Косопадът

• 110 050
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • при Arctic Monkeys
от края на лятото ужасно ми пада косата. пробвах какви ли не ампули и боклуци.
най-накрая се справих с шампоан Фитоциан, стимулатора на Икаров и Себорал форте.

# 76
  • sofia
Алена, благодаря ти!!! Hug Ти си като енциклопедия!  bouquet

Аз от моя опит с косопада, (който ту започва, ту спира) да споделя, че продуктите, които съм ползвала са няколко и ми повлияха различно.
Виши шампоан + ампули --- при мен имаха ефект, но примерно чак месец и положина ползване. В началото бях много скептияно настроена, тъй като непосредствено след измиване на косата и третиране с ампулите ми падаше още повече коса, но през деня всичко беше доста регулирано. Peace
Недостатък (незнам дали се дължи на тези продукти) - кожата на главата започна доста да се лющи, което никога преди не е било; никога не съм имала пърхут. Ходих на дерматолог и той реши, че имам себорея...и между другото не мога да се оттърва от пърхут вече. Е, не е толкова зле, като след ампулите, но си имам малко... Confused

Ревалид ампули--- ефект овладяване на косопада имаше след 1-2 ампули, но след по-продължително ползване стана ужас - страшно сърбене на скалпа и парене и още по-голям косопад. След което завинаги се отказах от Ревалид. Освен това тези ампули ми правеха косата изключително суха, което при Виши въобще го нямаше. Tired

Себорал форте---ммм мазах се 2-3 пъти след къпане....не ми харесва като цяло - сплесква коста, сякаш ми прави косъм много тънък и хвърчащ, от което си усещах косата една такава...рядка. И много по-бързо омазняване имаше. Tired

Анакапс капсули---има ефект; много добър продукт. При мен ефекта се получи след месец и половина ползване, обаче. Като цяло съм доволна. Недостатък - стомашно неразположение + гадене, въпреки, че ги пиех с много вода. Но това го преживях. Peace

Масла - засилва се косопада - сигурно съм една от малкото тук, които получават косопад от третиране на скалпа с масла... Confused

Та така - след тези 'терапии' скалпа ми е раздразнен, чувствителен или незнам точно...Ползван обикновени шампоани нарочно (не скъпи) с надеждата, че не са наблъскани с разни работи, но пак ме посърбява скалпа след миене...

# 77
  • в 1001-та нощ
karmacoma, има един такъв момент, че ползваме много неща и в един момент косопадът спира и си мислим, че е от текущо ползвания продукт, а той може би спира, защото му е дошло времето да спре или в следствие от ползването и на продуктите по-рано

Косъмът расте в 3 фази - анаген, катаген и телоген. В първата фаза е "жив", зактрепен в космения фолукул, расте .... обичайно продължава от 2 до 8г и средно 4г. При по-малка продължителност - наблюдаваме оредяване и пада повече коса от обичайното.

При катаген образно "умира" и излиза от фолукула към повърхността, а при телоген вече е откъснат от космения фолукул и лежи в скалпа в посока да падне - при разресване, пипане с ръка ...

Това опадане продължава обичайно от 2 до 4 месеца и затова и косопадът е нормално да продължи толкова и дори да вземем незабавни мерки - това, което е тръгнало да опада - ще падне; може да падне по-бързо и косопадът привидно да спре по-бързо, ако по-често я "пипаме".

Въпросът е да не продължават да умират още косми, което е физиология в организма, но помагат взетите мерки.

След това минава и време, докато поникне нова коса, но ползваните продукти стимулират растежа.
Това е най-общо за сезонния косопад или причинен от стрес …. Нямам предвид по-сериозните хормонално обусловени случаи

# 78
  • в 1001-та нощ
Silence , от изброените от теб – в момента ползвам шампоана на Виши и ампулите (иначе и аз съм ползвала100 неща); от шампоана много ми падаше боята – нали е енергизиращ и явно дразни…..а сега- предполагам от ампулите - имам нещо като сърбеж – без възпаление и люспене, та се чудя дали да ги продължавам

Пия едни таблетки http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0 – общо взето са най-добрия продукт за растеж на коса, който съм срещала и наистина расте много и здрава; това влияе на новоизрастващата коса, на вече израстналата може да се влияе само с продукти отвън

Ревалид – преди година започнах с теблетките, но като разбрах, че съм бременна и спрях – стоят си тук, ползвах и шампоана, но не мисля, че шампоаните имат особен ефект, ампулите не съм пробвала

Другите продукти също не съм пробвала, ползвах лосиона на дюкре, лосионите на наноген, ампулите на лакме и още други на Ева профешънъл, Рене Фюртерер ….

Ясно ми е, чещетрябва да се полагат постоянни грижи, за да се поддържа в добро състояние – моята стратегия е да редувам продукти срещу фиброзата (с аминексил), с такива за удължаване на жизнения цикъл (с прокапил), с такива за енергизиранеи подобряване микроциркулацията и регулярно подсилващи таблетки ….

Просто грижите трябва да са постоянни … на един това му е слабото място, на друг друго …

за маслата - и при мен се получи така; и при други също, но мисля, че ова сеполучава,когато има косми в последната фаза - за която писах вече в горния пост - косъмът е умрял и чаак да падне и маслата - хидратирайки кожата - само улесняват падането, но не провокират косоапд, косопадът не започва така - хоп и хайде - а от момента в който тръгва, до момента в който го виждаме минават месец и обикновено е късно за мерки

затова - например, ако знаем, че имаме склонност към сезонен косопад и не искаем това обновяване на косата - мерките против него трябва да се взимат от лятото  Peace

# 79
  • sofia
a.l.e.n.a, за ампулите на Виши незнам какво да те посъветвам. Аз наистина много ги харесвам - правеха ми косата много хубава, жива, обемна и по-плътна. И наистина имаха положителен ефект в борбата срещу косопада, но след продължително ползване. Аз ги ползвах малко повече от 3 месеца и може би съм попрекалила, знам ли...Но е факт, че сега имам пърхут и сърбеж...Явно на моя скалп не са се отразили много добре, но това не значи, че и при теб ще е така. Peace А и при мен косопада беше обусловен (тогава) от стрес...а знам, че от стрес също се появява и пърхут и така...може да не са ампулите главните виновници. Peace
Иначе забравих да допълня, че съм ползвала и на Дюкре ампулите за коса, но по не ми харесват от тези на Виши, а и аз ги ползвах само месец. Но като усещане на коста и кожата на главата по не ми допадат. Ампулите на Виши за сега са ми фаворит. Peace

# 80
  • в 1001-та нощ
3 месеца е доста време  Hug наистина, на Дюкре - ползвах онези 3 флакона в 1 кутийка, мисля бяха с впръскване (ако не се лъжа), но от нищо друго досега не съмималасърбеж;
чела съм,че сърбеж има и при поникванетона косъмчета, но не е биловмедицински темиине знам дали не са измишльотини   Hug

за пърхутас - предполагам при теб след толквао стимулиране в областта на скалпа има повишена себумна секреция - жлезите са с хиперфункция и секретът се отлага, вероятно запушвапориили се смесва с друго, което слагаш по главата

опитай с успокояващи шампоани - давах линкове, има и оспокояващи тоници (тоник) за скалпа, като паралелно ползваш и дълбоко-почистващ шампоан - веднъж седмично, посел веднъж на 10 дни и така разреждаш

маслото от гроздови семки (от аптека, евтино), регулира омазняването

# 81
Ох, аз като че ли през преходните сезони съм така. Мисля да започна с едно смело подстригване. Можете ли да дадете линк към шампоана на Виши и ампулите? А маската с тривитаминол какво включва освен тривитаминол?

# 82
Silence аз пия Мерц и не съм забелязала нито един от изброените от теб странични ефекти. Единствено мога да с оплача, че имах песачинки в бъбреците, които може да се дължат на дългия прием на минерали в комбинация с това, че пия само минерална вода, но е е сигурно, че точно Мерца ги е провокирал.
Иначе никога не съм ползвала продукти против косопад за директно приложение върпу скалпа. Много ми е чувствителен и не смея. Против пърхута се боря с Клиър за сърбящ скалп - много добре ми понася и след една опаковка си минавам на обикновен шампоан, примерно Лореал с пчелно млечице.
a.l.e.n.a тези таблетки за растеж на косата продават ли се в България?

# 83
  • в 1001-та нощ
buttinsky,
Виши - шампоан - http://apteka.framar.bg/30000940/%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B8-dercos … D0%BF%D0%B0%D0%B4

Виши - ампули - http://apteka.framar.bg/30000946/%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B8-aminex … D0%B5%D0%BD%D0%B8

маската с тривитаминол съдържа и масла (бадемово, зехтин, ...), кисело мляко, мед, алкохол, лимон....съставки, които хидратират и поддържат скалпа, няки имат регулиращо, други изсушаващо действие, аз лично не бих я правила в този състав по много причини ....

anbibian, не знам за в Бг да се продават  Peace

# 84
  • sofia
3 месеца е доста време  Hug наистина, на Дюкре - ползвах онези 3 флакона в 1 кутийка, мисля бяха с впръскване (ако не се лъжа), но от нищо друго досега не съмималасърбеж;
чела съм,че сърбеж има и при поникванетона косъмчета, но не е биловмедицински темиине знам дали не са измишльотини   Hug

за пърхутас - предполагам при теб след толквао стимулиране в областта на скалпа има повишена себумна секреция - жлезите са с хиперфункция и секретът се отлага, вероятно запушвапориили се смесва с друго, което слагаш по главата

опитай с успокояващи шампоани - давах линкове, има и оспокояващи тоници (тоник) за скалпа, като паралелно ползваш и дълбоко-почистващ шампоан - веднъж седмично, посел веднъж на 10 дни и така разреждаш

маслото от гроздови семки (от аптека, евтино), регулира омазняването

a.l.e.n.a, много благодаря за съветите! Hug Ще потърся линковете с успокояващите шампоани - в тази тема ли са? Simple Smile

Иначе за 3-те месеца ползване - на кутията на ампулите (аз си вземах по цяла кутия) пишеше да се ползват около 3 месеца, не си спомням вече..както и да е. Laughing Освен това слагах по една цяла ампула, която е 5мл, което сега като се замисля е доста. За пример - на Дюкре ампулите Анастим са по 7.5мл и самата ампула е разграфена на 3х2.5мл и пише да се ползва 1 ампула за 3 процедури. Та, и с количеството може би съм прекалила. Странното е, че мина 1 година от тогава, апоследиците са трайни...(ако въобще причината са били ампулите).
А за сърбежа - и аз съм чела, че при поникване на нова косичка може да те посърбява - искрено се надявам да е това! Hug

anbibian, аз Мерц не съм пробвала. От таблетите само Анакапс съм пила и писах, че имах проблеми със стомаха. Но само докато траеше приема. Иначе хапченцата са хубави. А и лекар ми ги предписа (не български; тогава бях в чужбина). Peace

# 85
  • в 1001-та нощ
Иначе за 3-те месеца ползване - на кутията на ампулите (аз си вземах по цяла кутия) пишеше да се ползват около 3 месеца
за ампулите на виши ли говориш?

успкояващата серия на Лакме http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=985&pc=985
от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=544115.msg17072244#msg17072244

# 86
  • sofia
Иначе за 3-те месеца ползване - на кутията на ампулите (аз си вземах по цяла кутия) пишеше да се ползват около 3 месеца
за ампулите на виши ли говориш?

Moже и да съм се заблудила.. Stop  Thinking Беше преди година, наистина, а и не пазя кутията.
Във всеки случай 3 месеца май са доста. Peace

Иначе благодаря за линкчетата!  bouquet

# 87
Silence с Мерц няма да имаш проблеми със стомаха, те са комбинация от витамини и минерали - нищо друго  Peace

# 88
  • В къЩи.
румид  Hug   bouquet

# 89
  • в 1001-та нощ
Silence    bouquet аз не твърдя, че не е така  Peace , напротив - всички противокосопадни терапии се препоръчват за поне  3 месеца - и не е странно - особено, като се има предвид, че за толкова време (2-4 месеца) доопадат вече умрелите косми (умрели преди да са взети мерки) и моментът е и психологически - виждаш как пада коса, въпреки, че се бориш и се панираш и отричаш продукта, а всъщност косата, която продължава да пада, въпреки взетите мерки, е умряла доста по-рано (преди взетите мерки)

Общи условия

Активация на акаунт