Косопадът

• 110 208
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
От известно време почна доста да ми пада косата.Купих си Мерц да пия,но се усетих,че доста си похапвам и го спрях,купих си някакви ампули против косопад,обаче след като я сложа на главата си и ми замръзва скалпа-все едно имам ледена каска,и спрях да ги ползвам,купих си хининова вода,сега се мацам всеки път с нея,след като си измия косата слагам един професионален термо -крем и днес си купих Фитовал,тази вечер ще видим какъв ще е резултата и тези дни ще споделя.Имах преди бебешки бретон,който много ме дразнеше,а сега е изчезнал  Sad и косата ми е оредяла още повече,след всяко миене ми пада доста коса-като дръпна леко след сресване и ми се измъкват кичурчета от по 10-тина косъма и накрая правя една топка косми-направо се плаша вече...

# 301
Здравейте момичета! Много време ми отне, но изчетох всичко което писахте до тук. Аз също имам проблем с косопада от 3 месеца, но заедно с косата ми падаха и ноктите на краката - за месец загубих 4 бр. За сега положението с ноктите е овладяно, но ме мъчи косопада. Косата ми остана наполовина / поне така аз я усещам/. На 42 години съм. Имам  Хашимото, но съм без хормонална терапия, защото хормоните ми са в норма. От 6 месеца правя каквили не изследвания, вкл и 2 ЯМР / по повод на един увреден нерв/ - всички изследвания са ми добри. Забравих да кажа, че от време на време ме избиват едни странни червени петна по шията, декултето и гърба. Пих витамини, калмацин/цинк, магнезий и вит Д/ и селен.
 Една кожна лекарка ми каза,че  проблемите с косата, кожата и ноктите са свързани и става въпрос за нетипично заболяване. При положение обаче, че аз се чувствам добре/с изключение на увредения нерв/, спортувам редовно, съобразявам се храната, изследванията са ок нямам намерение да ходя повече по доктори.
Моята приятелка, която е психолог стигна до извод, че проблемите ми са от това, че се притеснявам за всеки и всичко,  проблемите /мои и на околните/ задържам в себе си- което много ме натоварва. Мисля, че ще се справя с всичко, но единствено с косопада ще видя зор.
  Позната аптекарка ми препоръча ампули "ПЛАЦЕНТА" и никакви маски с витамини и каквито и да било мазнини, защото допълнително затормозяват фоликулите. Използвах вече 2 бр., но за сега не виждам особен ефект.
 Някоя от вас имали впечатления от "Плацента"-та?Моля, за вашето мнение!

# 302
Наистина ли маслата затормозяват фоликулите ?????? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

# 303
 Това ми обясни аптекарката, като ме посъветва витаминозно  подхранване да правя само на пролет, защото тогава косата има нужда от това. А дали е така?

# 304
  • в 1001-та нощ
аз мисля, е подхранването се прави при нужда и за поддръжка, а това не е само на пролет, зависи от човека и начина му на живот, но едва ли може така да се генерализира за всички

освен това, подхранващите терапии са подчертано маслени

а как се затормозяват фоликулите не знам, за първи път чувам, нито съм чела някъде; ако може да се обясни по-подробно, би било по-добре  Peace

# 305
Такааа....снощи използвах шампоана и май съм доволна.Май,защото не знам дали за напред ще е същия ефект.Първо косата не ми се оплете  въпреки,че не сложих маска за по-лесно сресване (косата едва я сресвам,ако не сложа преди това балсам или маска).Този път я сресах без проблем(за мое голямо учудване-фризьорката ми ако не сложи някаква грижа след  измиване посмъртно не може да я среши ) и си сложих обичайния термо-крем.Изсуших я и не я чувствах така тежка както преди,някак лека и ефирна,и чиста...А космите,най-важното,че бяха 3 пъти ПО-МАЛКО   Shocked,точно три пъти.Събирам ги специално преди да я изсуша и след като я изсуша от четката и наистина бяха 3 пъти по-малко от онзи ден.Специално изрових от кошчето космите от предния ден,за да ги сравня и наистина топчицата беше 3 пъти по-малка. Crazy Crazy(само не ме мислете за луда).Аз бях приятно изненадана и ще прилагам шампоана поне по 3,4 пъти на седмица.Само да вметна,че по принцип имам проблем със щетовидната жлеза,но когато хормоните не ми бяха в норма съм нямала подобен проблем.Ще видя дали сега ще се закрепи положението и тогава ще ходя по доктори,че вече ми писна от тях.. ooooh!

# 306
Моя близка сподели, че извара от бръшлян помагала за косопад. Не съм ползвала, но като се постопли и изкара тоя бръшлян ще търся, за да си приготвям отвара........

# 307
  • в 1001-та нощ
Такааа....снощи използвах шампоана и май съм доволна.Май,защото не знам дали за напред ще е същия ефект.Първо косата не ми се оплете  въпреки,че не сложих маска за по-лесно сресване (косата едва я сресвам,ако не сложа преди това балсам или маска).Този път я сресах без проблем(за мое голямо учудване-фризьорката ми ако не сложи някаква грижа след  измиване посмъртно не може да я среши ) и си сложих обичайния термо-крем.Изсуших я и не я чувствах така тежка както преди,някак лека и ефирна,и чиста...А космите,най-важното,че бяха 3 пъти ПО-МАЛКО   Shocked,точно три пъти.Събирам ги специално преди да я изсуша и след като я изсуша от четката и наистина бяха 3 пъти по-малко от онзи ден.Специално изрових от кошчето космите от предния ден,за да ги сравня и наистина топчицата беше 3 пъти по-малка. Crazy Crazy(само не ме мислете за луда).Аз бях приятно изненадана и ще прилагам шампоана поне по 3,4 пъти на седмица.Само да вметна,че по принцип имам проблем със щетовидната жлеза,но когато хормоните не ми бяха в норма съм нямала подобен проблем.Ще видя дали сега ще се закрепи положението и тогава ще ходя по доктори,че вече ми писна от тях.. ooooh!

за шампоана на Eva Professional ли споделяш? Rolling Eyes  Embarassed

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 23:56 от a.l.e.n.a

# 308
  • София
Добре де, наистина ли вярвате, че след няколко измивания с който и да е шампоан, косопадът може да бъде повлиян точно от съставките в шампоана?

Скалпа - да...сърбеж, пърхут....да, но косопад... newsm78...От всичко, което съм изчела повечето специалисти смятат, че шампоаните трудно повлияват косопад...или ако могат да го направят е след месеци употреба.

# 309
Ами почнах да вярвам след като и днес си измих косата, и космите намалят.Днес са по-малко и от вчера. Peace Аз нямам сърбеж и никога не съм имала пърхут.Може косопада да ми е сезонен и сега просто да подхранвам косата,но истината е такава,каквато я виждам с очите си,а тя е,че този шампоан ми помага.Аз си реша косата мокра(суха и дума да не става,приличам на вещица и падат двойно повече косми,защото са оплетени) по принцип и друг път няма да ви казвам-по цели кичурчета падат,сега няколко косъма.Онзи ден изчетох архивите в  сайта точно за този шампоан и 70 % от жените бяха предоволни.Ето това е шампото,мисля да си купя и другата му вариация за изтощени коси и да ги редувам.На всичкото отгоре са евтини...
http://www.docsimon.com/article_images.php?action=sendtype&t … pe=3&id=16886
да допълня,че се води медицински шампоан

# 310
Момичета, какво ще кажете за тези маски? Особено за онази с чесъна? Дали има някакъв ефект, дали мирише?
http://www.astra.bg/sther1.htm

# 311
Момичета, какво ще кажете за тези маски? Особено за онази с чесъна? Дали има някакъв ефект, дали мирише?
http://www.astra.bg/sther1.htm

Честита Коледа!

Ползвам маската със змийското масло и съм много доволна. Маската с чесъна ползвах преди - Не, няма миризма на чесън.
Пробвай ги! Peace

# 312
Здравейте момичета,
не съм изчела всичко написано, признавам си, затова ако повтарям някого, моля за извинение. Искам да споделя за моята едногодишна борба с косопада, която слава Богу, приключи успешно. Причините за косопада може да са много, като една от най-разпространените са хормоналните промени (не става дума за болести, а просто по-рязка промяна в хормоналните нива, вследствие на продължително заболяване, стрес и т.н) и в този случай нищо не помага, освен много добър специалист, който да вкара нивата в норма или просто изчакване, докато (ако) не се нормализират от само себе си.
Моят случай не се изясни - най-вероятно, преживян стрес, но огромната ми буйна къдрава коса се "стопи" наполовина. Пробвах всичко, за което се сетите и всичко, което ми препоръчаха лекари, аптекари и фризьори. Ето накрая коя комбинация ме спаси - миене на косата един месец само с катранен сапун и пиене на 3х2 таблетки на ден PRIORIN (комплекс от билки и витамини). Резултатът беше налице след 2 месеца, когато започна да ми расте нова коса на темето, която стърчеше право нагоре и беше много смешно, но нямаше по-щастлив човек от мен  Grinning Тук искам да наблегна, че по съвет на фризьора ми използвах не катранен шампоан, а сапун. Причината е, че в шампоаните има много вредни химически добавки като парабени и SLS, които в сапуна липсват. От този момент нататък (това беше преди 2 години) НЕ използвам никаква традиционна козметика, а само био. Повярвайте ми, краткотрайният ефект на лъскавите шампоани и балсами се дължи на ужасни химии, които съдържат и които рано или късно съсипват кожата на скалпа и косата. Толкоз от мен Simple Smile

# 313
  • В полите на Пирин планина
firehead би ли споделила какви био продукти за коса използваш. Peace

# 314
  • София
От седмица пия РЕВАЛИД. Преди години пих няколко месеца и имаше ефект. Между другото при вчерашното сушене със сешоар по четката останаха много по-малко косми...

Общи условия

Активация на акаунт