Косопадът

• 110 193
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Успех  Hug и споделяй какво е развитието  Hug

# 436
Velina XX  според мен пак си смени лекарите аз щом се съмнявам за нещо винаги ги сменям преди 2год обикалях като луда докато си намеря правилната гастроенторолог, че все ме тъпчеха с едни лекарства и все не намираха причина и накрая ме оставяха с болежките ми и накрая я намерих и то в най смотаната болница и ми излезна най евтиното лечения жената веднага ми изписа едни витамини за организма и едни други и веднага се оправи, а другите ме минаха та на ренгини та на един куп гадни и неприятни изследвания и нищо, а за гинеколог мога да кажа че си ходя при един към здравната каса и съм супер доволна още първия път ми изследва всичко хормони и т.н. и винаги обмисля добре преди да ми предпише нещо...така че сменяй докато намериш правилния......

# 437
dani890420
Благодаря за съвета. Има смисъл в думите ти.
Очевидно медицината не е точна наука и ме объркват уклончиви и дори противоречиви мнения.

Направо се чудя как са се лекували нашите баби без форуми:)
Понякога да не си осведомен е предимство, защото компенсираш с вяра.

# 438
  • София
Четох, четох и не дочетох всичко, така че се извинявам ако написаното се повтаря  Hug
Косопада ми се засили в близката година, пих какво ли не - никакъв резултат. На лекар специално затова не съм ходила, пия си противозачатъчни поради проблеми с лицето, затова Мерц не съм и пробвала /не трябвало да се пият с хормонални хапчета/. Шампоани всякакви, ампули също, ефект никакъв. Та най-накрая реших да пробвам тривитаминола. Видях, че маските са всякакви, но прочетох че може и в чиста форма да се втрие в корените. Това и направих. Миризмата му не е от най-приятните, но след шампоана не се усеща. След като измих косата и я подсуших я усещам някакси по-лека и мека, днес забелязвам, че като я хвана на опашка, за да видя колко косъма ще ми останат в ръката, по 1-2, а до вчера бройката беше по-голяма /не съм ги броила/.

# 439
  • в 1001-та нощ
познавам хора, на които тривитаминолът им е помогнал, също и такива, при които маслата (а той е на маслена основа) засилват косопада - но дали го провокират или само ускоряват опадането на вече погинали косми - не мога да кажа

зависи какво провокира косопада, 1 година е много време  newsm78, мисля, че е най-добре да се консултираш с дерматолох, да се пуснат хормони и да видите в следствие на тази терапия да не се е стигнало до друг дисбаланс, който да е отключил косопада

може и да е съвсем различна причината, но мисля, че е най-добре да се пристъпи към изследвания, от колкото да се действа на сляпо  Hug

какво си пила до сега?

някакви диети? стрес, операции?

# 440
  • София
диети - почти постоянно, но не драстични;
дерматолог - не благодаря!  Peace преди време доста се разхождах заради лицето, и след заключението - противозачатъчни 17/7 ---> при гинеколога, човека ми направи изследвания, каза, че всичко е в нормите, но хапчетата да си ги пия както си трябва.
кръвните изследвания са нормални;
стрес - колкото си искаш;
а за хапчетата - наистина списъка е дълъг  Peace

единственото за което се замислям е дали да не посетя ендокринолог, профилактично  Thinking

боядисвам се ежемесечно червена, като сменям боите. засега ще направя едномесечен курс с тривитаминола и после ще му мисля. а той между другото има братче, което е на водна основа, но трябва да се разстърся!

# 441
Пролетта е сезона на косопада.За тези които не знаят сезонния косопад не е заболяване, а нормален процес.Фитотерапията е препоръчителна при пролетния косопад.

# 442
Съгласна съм за фитотерапията. Не знам растителните масла дали влизат в тази категория, но определено вършат работа.Аз пия пролетно и есенно време масло от ракитник Брилиант Лук на капсули има го по аптеките.Много съм доволна, почти не се скубя през този период.За по сериозни случаи не  знам дали ще подейства.

# 443
  • в 1001-та нощ
....а той между другото има братче, което е на водна основа, но трябва да се разстърся!
има, но иманно защото витамините Е и А са усвоими с мазнина - няма смисъл да го прилагаш  Peace няма да е ефективно  Peace

другите неща ще ги чета по-късно   Hug

# 444
Има ампули със същите съставки като тривитаминола, моя позната ги е ползвала, не я бях виждала с месеци, като я видях имаше 1-2 см нова косичка. Веднага си ги поръчах и аз, при мен още ефект няма, но при нея- просто очеизвадно  Peace

# 445
  • в 1001-та нощ
кои ампули?  newsm78

shantall , това за противозачатъчните не го разбрах  newsm78

идеята за ендокринолог не е лоша, не знам кои хормони са гледали; но със сигурност - можеш да потърсиш и други мнения

стресът е сериозен фактор - диетите също - недостигът на определени вещества води до такива последствия; а може би всичко на куп  е резултирало така  newsm78 Rolling Eyes

# 446
Алена, ще погледна в къщи, кутията е кръгла, метална, вътре са 16 бр. Купуват се от аптека, мисля, че са на Кристиян оф Рома. Не помня как се казват обаче. Бях поразена от ефекта при приятелката ми, дано и на мен ми помогнат.  Praynig

# 447
Кристиан оф Рома е името на фирмата и не се продават по аптеките, нещо друго ще да е било, щом е от аптека

Но ми прави впечатление, че тук много потребители търсят "магически" продукти за коса, и се разнасят едни легенди ...

# 448
  • в 1001-та нощ
хе хе, Люлякова -   bouquet - магиите (и вълшебните пръчици за моментални резултати) винаги ще са на мода във всяка област  Hug - от отслабване, до любов ....  Hug от както свят светува е така и май и ще бъде во веки веков  Hug

повечето търсят причината за своя проблем и средството да я преодолеят, но без търпение не става... други търсят само средството на посоки (без причината  Hug) и се хващат за всичко.... newsm78

# 449
Боже каква глупост съм написала, от фризьорски салон се купуват, не аптека   Embarassed

А за легендите- да, прочетох и чух много такива. Това, което виждам с очите си за мен не  е легенда  Peace

Общи условия

Активация на акаунт