Детоксикацията на д-р Михайлов-ТЕМА№5

• 43 959
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
аз съм си купила от здравословен магазин кафяв ориз 'Басмати' - биоземеделие и т.н....
като се развари има вкус на жито, донякъде. миналия път го варих в зеленчуков бульон+лимонов сок+пера лук и беше по-скоро добре. сега само във вода и с копър...абе не беше гадно, но безвкусно
според теб, каква е идеята червения ориз първо да се кисне, а после да се вари ?? или едното или другото-тук тотално ми се губи логиката

# 91
Отде  да знам каква е идеята...  Embarassed
На едно място пишеше, че се кисне предварително, за да се свари едновременно с белия ориз /когато се готвят заедно/, ама тук защо... нещо сигурно се отделя във водата, а дали се вари в същата вода  newsm78
А "Басмати" е най-скъпият ароматичен, дългозърнест ориз.... поне така пише из мрежата... би трябвало да е вкусен  Peace

# 92
  • Cambridge, UK
Здравейте момичета,   bouquet
включвам се към дружинката ви.

# 93
Здравейте на всички, аз ще бъда на плодове в неделя.
usmifchica, добре дошла!

# 94
Здравейте!Поздравявам всички,които задържаха килограмите   bouquet и тези,които не са -като мен Embarassed  HugДругият път трябва да се постарая повече,че винаги обърквам захранването  Close.И аз  ще се включа за неделя, а да попитам ориза не може ли да е по гъстичък да не е като супа,че ми се струва гадничко  Sickпоздрави и приятни почивни дни

# 95
usmifchica, включвай се  Hug ... имаме нужда от усмивки  Laughing
silviya-sh, и ти не отлагай  Wink
Аз отчитам днес -0,800кг ... малко снощи се изложих, че чоплих едни тиквени семки ... току що изпечени... ама... поддадох се  smile3537
Доволна съм все пак, ако продължа така, живот и здраве следващия детокс наистина ще започна със запазени килограми от предишния, което ми е мечта...  Praynig
А ориза си го приготвям по рецептата на Док, щом е казал така - значи така трябва  Peace
Успех на всички, които утре ще оризят и да отчетете добри резултати  Hug

# 96
Ql4e_ZLAto,супер резултат!браво! Hug  bouquet

# 97
И от мен едно позитивно включване.  Hug
Никой да не се предава!

За първи път чувам за червен ориз.
Аз си купих кафяв за утре.
Въобще не обичам ориз сладък, та ще мисля на момента с какво да го овкуся, за да е "по правилата" и да не сладни.  Grinning

# 98
  • Пловдив
 Peace Някой има ли инфо, какво е мнението на д-р Михайлов за елда (гречка). Доста хубави неща чета за нея, но ми е интересно дали може да замества ориза в разтоварващите дни  Rolling Eyes

# 99
Днес сме в къщи на кафяв ориз  Grinning И къде са днес на "фазата"  другите с ориз newsm78
Какво е това мълчание в темата - оризът ли си чистите  Joy

Някой има ли инфо, какво е мнението на д-р Михайлов за елда (гречка). Доста хубави неща чета за нея, но ми е интересно дали може да замества ориза в разтоварващите дни...
Вкусната и с много полезен състав елда не става за заместване за съжаление  Cry Само "гадният" блудкав ориз го имал това свойство да извлича натрия от организма, затова и той се препоръчва за оризовия ден.

За първи път чувам за червен ориз... Аз си купих кафяв за утре...Въобще не обичам ориз сладък, та ще мисля на момента с какво да го овкуся, за да е "по правилата" и да не сладни.  
Флайбъл, червеният ориз го коментирахме и в предната тема. Много здравословен, с доста полезни съставки и най-вече отслабващ. Обикновено се комбинирал с бял ориз. И кафявият си е добре, аз го предпочитам пред белия по вкус.   Също и доста съвети има за овкусяване на блудкавия ориз -  с разни зелени подправки като целина, магданоз, копър, пресен лук и др. Може да се свари и с такива от семейство лукови - лук, чесън. Особено ми допадна идеята да се свари вода с разни цели зеленчуци, които после да се извадят и тази овкусена вода да се използва за варенето на ориза.

...каква е идеята червения ориз първо да се кисне, а после да се вари ?? или едното или другото-тук тотално ми се губи логиката
Освен за това дето каза Ql4e_ZLAto, че е за да се сварят после едновременно, дали предварителното накисване не  е и заради покълването? Ако червеният ориз е подходящ за покълване, то предварителното киснене ще го събуди за живот. (При суровоядните принципи се препоръчва често киснене от вечерта на разни зърна и ядки, за да се "събудели" за живот зърната) newsm78

# 100
Флайбъл, червеният ориз го коментирахме и в предната тема. Много здравословен, с доста полезни съставки и най-вече отслабващ.

Благодаря!
Днес съм на оризово- плодов.  Simple Smile
За сега хапнах порция плодова салата, натюр. Пия кафе.
После ще сваря ориз.
Успешен ден на всички.

# 101
# 102
С вас съм! HugХапнах плодчета ,сега отивам да си сваря малко оризче.Да ви мине леко деня и късмет  bouquet

# 103
      Днес нещо не съм във "форма". Едвам го издържах този оризов ден и все си мислех за разни изкушения. Добре че най-после свърши. Както и да го приготвям този ориз все си е ориз  Laughing

# 104
  • България
запис да ви следя.утре съм на плодове.

Общи условия

Активация на акаунт