Косопадът

• 110 130
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Да точно тази Grinning

# 166
Добре де ако чесъна е толкова вълшебен и помага при косопад, защо до сега няма нито един продукт на пазара с екстракт от него  newsm78

Току що си поръчах шампоан и ампули на Ева
CAPILO-Шампоани себорея,косопад,омазняване   400 мл   21лв
CAPILO-ампули косопад,омазняване   12х10мл   60лв

доставката над 50лв е безплатна.

Те ли ти препоръчаха точно тези продукти или ти си ги избра? Прати ми линкове, моля те, този шампоан, който аз видях за косопад е 300 мл, ти пишеш 400?

# 167
paola, те са 3 шампоана на снимката, различни са нали, но не ми се отварят , ампулите също, ох що така се изложих с този сайт??? Или съм недосквиф нещо...

на този имейл somak_cosmetic@abv.bg можеш да се свържеш със фирмата и да зададеш въпроси и отговарят мигновенно. Ще ти препоръчат продукти .
Пратиха ми ценовата им листа, няма снимки на продуктите. Да те ми ги препоръчаха.

# 168
Благодаря ти много Embarassed

# 169
  • София
Добре де ако чесъна е толкова вълшебен и помага при косопад, защо до сега няма нито един продукт на пазара с екстракт от него  newsm78

Има една френска маска за коса Look"N Cream с чесън специално за косопад,която съм чела, че е хвалена.Много трудно я намерих преди време,има я но в по-големите,заредени аптеки.Правила съм я 2-3 пъти но не видях ефект.Може би е трябвало повече време

тази ли е http://www.vavilon-bg.com/index.php?option=com_content&view= … id=97&lang=bg

прегледах сайта, има хубави неща за коса, обаче как си ги доставяте, ни виждам никъде в сайта

# 170
  • у дома
Никъде в темата не видях, затова си позволявам да напиша за маската, която спаси моя косопад след раждането на голямата ми дъщеря - билката се казва чемерика и я купувах от билковата аптека. Прави се маска с оцет. Сега /след второто раждане/ имам същия проблем, но тъй като билката е отровна при поглъщане и се притеснявам, заради децата. Започнах да пия пантогар и да правя маски два пъти седмично. Не виждам разлика  Confused Май ще купувам пак чемерика  Tired

# 171
  • Sofia
в началото опитах с разрязване на скилидката и втриване на сока в скалпа, после опитах с преса за чесън, но става на мини парченца и се сетих, че ако ...някое остане заплетено в косите ще мирише....помислих за сокоизстисквачка ...но..

мисля, че хамалогията е голяма и ще давам за чесън, колкото за препарати ...и се поотказах, чела съм и за маски с лук

Направих го с преса, парченцата си паднаха сами, нищо не се заплита.
Какви количества слагаш, че би излязло колкото препарати?

аз ползвах 3-4 скилидки  Rolling Eyes

И един въпрос - забелязах, че падналите коси са с беличко топче в основата.  Това означава ли, че падат с корена/луковицата?

# 172
И един въпрос - забелязах, че падналите коси са с беличко топче в основата.  Това означава ли, че падат с корена/луковицата?

И аз така и не разбрах, кой вариант е по- благоприятен, четох май коренно различни тези. Сигурна съм, че Алена е проучила въпроса      Blush

# 173
B & C, да не би да ти е бил разранен скалпа преди това и лютото да е възпалило раните?  Thinking
Не, скалпът не ми беше разранен, но от чесана ми стана на рани.  ooooh!
Чесънът мирише и миризмата не може да се отмие толкова лесно.
И точно както преди мен беше писано, при най-малкото навлажняване на косата или леко запотяване и човек започва да смърди на чесан  Sick
За мен по-гнусно нещо от това няма.
Не стига, че смърдях доста дълго време на чесан, ами и полза не видях от това мазане.

# 174
  • в 1001-та нощ
никъде, никога, в никое медицинско издание (а съм чела доста) не съм чела, че косъма излиза с луковицата - той има основа

това беличкото би трябвало да е матрикса - който се намира в космената луковица

ето тук можете да видите - как осъмът е разположен в луковицата - има си дебело топче - матрикс, а луовицата го е обгърнала като кожухче http://www.pantogar.com/bg/inside_the_hair.php

тук можете да видите жизнения цикъл на косъма - когато си е жив - http://www.pantogar.com/bg/inside_the_hair.php
когато тръгне да умира и излиза от луковицата - http://www.pantogar.com/bg/transition_phase.php - в това положение е няколко седмици
и последната фаза - преди да падне - http://www.pantogar.com/bg/resting_phase.php

има различна информация за това коя фаза колко е дълга - но поне е ясно, че когато ни пада косата - не пада с луковицата, защото тя стои в скалпа, за да роди новия косъм (в една луковица са програмирани 25 цикъла - затова трябва да ги пазим) и още, че когато пада коса - тя е умряла доста по-рано и каквото и да правим - умрялото ще си доопада, но е важно да предм допълнително падане и да провокираме но растеж - да събудим луковиците  Peace

# 175
Точно там е разковничето, как да направим така, че самата луковица да не умира, падналите косми- паднали, то е ясно, как може да се установи живи ли са луковиците?

# 176
  • в 1001-та нощ
тук може би лекар следва да отговори, не съм чела при жени да умират - по-скоро заспиват, но .... е възможно и просто да не съм попадала на такава информация  Hug

# 177
Алена, като виждам колко си изчела, искрено се надявам да е така Peace, за съжаление вече виждам все повече жени с този проблем.

# 178
  • в 1001-та нощ
да, особено - човек, като има проблема се вглежда повече

имам една приятелка с много коса ....от скоро обаче забелязвам силно оредяване - тя сякаш не вижда и не съм й обърнала внимание, може да е от сезона, но ...разликата за моето набито око е фрапираща....

така, че - ми се струва доста хора не си и дават сметк, когато става постепенно; тя беше с наднормено тегло и се подложи на адски диети - може и да е за това, все пие някакви хапчета ...

# 179
Реших да ви разкажа за моят опит с косопада, който беше преди много години.  Simple Smile
Бях все още ученичка и забелязах, че косата започна да ми пада доста, дори се забелязваше оредяване. Това беше голям шок за мен. Тръгнах по лекари. Ходих от един лекар при друг от един професор при друг. Обиколих всички лекари в София  Simple Smile Предписваха ми всевъзможни хапчета, лосиончета, шампоанчета, ампули и аз стриктно изпълнявах, но резултат нямаше. Косата продължаваше да ми пада и в един момент бях тотално отчаяна. Накрая не виждах никакъв смисъл да продължавам със закупуването и използването на всичките тези препарати и си казах край!!! Приех мисълта, че ще оплешивея и изведнъж косопада спря  Grinning
След това, когато забременях знаех, че по време на бременността космите, които ще ми падат ще бъдат по-малко, но след раждането ще последва косопад и точно така стана. Знаех, че това е нещо естествено и не се бях притеснила. Абсолютно нищо не съм правила за да спра този косопад и той отшумя точно след 1 месец.
Според мен броенето на косми, непрекъснатото търсене на информация за косопада, четенето на медицинска литература, с нищо няма да ви помогне, а само ще ви обремени допълнително. Един обикновен човек, не може да се конкурира с един лекар само защото е прочел 20 статии на тема косопад. Дори и лекарите, когато има проблем, се обръщат към техни колеги, а не се лекуват сами. Това е така, защото когато става въпрос за самите нас, то доста често не сме обективни и отказваме да видим или приемем истината.
Не твърдя, че не бива да се взимат мерки, но косата не трябва да се превръща във фикс идея.
И понякога една консултация с психолог би направила много по-голями чудеса за косата, от колкото едно посещение при дерматолог или общо практикуващ лекар.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт