Маргарин

  • 11 304
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 170
Странно, аз знам ,че маргарина е открит по време на I или II св.война от химик-технолог, на който му казали да измисли някакъв евтин заместител на маслото за войниците.
На маргарина вкъщи няма Е319.
Иначе, че няма нищо полезно в него е ясно, каквото и да му добавят витамини, омега3,6 мазнини и т.н.

# 46
  • София
  • Мнения: 44 428
Е, стига с тая легенда за петрола.
Това се е правило след войната!
В момента маргарините съдържат растителни мазнини, които всъщност не са толкова лоши.
Особено за хора, които не могат да ядат животински мазнини или въобще продукти от мляко.
Е, зависи от маргарина де.
Добре е да е качествен.
А не палмово масло с оцветител.
Лошото е, че вече във всичко има растителни транс мазнини.
Особено в шоколада и шоколадовите и сладките изделия.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 16:12 от L'Agent

# 47
  • Мнения: X
Без значение от какво точно се прави маргарина, достатъчен е факта, че е химическо творение, за да се бяга от него, като дявол от тамян.

В момента маргарините съдържат растителни мазнини, които всъщност не са толкова лоши.
Особено за хора, които не могат да ядат животински мазнини или въобще продукти от мляко.
Е, зависи от маргарина де.
Добре е да е качествен.
А не палмово масло с оцветител.
Лошото е, че вече във всичко има растителни транс мазнини.
Ти сериозно ли?    Shocked
Растителните мазнини са хидрогенизирани.  Т.е., втвърдени при определан температура, с подходящите химически реагенти.Това автоматично ги прави негодни за усвояване от организма, т.е. не се разтварят, обработват и изхвърлят, а започват да се натрупват по кръвоносните ти съдове, създават плаки, които са причината за високо кръвно налягане, инсулт и инфаркт.

"Качествен" и "маргарин" е оксиморон.

Общи условия

Активация на акаунт