Маргарин

• 11 324
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  Аз вече готвя сама ,доскоро купувах всички сладкиши,не бях се замисляла сама да правя  Embarassed  ,но се научих децата много се радват на домашно приготвените!  Peace 

# 31
Още малко инфо за маргарина.

А аз искам да ви питам.
Тъй като не употребявам продукти от животински произход(краве масло), а често ми се приисква да  си намажа нещо мазничко на филията, и след като стана ясно какво представлява маргаринът, с какво ще ме посъветвате да го заместя.

Търсих рецепта за домашен маргарин, но ... безрезултатно.
Някой ако има идея за втвърдяване на олио  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 23:55 от Svilena33

# 32
Маргаринът не е храна! Лошото е, че мошениците вече  и в кравето масло го слагат и хората си мислят, че купуват масло, пък то.. ooooh! И освен това е добре скрит в много хранителни продукти. Понякога на етикета пише просто "хидрогенирани мазнини", друг път просто "растителни мазнини", но в повечето случаи става дума за маргарин!

Още малко инфо за маргарина.

А аз искам да ви питам.
Тъй като не употребявам продукти от животински произход(краве масло), а често ми се приисква да  си намажа нещо мазничко на филията, и след като стана ясно какво представлява маргаринът, с какво ще ме посъветвате да го заместя.

Търсих рецепта за домашен маргарин, но ... безрезултатно.
Някой ако има идея за втвърдяване на олио  Rolling Eyes

Авокадо! Heart Eyes Можеш да правиш и ядкови масла и сирена или веганска майонеза. Възможностите са безкрайни. Peace

Заповядай във Веганската тема  Grinning

# 33
интересна тема ,за което благодаря сърдечно.Никога не съм се замисляла ,да не казвам ,че това което прочетох за маргарина е повече от страховито.Лошото е ,че рекламата продава и  хората се лъжат и дават на децата си постоянно боклуци.

# 34
някъде бях чела, че маргарин или поне близка до тази субстанция може да се добие от петрол - без да има растителна мазнина или нещо подобно.... и въпреки това в хладилника винаги имаме маргарин... за готвене не го използвам, само за мазане.

# 35
  • Варна
От години не купувам, използваме масло  Peace
В детската градина обаче детето ми със сигурност яде филийки и сандвичи с маргарин и други разни храни, приготвени с маргарин.
Надявам се скоро да въведат новия задължителен рецептурник за детските градини.

# 36
От години не купувам, използваме масло  Peace
В детската градина обаче детето ми със сигурност яде филийки и сандвичи с маргарин и други разни храни, приготвени с маргарин.
Надявам се скоро да въведат новия задължителен рецептурник за детските градини.

Много силно се съмнявам да се оправи положението с детските градини. За жалост аз имам горчив опит от храната там. Детето ми е с хранителна алергия и е настанено в оздравителна детска градина по тази причина. В началото, като го записвах ми направи впечатление, че навсякъде има информация за полезните храни, хранителна пирамида, брошурки с информация и все такива полезни работи. В последствие се оказа, че тази информация била само за нас, родителите, а на децата се дават кренвирши, пастети, лютеници и пюрета пълни с оцветители и консерванти, шоколадови изделия за следобедна закуска... да не изброявам повече  Stop И понеже сме с алергия, съм спестила шоколадовите изделия за детето, но неговата закуска е филийка с масло, като маслото е маргарин, разбира се... Аз каквото и да купувам за храна у дома, той се храни по 1 на ден и събота и неделя. В по- голямата част от седмицата го хранят в детската градина, т.е. с каквото им падне  ooooh!

# 37
това което е напИсала Беки за жалост си е истина.Какво  ми прами впечатление сега,тук ,в Белгия ,не позволяват на децата да се яде нищо сладко.Носи се плод в училище,да знам ,,че става въпрос за детските градини ,но просто споделям от какво се изненадах тук,не е позволено да се яде и носи сладко.Веднъж синът си беше взел бисквитка ,имаше шоколадово покритие само от едната страна и са му я взели.Ако детските градини в Бг станат като тук,наистина децата ще растат здравословно .Дори за рожден ден не може шоколадови бонбони ,торта и т.н.Предварително ни дадоха списък с позволените храни ,в които шок.изделия и чипса не фигурират.

# 38
  • Sofia
Лелее супер. Това в Бг едва ли ще се случи някога. Моята дъщеря е единственото дете в класа, което си носи плод или морков и я подиграват.

# 39
Честит празник, мили дами   bouquet
Лелее супер. Това в Бг едва ли ще се случи някога. Моята дъщеря е единственото дете в класа, което си носи плод или морков и я подиграват.
Не трябва да се допуска подобно нещо! Моето момче е свикнало да обяснява, че не може да яде това или онова, но и не допуска да го подиграват. Къде блеят госпожите, та не обяснят на децата кое е здравословно и кое не! Много се смях, когато въведоха здравословните храни в училищата, а в детските градини нищо не направиха. И какво се получава: учим ги в детските градини да се хранят със сладкиши и им ги забраняваме в училище  newsm78
Преобразувахме темата на Radita, за което се извинявам   bouquet

# 40
  Честит празник ,дами   bouquet

Хубаво е ,че се поддържа на първата страница....  Crazy

# 41
Вече на 3-4 места в интернет счета статии за маргарина и все срещам че има и една две марки маргарин, които се прави не от хидрогенирани мазнини, тт.е. здравословен е - не е вреден. Гадното е че винаги стигам до изречението "не искам да казвам кои са тези маргарини за да не им правя реклама". Е хубаво, но не ми се обикалят половината магазини да чета на всички маргарини състава, макар че и това май ще се наложи. Пък кой знае и дали изобщо ще го намеря този маргарин.
Та така де- въпросът ми е някой знае ли кой е този маргарин - как се казва и на кой производител е?

# 42
Не купувам маргарин от години.

# 43
Вече на 3-4 места в интернет счета статии за маргарина и все срещам че има и една две марки маргарин, които се прави не от хидрогенирани мазнини, тт.е. здравословен е - не е вреден. Гадното е че винаги стигам до изречението "не искам да казвам кои са тези маргарини за да не им правя реклама". Е хубаво, но не ми се обикалят половината магазини да чета на всички маргарини състава, макар че и това май ще се наложи. Пък кой знае и дали изобщо ще го намеря този маргарин.
Та така де- въпросът ми е някой знае ли кой е този маргарин - как се казва и на кой производител е?

Щом е хидрогенизиран....ясно ми е колко е "полезен"!!!

# 44
Още щом се появи на пазара, баща ми каза, че се произвежда от отпадъчните продукти на преработения нефт. Такава погнуса получих, че и на снимка ми е гаден.   smile3514
Родителите на съпруга ми обаче го ползваха, до момента в които една определена фирма изнесе производството му от страната.
Сега всички ползваме масло или зехтин newsm10
Добре е, че не сте опитвали от този маргарин - имаше вкус на парафин тогава (роден съм '81 година и още му помня вкуса)...

Общи условия

Активация на акаунт