Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

  • 159 627
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 6
Здравейте, момичета, невероятни сте. Колко е вкусно тука!
от мене една дроб чорба от шилешки комплект


винен кебап с гарнитура ориз с броколи


любимата ми есенна салата с много зеленчуци


мини козуначета с шоколад


и мини козуначета с локум

# 181
  • Мнения: 847
Добро утро, вълшебници!!! Ох, колко е хубаво и вкусно тук, не ми се излиза! Crazy
Гуинет, много се зарадвах, че си споделила рецептата за свинско с дюли и ябълки - веднага влиза в архива ми Wink. Картофите-пликчета на Labrex също ще се правят. За всяка по   bouquet   bouquet
Най-много от всичко мен лично ме изкушиха кюфтенцата на Labrex - такава съм си аз, по постните гозбички! newsm22
Anuck, всяка твоя снимка е съвършенство!!! Shocked
Елица-сестрица, не знам как завърши дискусията за брускетите и техните братовчедки, но твоите, ако ги нападна, няма да ви остане нито една за пример! Laughing
viv-miv, много добре си развила идеята. Харесвам! Grinning
Аелис, просто страхотно меню!!!  Hands Clap
silviti , много е красив твоят Тарт!!! Би ли споделила как го направи?
Момичета, мини щоленчетата, коледното пънче и сладкиша с ябълки, сини сливи и стафиди изглеждат невероятно крсиво и празнично! Стана ми коледноооо! За всяка по   bouquet   bouquet   bouquet
madla, megansg, много ми харесват салатките ви! newsm26

# 182
# 183
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Madla, може ли рецептата на козуначетата със шоколад...уникално изглеждат  Heart Eyes

# 184
  • Русе
  • Мнения: 410
nattt, viv-miv,beniii, Apr,Елица-сестрица, благодаря ви!

Венета, много апетитно ми изглежда "обикновения" ти сладкиш. Ще се пробва!

Umbra, макар и с прецакана глазура /което между другото не си личи на снимката/ тия сладкишчета са невероятно изкушаващи. Добре, че ме подсети за тях. Бях си ги набелязала за правене, но съм  забравила да ги запиша в дългия коледен списък със сладки. А щом казваш и че са вкусни, значи си заслужават играчката.

# 185
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
rozita_2703 , ето я рецептата за тортата :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html

Umbra , благодаря ти за рецептата, отивам да се запознавам от близо с нея Joy.

# 186
  • Пловдив
  • Мнения: 614

ВЕНЕТА обожавам твоите обикновени сладкиши Hug  Heart Eyes
ЕЛИ вечерята ти е прекрасна Hug
ДЕНИ макар и в тенджера чушките са много апетитни Peace
УМБРА доминото ти е уникално Hug
Аелис  баницата ти  Shocked направо ми изтекоха очите по нея  #Crazy Hug
Madla  козуначетата ще се пробват  Peace

ОТ МЕН ...


ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С КРОМИД ЛУК -безумно вкусно



СУПА СЪС СЪРНЕЛА

# 187
  • Мнения: 398
Ах искам от дробчето на Зичката, и от дроб чорбата на Madla  eat

Аелис  Embarassed този е конфекция.Ама иначе продават тук само тестяната част(доста по-малки са от този на снимката) и плънката е по желание.На мен най-ми харесва с тънко парче телешко на тигана, задушени морковче и грах, пържени или задушени картофки и всичко това обилно полято с грейви.Ама домашните нещо го недолюбват.Та няма смисъл да готвя и си взимам готов само за мен.Идея нямам как се приготвя.Седи едно мазничко и невероятно вкусно.Трябва да поразпитам.

Apr Аз така и не разбрах разликата м/у брускети и крустини, но каквото и да са свършиха вече  JoyАма те италианците имат за едно и също нещо по сто имена  Crazy

viv-miv
явно сме от една партия с теб  Crazy Аз към 1:00 се сещам да мия чинии, да събирам играчки.......пък понякога и да забъркам нещо набързо.

# 188
  • Мнения: X
Apr,Гуинет,Вив мив,Венетта-благодаря ви! Hug
Lindor_84,вчера не ми остана време за любимата тема,ако все още не си открила рецептата на мъфините заповядай ето тук!
alex_og97,радвам се,че ви допадна хлебчето,и твоето е станало въздушно,поресто,като на конци! Peace
Пак много неустоими предложения,особено апетитни са палачинките на Гуинет  Yum,колачките на Росонера,канелените рулца на Angellove,телешкото на Matze е невероятно Crazy,на Венатта феерията в лилаво вече е копирана,ще се прави задължително! Peace

        От мен  св. кавърма
 

          баница със спанак
 

Приятни почивни дни на всички!

# 189
  • Мнения: 185
И аз много се впечатлих от пънчето на мама 1+2, но дори не се осмелявам да посикам рецептата, защото страдам от тежък комплекс за малоценност като иде реч за торти и слакиши с глазури, фондани и прочие. Тази част от кулинарията за мене непревземамема крепост. Но ако дадете линк към този пън, ще му отделя един  уикенд, може и да успея да запуша устата на свекърва ми, която от време на време ми натяква, че "една изискана домакиня" би трябвало да е на висота и в сладкарството.

Аелис, баницата с праз е много добра. И ми се прияде адски. Само един въпрос от принципно естество - празът предварително обработваш ли го или суров го слагаш? Аз преди години, когато правих баница с праз за първи път го задуших предварително и след това в баницата почти се беше стопил. Тогава майка ми ми каза, че е по-добре да се слага суров заедно със сиренето и яйцата и той си достига кулинрана готовност по време на печенето на баницата. Запазват се парченцата видими и ароматът е по-осезаем. От тогава само така я правя и се радвам на адмирациите на всички. Най-вече на мъжа ми Simple Smile

И още един въпрос за пилето. Къде се слагат хляба и маслото? Цяло пиле ли се пълни и по каквъв начин?

Елица-сестрица, по мое мнение мъжът ти трябва да набляга на консумацията, не на фотографията  Mr. Green Менюто ти е страхотно, особено Йоркширският пудинг (вижда ми се сложен за правене) и на човека сигурно ръцете са му треперели от кулинарно вълнение Simple Smile

Apr, тартът и кишът до скоро ме плашеха, мислех че са сложни за изпълние, особено тестото. С облекчение установих, че това съвсем не е така. Вкъщи ни стана любим. Ето рецептата за този:

Продукти за тестото:

100 гр. прясно настърган пармезан
1 супена лъжица нарязана прясна мащерка (нямах прясна, сложих суха, но прекалих, ако е суха сложи 1/2 с.л.)
220 гр. брашно (10 с.л. с малък връх)
1/2 чаена лъжица сол
125 гр. студено масло
1 яйце
1-2 супени лъжици студена вода
1 супена лъжица риган (и той ми дойде много)

Пармезана се смесва с мащерката. Сместа се разделя на две равни части. Едната се оставя настрана за плънката. Към другата част се добавят брашното, солта и нарязаното на кубчета масло. Продуктите се разрохкват с пръсти докато станат на трохи. Добавят се яйцето и 1 супена лъжица вода. С бързи движения се замесва тесто. Ако тестото е много сухо се слага още малко вода.

Тестото се разточва на кръг върху набрашнена повърхност. Навива се на точилката (предварително я омазних със зехтин / олио, че лепне) и се пренася в кръгла тава (форма за пай - най-добре, ма аз нямам) с диаметър 26 см. Диаметърът на кръга трябва да е по-голям от този на тавата за да се покрият и стените с тесто. Излишното се отстранява. Формата с тестото се охлажда в хладилник за 30 минути.

Фурната се нагрява на 190°C. Тестото се набожда с вилица на няколко места и се запича за 15 минути, докато придобие златист цвят.

За плънката:

200 гр. чери домати
100 гр. сирене обикновено
200 гр. заквасена сметана
3 яйца
1 супена лъжица нарязан магданоз
1 супена лъжица нарязана прясна мащерка (суха, но 1/2 с.л)

Доматите се срязват на две.

Сиренето се намачква с вилица. Добавят се заквасената сметана, разбитите яйца и половината от заделените пармезан и мащерка. Другата половина се оставя за поръсване. Към плънката се слагат магданоза и мащерката. Всичко се обърква много добре.

Сместа се излива в опеченото тесто. Отгоре се подреждат половинките домати. Поръсва се със заделените пармезан и мащерка.

Тарта се пече на 180°C за 35-40 минути, докато придобие златисто кафяв цвят.

# 190
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Хайде и аз след всички вкусни предложения!
Аелис, Зиче, Мадла,  като фен на соленичкото се загледах във вашите менюта, които освен апетитни са и изобилни!       bouquet
Венета, Умбра, viv-miv, Angellove, delicate, чудесни сладкиши!  bouquet
Бени, голяма беда те е сполетяла, но ти готвиш толкова вкусно, че и котлонът ще стимулира кулинарното ти въображение! Peace
 Печените пъстърви на Елица-сестрица ми дадоха идея за довечера!       bouquet

Anuck, това пиленце по италиански е много изкусително! Peace

Аз днес се представям с едни питки с бирено тесто и пълнеж - пухкави и ароматни!


Apr, ще се радвам да споделиш впечатления! Вкусът е много богат и деликатен едновременно! Peace

На излизане ще си щипна и от баницата на pure elixir, с нейно позволение!   Wink


silviti, солената ти торта с чери доматчета е страхотна! И аз правя подобна, но непременно ще опитам и твоята! Peace

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 14:59 от Гуинет

# 191
  • Мнения: 847
silviti , благодаря!  bouquet И знам, че не е като признание от свекърва, но за мен ти си една изключително изискана домакиня! Wink И да й направиш по-голямко пънче!

# 192
  • София
  • Мнения: 6
nattt, viv-miv,beniii, Apr,Елица-сестрица, благодаря ви!

Венета, много апетитно ми изглежда "обикновения" ти сладкиш. Ще се пробва!

Umbra, макар и с прецакана глазура /което между другото не си личи на снимката/ тия сладкишчета са невероятно изкушаващи. Добре, че ме подсети за тях. Бях си ги набелязала за правене, но съм  забравила да ги запиша в дългия коледен списък със сладки. А щом казваш и че са вкусни, значи си заслужават играчката.

Jorjeta, замесих най-обикновено козуначено тесто. Следващият път обаче ще е половин доза - затова направих два вида. След като втаса , се късат с намазнени с олио ръце парченца от тестото. Леко се разплескват, слага се парченце локум или шоколад и се завива. Търкаля се между дланите да стане като топче - трябва да е с големината на голям орех. Нареждат се в хартиени формички и във форма за мъфини. Аз ги оставих да повтасат още десетина минути, намазах ги с яйце и ги поръсих със захар. Пекох ги в умерена фурна до зачервяване.

# 193
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Madla, а шоколада сладкарски ли е, черен, млечен...има ли значение? ... много благодаря...звучи много лесно...  bouquet

# 194
  • София
  • Мнения: 6
използвах един сладкарски шоколад, който ми донесоха и е много малко по мек от обикновен шоколад. Но явно сложих повечко в топките, защото, както виждаш, от някои се е разтекъл, но пък бяха вкусни

Общи условия

Активация на акаунт