Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 31 906
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте,

Може ли да препоръчате нещо на тема: Световен срив в дигиталните технологии или всичката електроника, комуникации и по този начин човечеството е принудено да се върне към занятите, работната ръка, уменията, знанията, като оцеляват само знаещите и можещите, а разни там професийки и човешки приумици, забавления на съвремието - отиват в историята Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 19:15 от hakama

# 646
Здравейте,

Може ли да препоръчате нещо на тема: Световен срив в дигиталните технологии или всичката електроника, комуникации и по този начин човечеството е принудено да се върне към занятите, работната ръка, уменията, знанията, като оцеляват само знаещите и можещите, а разни там професийки и човешки приумици, забавления на съвремието - отиват в историята Simple Smile

Здравей! Сещам се за една книжка на Стивън Кинг, ако не се лъжа се казваше "Зараза". Става дума за вирус, който затрива повече от половината човечество и от там тръгват проблемите, защото всеки може да кара кола, но не всеки може да я ремонтира и т.н. Специалистите във всички области стават кът.

# 647
  • София
Здравейте,

Здравей! Сещам се за една книжка на Стивън Кинг, ако не се лъжа се казваше "Зараза". Става дума за вирус, който затрива повече от половината човечество и от там тръгват проблемите, защото всеки може да кара кола, но не всеки може да я ремонтира и т.н. Специалистите във всички области стават кът.

Стивън Кинг няма книга, която да се казва "Зараза", може би се бъркаш с филма с Дъстин Хофман.
Книгата, която отчасти се допира до твоето описание, е "Сблъсък". Там наистина повече от половината човечество загива от мощен вирус, изпуснат от една военна база в САЩ. Оцелелите се опитват да изградят наново общество, но не на това е акцентирано. Борбата между доброто и злото с определено стивънкингски привкус най-общо казано е в основата на книгата.

# 648
  • Майничка
Хакама, повечето сценарии с такива последствия, поне доколкото съм ги срещала, сякаш са плод не на технологичен срив, а на военни действия (вътрешни или външни за човечеството), на климатични/ресурсни промени или на разни патогенни влияния. Или пък, да кажем, може да става въпрос за доброволна форма на "самоизключване" от високотехнологичното общество.

П.П. Обаче мен лично ме кефиш колко методично подхождаш към четенето. Всъщност, преглеждаш ли всичко, което ти препоръчват?  bouquet

# 649
Здравейте,

Стивън Кинг няма книга, която да се казва "Зараза", може би се бъркаш с филма с Дъстин Хофман.
Книгата, която отчасти се допира до твоето описание, е "Сблъсък". Там наистина повече от половината човечество загива от мощен вирус, изпуснат от една военна база в САЩ. Оцелелите се опитват да изградят наново общество, но не на това е акцентирано. Борбата между доброто и злото с определено стивънкингски привкус най-общо казано е в основата на книгата.
Да, наистина обърках заглавието, но така де, за тази ставаше дума. За друга не се сещам в момента.

# 650
  • Чехия
Момичета някоя почна ли вече да чете новата книга на Д. Мартин... на английски мисля?

# 651
  • Разпиляна във въображението
Момичета някоя почна ли вече да чете новата книга на Д. Мартин... на английски мисля?

Ако става въпрос за сагата "Песен за огън и лед" мисля, че има вече съфорумки, които го правят в момента.

# 652
  • Ямбол
От анкетата в момента съм чела само Хари Потър и то не всички, но нарочно отлагам последните две.

Всъщност все още "прохождам" с фантастика и фентъзи.

Набелязала съм си "Песен за огън и лед" за по-нататък.

Срещнах добри отзиви за Зелазни. Нещо негово да препоръчате?

В момента чета "Странник в странна страна" - Хайнлайн. Мисля да прочета и неговата "Луната е наставница сурова".

# 653
  • София
На Зелазни класиката - Хрониките на Амбър...

# 654
  • Майничка
Като си почнала Хайнлайн, продължи "Луната" с "Достатъчно време за любов", "Имението на Фарнъм" и задължително "Врата към лятото". Ако си падаш по военна фантастика - "Звездните рейнджъри". Като цяло, във всичките му неща има социо-политическо-философски елемент, алтернативни обществени строеве или алтернативни етични норми в позната ни среда. И като изказ е по-"мек", по близък ми е до Рей Бредбъри.

Зелазни - "Хрониките на Амбър", естествено, въпреки че той е изключително добър и в кратките форми (разказите му даже ги предпочитам). Има и една фентъзи-поредица (по-скоро пародично-сатирична) - "Донеси ми главата на принца", "Ако с Фауст не успееш" и "Просто шеметен фарс", ако хуморът ти е на сърце. Повече залага на митология той.

# 655
Хрониките на Амбър ми е от любимите, но останалите нещо не ми допаднаха много много

# 656
  • Ямбол
Благодаря ви за отзивите. Прибавям Хрониките на Амбър към набелязаните. Луната на Хайнлайн мисля да почака, че леко се отегчих от неговите теологически философофантасмагории. Crazy

# 657
  • Майничка
...Луната на Хайнлайн мисля да почака, че леко се отегчих от неговите теологически философофантасмагории. Crazy

Ми като си почнала с тежката артилерия! Laughing
"Луната" е по-забавна.

# 658
  • Ямбол
...Луната на Хайнлайн мисля да почака, че леко се отегчих от неговите теологически философофантасмагории. Crazy

Ми като си почнала с тежката артилерия! Laughing
...
Ах, така ли съм направила? Wink Ми като съм босичка още...

# 659
  • София
Добавям на Зелазни "Една нощ през самотния октомври" - книжка за една вечер, но чудесна  Heart Eyes Peace !

Общи условия

Активация на акаунт