Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 31 895
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • Пазарджик/Лондон
Лилянa , моят съвет е да оставиш Песента за десерт Wink. И без това има да излизат още две книги.А съветът ми е такъв, защото аз лично след нея станах много придирчива Joy.Та можеш преди нея да видиш "Колелото на времето", "Мечът на истината", поредицата за Придворният убиец - това са си все фентъзита, за фантастиката не мога да изкажа мнение Flutter.

# 661
  • Ямбол
Може би ще те послушам, Аелис/прекрасен ник, ако е име, още по-добре, много ми харесва/ Simple Smile
Аз първо търсех нещо, което да ме запали. Затова се хвърлих на най-хвалената тук поредица. После прехвърлих тази тема, проосведомих се тук-там и май ще я карам по-кротко. Аз дори още не знам дали ще ми допадне, но все пак ще опитам. Ще имам предвид вашите препоръки, но и няма да се отрупвам само с фантастика и фентъзи. Обичам да разнообразявам жанровете. Роулинг обаче също е висока летва, мисля, не само като история, но и като изказ, за мен е много увлекателна.

# 662
  • Майничка
Лиляна, пробвай Лоис Макмастър Бюджолд с "Игрите на Вор"

# 663
  • Ямбол
Нещо не ми допадна първия досег със Зелазни и "Донеси ми главата на принца".
Прочетох я почти половината, много бавно, не ми е интересна. Няма я онази тръпка, която да ме кара да прелиствам и да очаквам. Нищо не ме грабна в книгата, чаках, надявах се, но мисля повече да не се измъчвам. На сина ми може и да му хареса, но не и на мен.

Ето така мога да се отдалеча от някакъв жанр за дълго време.
Няма да се отказвам, но и няма да опитвам скоро.

# 664
  • В полите на Пирин планина
Лиляна, за мен Зелазни е "Хрониките на Амбър", така и не успях да харесам друго от него, не знам защо  newsm78 Но "Хрониките" са ми любими и съм ги чела поне 3 пъти ... Heart Eyes

# 665
Мда, и аз така, Хрониките и останалите му книги- все едно са писани от различни хора

# 666
  • Belgium
Аз харесвам и "Хрониките" и "Донеси ми главата на принца ".

# 667
  • София
На 12.09 излиза последната книга от "Малазанска книга на мъртвите". Доживяхме най-после newsm44
http://www.bard.bg/forthcoming/?BookID=1431

# 668
  • Пазарджик/Лондон
NellyR , аз съм на втора , имам време докато стигна до последната Joy.Ама много ми харесва втори том, повече от първи, страхотна!

# 669
  • София
Кога ли ще я почна тази "Малазанска книга" и аз....
Искам първо, обаче да се сдобия с всички книги. Радвам се, че поредицата вече е завършена.
От "Песен за огън и лед" не ми остават нерви за чакане  ooooh! .

# 670
На 12.09 излиза последната книга от "Малазанска книга на мъртвите". Доживяхме най-после newsm44
http://www.bard.bg/forthcoming/?BookID=1431

НАЙ-СЕТНЕ! УРА!  Party Party Party Party Party

# 671
  • Пловдив
Може ли някой да ме насочи "Трите книги - Демон, юда и магьосник" на Хедер Меспи има ли продължение?! newsm78
Историята остава някак недовършена .... Confused

# 672
  • пак на Рив Гош
Steli-ssd, не мога да ти помогна, за съжаление. За първи път чувам за тази книга.... но пък си я дръпнах от Читанката, така че, благодаря  Grinning

Да ви кажа, че зарязах "Танц с дракони" след първите 50-80 страници (които четях от юли насам  ooooh!). Нещо ме разочарова, имам чувството, че е писана "на килограм".
Започнах да чета поредицата за Пърси Джексън и гръцките богове (преди 1-2 години имаше и филм по първата) - детско-юношеска приключенска литература, приятна, лека и забавна за четене между по-"сериозните" ми четива  Grinning.

Лу, страхотно съчетание на аватар и подпис  Heart Eyes

# 673
  • Русе
 Роца, от къде се снабди с Танцът.

# 674
  • пак на Рив Гош
Амбър, поръчах я от Амазон в електронен формат (при това толкова въодушевено я чаках, че я поръчах дори още преди да излезе)  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт