Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 31 905
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте!Да ви питам-някой знае ли дали е излязла 4та книга от поредицата за Ерагон?
Дават я за 8-ми ноември
http://en.wikipedia.org/wiki/Inheritance_(book)

# 691
Значи съвсем скоро Simple Smile,но докато я преведат...а после издадат ще трябва да почакам повечко Sad.

Не знам дали сте писали по напред за мрачния елф Дризд на Салваторе,но ще ви я препоръчам Peace.

# 692
Привет!Този месец в столицата ще се проведе фантастичен фестивал. Ето линк за събитието http://lira.bg/index.php?t=1254. Много малко имена са ми познати  Embarassed , но може би си струва  Hug

# 693
  • София
Цитат
Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия” организира Фантастивал от 17 до 22 октомври

Може би не са ти познати повечето, защото става въпрос за български фантасти и фентъзи.
Аз лично ги познавам повечето лично или поне по име, но преди години ходех на клуб по фантастика Иван Ефремов.  Simple Smile За съжаление от доста време нямам възможност да ходя там.

Сега започвам на Сергей Лукяненко "СПЕКТЪР", надявам се да ми допадне, преди това за отпускане прочетох "Захапи за врата" на Пратчет.

# 694
... преди това за отпускане прочетох "Захапи за врата" на Пратчет.
уникални са вещиците!! Малко главознание и ... чай! Искаме чай!  Laughing

Да препоръчам горещо пак Сандърсън, Мъглороден, много добра поредица Simple Smile

# 695
Сега започвам на Сергей Лукяненко "СПЕКТЪР", надявам се да ми допадне

Сподели после мнение, моля. Ще ми е интересно да чуя какво мислиш за нея  Grinning

# 696
  • София
... преди това за отпускане прочетох "Захапи за врата" на Пратчет.
уникални са вещиците!! Малко главознание и ... чай! Искаме чай!  Laughing

Да препоръчам горещо пак Сандърсън, Мъглороден, много добра поредица Simple Smile
Каня и се отдавна. Дано сега, по случай новата книга да пуснат нов тираж.

# 697
  • Русе
Не се кани. Грабвай я.
И след милион години не бих си помислила, че може нещо от тзи жанр да ми хареса така. Но бях удивена от това колко интелигентно е написана трилогията. Достави ми истинско удоволствие.

# 698
Каня и се отдавна. Дано сега, по случай новата книга да пуснат нов тираж.
Първият том ми се повтаря, пращам ти го ако го искаш  Peace

# 699
Цитат
Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия” организира Фантастивал от 17 до 22 октомври

Може би не са ти познати повечето, защото става въпрос за български фантасти и фентъзи.
Аз лично ги познавам повечето лично или поне по име, но преди години ходех на клуб по фантастика Иван Ефремов.  Simple Smile За съжаление от доста време нямам възможност да ходя там.

Хм, много жалко, че за да си опознаеш родните автори трябва да ходиш в клуб  Sad Някак глупаво ми се струва, би трябвало да са на светло, по книжарниците и т.н.  Peace

# 700
  • София
  Клуб всъщност е заличка в младежки дом, където може да се поговори и обсъдят интересни теми, нещо като въпросният Фестивал.  На него също най-вероятно ще може да се запознаеш с тях на светло  Simple Smile

# 701
  • Русе
Момчетата от Иван Ефремов продължават да се събират редовно.
Аз също им следя форума, понеже дъщеря ми участва в конкурсите на Кънчо (и се представя доста добре между впрочем)
Във форума им има доста интересни теми понякога. И това са все пишещи хора наясно напълно с издаването на българска фантастика у нас. И за съжаление никак не са оптимисти.

# 702
  • София
 Да знам, че се събират, просто аз нямам време да ходя, мога да проверя за някоя интересна тема и да отскоча някой ден  Simple Smile
 Браво на дъщеря ви  Simple Smile

# 703
Момчетата от Иван Ефремов продължават да се събират редовно.
Аз също им следя форума, понеже дъщеря ми участва в конкурсите на Кънчо (и се представя доста добре между впрочем)
Във форума им има доста интересни теми понякога. И това са все пишещи хора наясно напълно с издаването на българска фантастика у нас. И за съжаление никак не са оптимисти.

Браво на дъщеря ви наистина, но и аз това имах предвид, издаването е много слабо. Иначе клубовете са чудесна идея, но явно не вършат работа за сериозна реализация. Чудя се, дали големите издатели няма да се размърдат малко  Thinking , ако получат някой силен ръкопис например.

# 704
  • Русе
Предполагам, че просто не смеят да рискуват.
Пък и според мен в България от 20 години няма хора с професия "писател". Хората, които това ги влече пишат в свободното си време, след работа и т.н. Мисля че и Стивън Кинг би си останал неизвестен, поставен при такива условия. Дано да греша.

Общи условия

Активация на акаунт