Косопадът

• 110 191
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София

a.l.e.n.a имах сериозни проблеми с лицето, правиха ми лазерно лечение последвано от пилинг, който не беше много ясно дали ми го направиха добре. След тези процедури и много хапчета ефект никакъв, затова дерматоложката ми изписа противозачатъчни, като каза да ги пия 17 дни, а да почивам 7. След консултация с гинеколог той ми каза, че това е абсолютна глупост.

# 451
  • в 1001-та нощ
разбирам - под кръвни изследвания - хормони ли гледаха или какво?

# 452
  • София
честно казано нямам представа  Embarassed
лицето ми е наред вече и не се боря с този проблем, и понеже косата ми не пада на кичури, а просто малко повече от обикновено не се притеснявам особенно  Hug но ако и след всичките маски нямам подобрение ще потърся лекарска помощ

# 453
shantall това което е на водна основа хич не го взимай няма ефект, аз също съм много доволна от тривитаминола, преди 2-3 год бях на тема изсветляване на косата , глупости какво ли не експериментирах с нея и го започнах та не ми капеше хич, пооправи ми се косата и растеше, а сега пак експериментирам с косата си дори и спря да расте и сега пак в понеделник ще си го взимам , защото съм доволна и предоволна само гадното беше че моята коса е ама многоо, многоо суха а той ми я омъзняваше, за пръв път от нищо друго никогане ми е ставала мазна, така че той не се препоръчва за мазни коси, дори и онзи ден моята фризиорка ми препоръча да си го взема че ми е много суха и от новото изсветляване на косата ми стана още по зле, а аз искам да попитам нещо друго някой може ли да ми препоръча за растеж на косата че се е заковала и няма мърдане, сега си взех ампули на ревалид казаха че освен за косопад били и за растеж но не съм ги използвала още.....моля за съвет и аз...!!!!

# 454
  • София
dani890420, аз за растеж съм си взела на Икаров стимулант за коса. А иначе днес е трети ден в който забелязвам по-малко косъмчета. Довечера ще повторя с тривитаминола.

# 455
Здравейте имах такъв проблем но го реших с помощ на един спрей той струва 2 лева някъде или 2 и нещо не съм сигурна казва се Билка ... беше няква съставка от орехи  Simple Smile наистина помага много коса изгубих но ... все пак спря всеки ден се впръсква в корените и за 2 седмици се оправих  Peace

# 456
а косата расте ли ти от него , сподели повече за него??? моляте!!!

# 457
а косата расте ли ти от него , сподели повече за него??? моляте!!!
В какъв смисъл дали се сгъстява или дали пораства на дължина ?

# 458
Здравейте,
за съжаление и аз се приссъединявам към групата ви. Косата ми много се разреди, остана наполовина, освен това самият косъм силно изтъня. Преди година съм си правила хормонални изследвания, по друг повод, но нямаше нищо нередно, поне така каза гинеколожката. Проблема ми е от последната 1 година. Аз имам предположения, че това си го причиних от прекаленото използване на пяни и стилизанти за обем, като последните ги слагах в корените на косата. А, също и постоянното начупване на косата. Два пъти в седмицата слагам отвара от чесън, но честно казано резултат никакъв, освен, че усещам косъма си по плътен след като косата изсъхне. Окапването обаче продължава, капе като листа на дърво през есента. Cry Много съм се отчаяла, загубих самочувствие ...абе както и да е. От всичко прочетено до тук, надежда ми вдъхнаха резултатите на Алена и в тази връзка имам няколко въпроса, на които ще съм страшно благодарна, ако ми отговориш:
1. От колко време се бориш с косопада и кога постигна първите положителни резултати, визирам поникването на нова коса?
2. Терапияата с ампулите на виши как я прилагаше, тъй като до колкото се осведомих има 2 варианта, всеки ден по една ампула в корените или другия вариант - 3 пъти седмично през ден. Реших да започна с ампулите през ден, през останалите дни ще продължа отварата от чесън, като към нея ще допълня, розмарин и коприва.
3. Докато правите терапиите с тези ампули продължавате ли да си боядисвате косата и да използвате стилизани и др. неща в косата си. Аз за сега не се боядисвам, но ми се изкаше да започна, защото освен рядка коса имам и доста бели косми...абе не мога да се гледам напоследък, но както и да е...Та за сега боядисването съм го отложила...няма да е скоро Cry

Стана доста дълго, но терзанияата също са ми много!
Успех на всички в борбата с косопада!

# 459
Аз да ти кажа за ампулите не съм доволна изобщо толкова много си взимах и кви ли те от 2 и 30 от 1 и 60 няма значение колко струват бях отчаяна подстригах си косата до кръста и то на 3 пъти и накрая открих спрея  Peace

# 460
загубих повече от половината си коса  Shocked

# 461
  • в 1001-та нощ
Привет точица - първо - много важно е да разбереш - каква е причината - защото различните продукти (вкл. ампули) се борят с различни причини; поисли на това - дали няколко месеца - преди да започне така описания косопад не са ти слагали упойка, да си имала силен стрес, диета, ограничаване на храна ....

това, което описваш за стилизантите - може да запуши порите на скалпа; тогава би било добре да ползваш дълбоко измивни шампоани, но и не следва да му причиниш агресия, да го раздразниш .....

във всички случаи е добре да те види лекар, макар в повечето случаи да няма полза - не помагат - всички сме се убедили, но това е шанс, който не бива да пропускаш - може точно на теб в този случай да помогне  Peace

за хормоните е добре да ги назначи ендокринолог или дерматолога - защото едва ли в онзи случаи за тествани всички - а е добре да се видят и на щитовидната  Peace

възрастта 15г - реална ли е?
това, което описваш е характерно за жени, които напредват във възрастта  newsm78

сега, конкретно по въпросите

първия косопад ми се появи едно лято, след доста тревоги, силен стрес - по здравословни причини....търсиха ми какво ли не ...от епилепсия до рак .....къде ли не ме гледаха ...случайно разбрахме какво ми има, следвага 2 тежки операции с много упойки ...около месец след това - след всичко това - започна чудовишен косопад, след това ме налегна и сезонния....после два една катастрофа - още стрес .....вече не можех да пия нищо - защото бях бременна и минах не неоптид - продукт за впръскване на дюкре..... от ноември до февруари ....бех добре и със сгъстена коса... предполагам и причините бяха отшумяли ...

след това след раждажето - пак започна зверско косопадане и последва сезонния косопад - продължи 5-6 седмици и след това забелязах новата косичка - първо по контурите .... после вече и навсякъде

за да подейства нещо до изникване на кова коса минава около месец и нещо

ампулите прилагах - след всяко измиване на косата, т.е. през ден  Peace

отиди на лекар - все пак  (причината може да не е за подценяване и да има и други последици  Peace) Hug стискам палци  Peace  bouquet

# 462
Причини много и лечения също.Така от дистанция трудно се дават съвети. Аз ще ви предложа да ползвате нещо не толкова популярно в България- Масло от ракитник /облепиха/ това растение се използва много точно стази цел в Сибир.Мият си косите с отвара от плодовете и си мажат корените на косите с масло.Сибирячките са с едни от най- здравите коси в света. Възрастни жени над 60 години ходят с плитки до кръста с дебелината на корабно въже.Народната медицина често се оказва по - мъдра от съвременната химия.

# 463
  • в 1001-та нощ
а от къде в България може да се купи?

# 464

Общи условия

Активация на акаунт