Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 31 913
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да се запиша при вас, да следя и чета Simple Smile
По анкетата - няма я моята - беше Тери Брукс -  Шанара, това, което ме запали по жанра.
Пратчет така и не го обикнах, единствено Ерик, я харесвах.
Други любимиса ми на Урсула ле гуин всички(не само землемория, въпреки, че тя може би най), Властелина и сега една любима поредица нова Първият закон Джо Абъркромби...до някъде и Амбър...

Не споменавам тук любимите вампири, ангели и подобни Simple Smile

# 631
Здравейте,
Скоро препрочетох Бараярски цикъл на Бюджолд от читанката. Чела съм го отдавна на хартия, но книгите ми са пръснати и е трудно да ги събера сега. Имам някакъв спомен за книга, чието действие се развива след „Дипломатически имунитет“ ... нещо ми е останало ама не много ... отново обвиняват Майлс в измана ... има процес пред графовете ... Иван му помага ...
Дали се бъркам? Има ли друга книга или разказ, повест или си въобразявам?

# 632
  • пак на Рив Гош
Да не е "Цивилна кампания"? (където Майлс ухажва Екатерин)  newsm78 Но тя е преди, не след "Дипломатически имунитет". Следващата е май директно "Криожега"...

# 633
  • Майничка
Ели, процес има и в "Наемниците на Дендарии", но тя е много преди имунитета.

# 634
Да не е "Цивилна кампания"? (където Майлс ухажва Екатерин)  newsm78 Но тя е преди, не след "Дипломатически имунитет". Следващата е май директно "Криожега"...
Да, не е "Цивилна кампания", благодаря.

Ели, процес има и в "Наемниците на Дендарии", но тя е много преди имунитета.
Аха, но и това не е. Благодаря.

Явно се бъркам нещо  Confused ...

# 635
Първата фантастична книга, която прочетох е Аз, роботът на Айзък Азимов и много ми хареса, но Хари Потър просто ми влезе под кожата. След това четох Властелинът на пръстените, хобит, няколко романа от Истории за света на Диска, а сега съм се мераклисала на Робърт Джордан и Колелото на времето.

# 636
  • Пазарджик/Лондон
Първата фантастична книга, която прочетох е Аз, роботът на Айзък Азимов и много ми хареса, но Хари Потър просто ми влезе под кожата. След това четох Властелинът на пръстените, хобит, няколко романа от Истории за света на Диска, а сега съм се мераклисала на Робърт Джордан и Колелото на времето.

После прочети и "Песен за огън и лед" и след това като мен, ще се чудиш какво да четеш Rolling Eyes.

Почнах "Мечът на истината" , не че е лоша, но не успя да ми влезе под кожата - ще я прочета , разбира се, след като съм я започнала Wink.Може пък да ме изненада нататък.

Донесоха ми втори и трети том на Малазана - не се сдържах и почнах втория, много ми харесва засега, дано и нататък е така Flutter.Първият го четох преди доста време, почти не го помня, ама няма значение май - тук героите са съвсем други...

# 637
Е вие като четете Колелото или Мечът на истината след Песента...ми няма да ви хареса, много ясно...малко неща могат да се прочетат след нея и да я засенчат  Laughing Мечът на истината не е никак лоша, но е от типа- един супер герой и неговата любима спасяват света отново и отново, докато се гледат влюбено и аха аха да се вземат- и така 13 тома...а песента е всичко друго, само не и това

# 638
  • Belgium
Аз съм чела Песента преди Колелото и пак харесвам най-много Колелото  Heart Eyes

Аелис "Мечът на истината" към края става все по-досадна и по-досадна. Първата книга според мен е най-добра и после се разводнява все повече и повече.

# 639
  • Пазарджик/Лондон
Лу, Колелото е по- приказна, но Песента си ми остава фаворит засега Wink.Въпрос на вкус, аз Колелото много си го харесвам, ама се радвам, че го прочетох преди Песента.За Мечът на истината - ще прочета първият том, после ще видим - то все изпадам в чуденка какво да чета, така че най- вероятно ще ги глътна всичките томчета - само на Калан вятъра да спре да й роши косата и тя да спре да си отмята кичур от нея през 10 страници...Нещо като с плитката на Нинив се получава Joy.

LOST , права си, ама какво да направя , като не бях подготвена - ако някой ми беше казал по- рано, щях да изчета всичкото фентъзи де що се намира и накрая Песента - то дотогава поне Мартин щеше да я е завършил Joy.

# 640
  • София
Да ви попитам за справка нещичко  Rolling Eyes .
Искам да попрочета нещо от пропуснатия от мен автор Лукяненко  Embarassed , за когото научих от тази тема. Чета основно от читанката и не ми е проблем сдобиването на текстовете.
Колебая се с какво точно да започна - Патрулите или "Не е време за дракони"; това е първият ми въпрос. А вторият - каква е хронологичната последователност на Патрулите? В Читанката са подредени:
- Нощен патрул
- Дневен патрул
- Сумрачен патрул
- Последен патрул
- Дребен патрул
Така ли трябва да се четат?

# 641
  • Майничка
Да, това е последователността на Патрулите.

Лично на мен те ми допадат много повече, ако се абстрахирам от фантастичните елементи, бих казала, че се родеят като жанр и с трилъра. Ако трябва да оприличавам, на прима виста се сещам за цикъла за прогресорите на Стругацки.
"Не е време за дракони" е съвместен роман на Лукяненко с Ник Перумов, автор, към когото лично аз съм доста скептична и който нашумя в Русия с трилогия, претендираща да е продължение на "Властелинът на пръстена", ама можеше да е с подзаглавие "Голямата скука" - 1-2 що-годе интересни идеи и страници, страници баласт, пълнеж и бля-бля. Та и съвместното романче наскучава на моменти, усещат се различните стилове, позабавлявали са се двамата, ако сме много на зор, може и нас да поразвлекат, но като цяло, техният кеф май е бил по-голям. Wink

# 642
Песента е по-хубава от Колелото /и по-кратка  Mr. Green/.

Не съм чела Меча и Патрулите. Confused

# 643
  • София
патрулите, аз прочетох първият...първият "разказ" беше интересен...после ме загуби...прекалено еднообразно ми дойде...и някакви свръх напъни всичко да е така завътяно, а крайт да е неочакван...нещо в повече ми дойде... на всичко отгоре безумно ме дразнеха имената на героите...

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 02:18 от Angel_Dust

# 644
"мечът" ме изтормози - прочетох май 2-3 тома и неусетно го зарязах /четох го онлайн/
"патрулите" са относително читави, но и те ми доскучаха - все пак ги изчетох
и двете поредици ги четох след "песента" и "малазанската книга" - за мен двете са невероятни и по тази причина не смея да захвана "колелото" - страх ме е, че и то ще ме отегчи  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт