Косопадът

• 108 266
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте
Включвам се и аз в темата с моя проблем.Боря се с косопад вече повече от три години и съвсем се отчаях.Оредяването е най-видимо на темето и около слепоочията,но косата пада отвсякъде и по много.
Преди време отидох на дерматолог-в малкия град избора на лекар е ограничен-избрах този с най-добри отзиви и най-голям опит.Погледна ми,назначи ПКК и желязо,които бяха в норма,за хормони ,щитовидна и т.н. даже не спомена,а и аз тогава не знаех за да питам.Изписа ми серията на Дюкре-анакапс,шампоана и лосиона за втриване,от които абсолютно никакъв ефект.
През тези години съм пила Мерц,Ревалид,Пантогар,мазала ампули на Виши и много други от аптеките,всякакви домашни маски,вкл. чесън,тривитаминол ,билки и вече не помня какво още-нищо не ми влияе.Единствено косопада спря когато бях бременна-и то в деветия месец и два месеца след раждането-общо три месеца за повече от три години.
Хормони и ехо на щитовидната в норма,на зъболекар редовно-няма проблем,гинекологични проблеми нямам,полови хормони не съм изследвала -не знам какви,а не съм намерила още лекар ,който да се заеме сериозно-всички казват-нищо ти няма,каквото съм изследвала,сама съм го направила.
В последните осем години имам три пълни упойки-прочетох в темата ,че се коментира този въпрос.
Търся лекар в София,но не попадам на отзиви за някой,който да се е справил-насочила съм се към ВМА-ако може да ми препоръчате някой сериозен дерматолог.
Опитах се накратко да опиша нещата при мен,но със сигурност съм пропуснала нещо-моля ако имате идея какво още мога да направя,дайте мнения.
Вече почти не се поглеждам в огледалото,ужасно се стресирам,а в банята ми се плаче като шепите ми се пълнят с косми,постоянно си мисля какво ли ще е след година-две.

# 661
  • в 1001-та нощ
Привет  Hug и добре дошла  Hug дано след време заедно ликуваме с преборването и на твоя проблем от толкова години  Peace

Всички издирваме добър лекар, който да подходи комплексно  Rolling Eyes уви, май не сме го открили  Rolling Eyes или поне никой не е сподлеил.

В началото на темата аз съм споделял при кои лекари бях ходила, когато имах проблем  newsm78 , както и са ми препоръчвали лекари, но повечето гледат без интерес, като стане въпрос за коса, понеже от това не се умира  newsm78

В издирване на добрия лекар - прегледах всички теми и списъци - от раздела за специалисти и писах на всички, които бяха дали отзиви за кожни лекари, но се оказа, че са имали различни проблеми и не запазих данните; но такова проучване - всеки може да си направи  newsm78

Също така - писах за отизиви за един лекар тук в темата от мои познати http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=544115.msg17071548#msg17071548

друг, за който знам, че е добър (с препоръки за сестра ми от мой близък лекар - светило в областа си) е д-р Тонкин

и аз бях ходила при един лекар - уж голяма работа, но не бях очарована, както и моя приятелка .... не помня името, но мога да видя

при теб - след като в края на бременността и раждането си имала спиране - ме навежда на хормонален проблем

най-добре е да го обсъдиш с еднокринолог,  с много силни препоръки - за сестра ми, специалисти ме насочиха към д-р Катя Тодорова, д-р Начев и специалисти от клините по стерилитет, където са най-добрите в областта

Д-р Катя Тодорова - Ананиева
Консултант-ендокринолог,
Зав. кабинет Диабет и бременност,
СБАЛАГ "Майчин дом",

Телефони за контакт: 9 52 36 00,
мобилен 0 888 40 82 03

Начев :  http://panaceabg.com/info.html

и адреси на клиники по стерилитет - там работят едни от най-добрите ендокринолози:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 65&Itemid=109

и ни дръж в течение Hug

# 662
Алена ,благодаря ти за бързото включване и полезната информация  bouquet

Имаш предвид да се насочи вниманието към половите хормони ли?Защото аз съм ходила на ендокринолог за ЩЖ ,когато забременях имах леко завишен ТСХ,но след раждането в тази насока всичко е идеално.
След първото раждане също имах косопад,но той отшумя от само себе си.

Иначе косопада при мен започна около 6 мес след много силен стрес ,който преживях,поне аз за себе си с това го свързвам.

Това ,от което се плаша най-много е да не е наследствено,баща ми е останал почти без коса много млад-около 30,знам че при мъжете е различно ,но все пак.

И да питам някой дали е ходил при д-р Ани Цветанова,гледах я в предаването На кафе-някакви отзиви за нея?

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 12:09 от мерри

# 663
  • в 1001-та нощ
енокринологът ще прецени кои хормони - там също положението се изменя, преди е било едно  newsm78 сега друго  newsm78

понеже спомена срес - той също действа на секрецията хормони, но ако искаш да направиш един опит за събуждане на заспали фоликули - преди да ходиш на лекар, ще трябва да се въоръжиш с търпение поне 6 месеца - да се "завърти колелото" - ще ти пиша - за нещо, като комплексна стратегия

но пак подчертавам, ако има хормонален проблем, то той не е за подценявване  Peace

# 664
Алена,писали сме едновременно,моля те да пишеш за това което споменаваш,иначе на лекар ще ходя в най-скоро време,но не съм от София и съм дребосък малко по-малък от твоя ,та ми е трудно отсъствието за повече от ден от вкъщи.
Освен това пропуснах да пиша,че косата ми стана ужасно суха,първия ден след миене е добре,после увисва и се сплесква като парцал,много неприятно,не ползвам сешоари,преси и др,абсолютно я щадя от всичко,боядисвам я съвсем от скоро и то веднъж на три месеца,

# 665
  • в 1001-та нощ
добре, ще ти пиша при първа възможност или др. седмица, като се приберем в София  Hug

# 666
енокринологът ще прецени кои хормони - там също положението се изменя, преди е било едно  newsm78 сега друго  newsm78

понеже спомена срес - той също действа на секрецията хормони, но ако искаш да направиш един опит за събуждане на заспали фоликули - преди да ходиш на лекар, ще трябва да се въоръжиш с търпение поне 6 месеца - да се "завърти колелото" - ще ти пиша - за нещо, като комплексна стратегия

но пак подчертавам, ако има хормонален проблем, то той не е за подценявване  Peace
добре, ще ти пиша при първа възможност или др. седмица, като се приберем в София  Hug
Т.к при мен нещата са май-същите моляте пиши и на мен за тази комплексна терпаия!  bouquet

# 667
@мерри

Аз ходих на преглед при д-р Ани Цветанова. За съжаление не мога да дам положителен коментар. Разбира се аз представлявам единствено себе си. Имам познат, който е доволен от консултациите си с нея, но той е на/за хормонална терапия, а аз съм категорично против. С две думи:

Цветанова ми направи лошо впечатление. Като мантра повтаря Миноксидил+Финастерид (той е само за мъже). Изобщо - хормонални терапии. За жени можело и Диане 35, но твърдеше, че няма естроген, а само антиандрогенна съставка, което не е вярно. За мен е недопустимо да не знае.
  Когато споменах, че забелязвам повишен мъх от миноксидила по лицето и отказвам за пия хормони, поради мастопатия разговора за косопада се измести в плоскостта - как да се науча да живея с него и да не го забелязвам.
  Всъщност тя също е с АА (андрогенна алопеция) и ако знаеше решение щеше да е овладяла собствения си проблем.
  Единственото положително е цената на прегледа - само 30лв. Бих добавила и коректността й да не ти предписва скъпи процедури и трихограми, възползвайки се от психическото състояние на пациента.

След ходене по доста дерматолози разбрах едно - съвременната медицина не може да лекува АА.
Тя забавя процеса с прием на хормонални препарати, които имат множество странични ефекти като най-сериозните са карцерогенните им проявления и локално приложение на миноксидил - лекарство за високо кръвно, което случайно са открили, че е силен стимулант за растеж на коса. За съжаление и тук има страничен ефект - нежелано окосмяване.

Ако косападът ти е свързан с хормонален дисбаланс, то най-вероятно се касае за АА /прочети за DHT блокери/

Решенията  за поддържане не са много:
Медицината - хормони + миноксидил; Низорал шампоан; Цинк; Спиронолактон; Аминексил (Виши); Еукапил (флуридил); Ревивоген
Козметика -  Дюкле; Фито; Кресчина; Денис; Рене-Фуртерер, Фитовал, Ревалид и други. /тук може да се експериментира до безкрай/.
Природата
  - естествени антиандрогени: фитоестрогени (соя, боб, леща, кълнове, поници и др.), екстракт от зелен чай, сал палмето, тиквени семки
  - против косопад: бръшлян, репей, коприва, чесън, лук, лимон, алое, брингараж(индийска билка)
  - за стимулиране на растеж и/или подобряване кръвообръщението на скалпа: люта чушка, черна ряпа, хрян, джинджифил, розмарин, лавандула

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 10:26 от Velina XX

# 668
Велина, много е верен поста ти, АА не се лекува, за огромно съжаление  Sad

# 669
  • София
Velina XX - поздравления за поста ти.... Peace

# 670
  • в 1001-та нощ
Момичета  Hug вижте на какво попаднах днес http://www.health-prevent.com/kosa.htm

няма цени, но попитах на мейла  Hug някой дали е ходил случайно - предполагам, че би сподели, но да си питам  Embarassed

към поста на Велина   bouquet само бих отбелязала, че не съм съгласна за медицината по принцип, това е частен случай и изводи правени на база него

зщото има други частни случаи - с друг изход, разбира се - без прием на хормони

дисбалансът на хормните е в резултат на някакво разстройство е организма - метаболитни процеси, ензими, витамини, ко-елементи, минерали ..... може нещо да не достига и да се наруши функцията на жлези - в този случай - не е целесъобразно да се довнасят хормони, а да се компенсира недостига на първично липсващите елемнти  Peace

за съжаление, че отбележа, че в Бг доста лекари .... действат като преди 30-40 г .....  ooooh! и не залагат на подходящата диагностика - за да се установи от къде тръгва проблема - а си карат по повърхността - борба със симптомите  newsm78

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 13:20 от a.l.e.n.a

# 671
  • Пловдив
Днес бях при дерматолог и ми предписа шампоана на Дюкре и някакво гелче за косопад Алзера или нещо от сорта.. след месец съм на контролен преглед дано нещо се е променило до тогава. Каза, че кожата на главата ми е здрава, но не можа да разбер от къде е проблема.. след месец също ще ми пусне пълни кръвни изследвания. Това е от мен засега.

# 672
  • в 1001-та нощ
Момичета, имам възможност да взема 1 комплект от 12 амупли Кресина за растеж 200 и 1 комплект Кресина за растеж 100 (не противокосопадната формула, а за стимулиране на растежа)

http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252180
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252179

цените в ремедиум ги виждате в линковете

Въпросните комплекти са инцидентен внос от Германия от лекар - за проучване на пазара и с продават за около 60 лв.

Аз няма да Ви ги продавам - ако някой се интересува - ще Ви дам коодинатите на лични да контактувате (нямам никаъв комерсиален интерес  Hug ).

Аз ще се видя с него след малко да взема 1 комплект. Имам доста други продукти, затова се въздържам да взема другите за себе си (доста изгодно е за мен).

Ако някой се интересува да ми пише на лични да не пълним темата  Peace

# 673
Velina XX, имаш ли впечатления от аминексил? Не е ли той форма на миноксидил?  newsm78

# 674
  • в 1001-та нощ
според мен са различни Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт