още не съм пускала, а ако е хашимото май йод не се препоръчва.

# 721
  • в 1001-та нощ
за недостиг на вит.Е и селен изследвала ли си се?  newsm78

# 722
  • София
не, не съм...и честно казано не смятам...Simple Smile

Ходенето по лекари поне при мен не дава добър резултат, освен натрупване на много напрежение и олекване на портфейла. Ходя профилактично на аг, зъболекар и ендокринолог един път в годината и се старая да живея по-тихо и разумно, да лягам рано, да съм спокойна и да се възползвам от по-природни рецепти, които са евтини и не вредят. Бръшлян, сега и джоджен, малко витамини, цинк и магнезий, но не постоянно, канела, куркума (за друго мое заболяване), прием на ядки. Отдавна не съм пила нищо, така че планирах малко витамини и магнезий...мога да взема и селен.

Единственото по-сериозно нещо е прогестогелът - мажа редовно. Явно е полезен, поне за мен, защото малко като прескоча и косопада се засилва.

# 723
не, не съм го поръчала още, но ще поръчвам тези дни, понасъбраха се неща - пише, че е с вкус на ванилия, но този тип продукти (с вкус), обикновено са разработени с различни вкусове и ще видя и другите; въпреки, че аз харесвам ванилия и дори да има други ще взема това Hug

Мислих, че си го пробвала вече  Rolling Eyes Все пак го препоръчваше на другите в другата тема и хората остават с впечатление, че си го пробвала, доволна си и наистина си заслужава да се купи.   Rolling Eyes
Хубаво, аз ще чакам да го пробваш и ако ти хареса, може и аз да помисля по въпроса да си го купя.  Simple Smile
Аз също обожавам ванилия  Grinning

# 724
Подкрепям мнението на Mila71.

Природата е източник на много решения и ние можем да се възползваме от тях.
Не виждам защо да се приемат незнайни хранителни добавки като с храната можем да получим всичко. Просто трябва да се информираме коя на какво е богата и да се дисциплинираме да я добавим в менюто си.

Само за пример, че дам приема на така обсъжданите витамини Maxi-Hair. Те ми оцветяват урината в подозрително фосфорисциращо жълто-зелено. Мнението ми е, че или изхвърлям нещото, което пия, или протича процес, който няма място в моя организъм. Аз старателно пия по 2 литра вода на ден и дори това количество, не води до бистър резултат.

Извинете за не много приятния пример, но е факт.

# 725
  • Варна
Искам де се включа с едно уточнение, че дори и аскорбиновата киселина трябва да се пие на гладно, защото взаимодейства с витамин от в група. Това е най - елементарното правило, а ако се замислим за многото елементи в един богат витаминен препарат. Да прибавим билкови екстракти, които са често в комбинация с витамините. http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content& … =342&Itemid=5

С добавките трябва да се внимава. Сега ме гложди, че пия Мерц. Чудя се как ли взаимодействат или взаимно се дезактивират съставките?

# 726
  • София

Само за пример, че дам приема на така обсъжданите витамини Maxi-Hair. Те ми оцветяват урината в подозрително фосфорисциращо жълто-зелено. Мнението ми е, че или изхвърлям нещото, което пия, или протича процес, който няма място в моя организъм. Аз старателно пия по 2 литра вода на ден и дори това количество, не води до бистър резултат.

Извинете за не много приятния пример, но е факт.
На мен не ми оцветяват урината по никакъв начин.  newsm78

# 727
  • в 1001-та нощ
на мен също нищо не ми оцветява  Peace

при нея може да реагира с нещо специфично в храненто  newsm78

# 728
Какво ще кажете за това момичета,дали ще е ефикасно

http://nanogen.bg/nanocaps.php

# 729
  • в 1001-та нощ
май с това започна темата - в офиц. сайт пише да не се ползват от жени, ако планират забременяване в рамките на 1 година, защото води до генетични увреждания на плода

иначе - цялата група препарати са с билкови извлеци и по-добри от минодоксил - (обяснено е защо), познавам мъже, които върнаха косата си, но при андрогенен косопад (за мъже) действа, докато се ползва, зависи и от причината на косопада  newsm78

има шампоани - измиващ и уплътняваш, уплътняващи балсам и спрей, двуфазен лосион - дневен и нощен и еднофазен такъв  newsm78 сигуено и още неща, бях си взела всичко, но върнах хапчетата - за мой ужас - в преведените етикети на български доста текст е объркан  newsm78 добре, че си четох от източника на сайта .....сега вече може да са ги оправили

не мога да кажа, че бях впечатлена, но вярвам, че действат Peace - зависи за какво се ползват Peace

# 730
Алена, не разбрах- ползавала си някои от нещата, но си върнала хапчетата, така ли?
Това е един вид природна форма на миноксидила ли? Той май съща действа само докато се пие.....

# 731
  • в 1001-та нощ
всички продукти ползвах без хапчетата, защото ми звучеше много опасно, а може и да се случи бебе непланирано .... не искам да рискувам, а и планираме бебе - догодина наесен .... за мен бе изключено да ги пия  Naughty

като цяло - продуктите са разработени, като природен аналог на минодоксила, реално тези билки, които се ползват се влагат и в други продукти - на други марки, не толкова популярни у нас - атакуват 5-алфа редуктазата, която превръща тестостерона в дехидротестстерон - и ако такава е причината за косопада - ще действа

ако при жените този ензим спре да се произвежда от организма и косопадът ще спре и продуктът може да не се ползва "до живот"  newsm78

при жените обичайно е обратимо, при мъжете не

продуктите - съм ги гледала преди година и не помня всичко  Peace

# 732
Алена, благодаря ти, както винаги за изчерпателния отговор   bouquet, убедена съм, че знаеш повече от нашите лекари  Cry

# 733
Алена не е права.
Този продукт няма нищо общо с миноксидила, просто използват името с рекламна цел.

Нанокапс съдържа ДХТ блокери:
- Saw Palmetto
- зелен чай
- цинк и витамин B6
Съчетали са химия и природа и се опитват да въздействат на веригата тестостерон->ензима 5АР->ДХТ основния причинител за Андрогенен косопад.

Миноксидила е химия за високо кръвно, която няма никакво отношение към хормоните. Просто има страничен ефект спиране на косопад и стимулиране растежа на косата, като смятат, че причината е подобрение кръвообръщението в скалпа. Дори му придават силата за изграждане на допълнителни кръвоносни съдове. И все пак не е доказано дали е точно така.

Двата продукта нямат общо нито като съставки, нито като начин на действие.
Целта е една - спиране на косопад.

# 734
Велина, а твоето мнение за продуктите какво е? Миноксидил не бих пробвала, но тия ми звучат по- добре  newsm78

Алена, ти кои от продуктите ползва? Аз си харесах таблетките и шампоана, засега, още не съм изчела всичко...

Общи условия

Активация на акаунт