Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 490
  • 714
  •   1
Отговори
# 30
Stitch, аз не съм правила хидро и  не знам как стои въпроса с него .
Но за ЦС знам, че няма болка ако са проходими .Чела съм и за припадане, ако за запушени или с хидросалпингс .
Но много  зависи и от прага на поносимост .

# 31
На 9.12. правих цветна снимка. По време на процедурата имаше доста силна болка, но слава богу е за славнително кратко и някак си се издържа.Оказа се, че от едната тръба са оставили част(след извънматочна), а другата има сраствания т.е. е запушена.Преди това използвах 3 свещички Профенид, но си мисля, че не ми помогнаха много.За съжаление лекарят прецени, че трябва да махнем тръбите, за да се застраховаме, тъй като се подготвям за инвитро.

# 32
На мен и двете тръби са ми проходими, без запушвания и въпреки това мога да кажа, че много ме боля цветната снимка. Явно теорията, че не боли при проходими тръби не е съвсем вярна. Прагът ми на болка е много висок, но това ми помогна да не ревна на масата, а не да ме боли по - малко Simple Smile Но.... всичко си заслужава! Успех, момичета!!! Hug

# 33
Правила съм и ЦС и худротубация. И двете просто не ги усетих. За ЦС не пих нищо - просто нямах написана рецепта, пък и в аптеката в клиника та ми отказаха да ми дадат аулин Simple Smile

# 34
при мен болката беще адски непоносима, тръбите бяха запушени,не ми дадоха никакво обезболяващо.Всичко мина за около 10 мин.

# 35
И при мен болката беше не търпима.

# 36
  • Криворазбраната Европа
Моята ЦС беше преди 3 години, но пазя доста ярък спомен - боля ме много, стисках зъби здраво, е, не ревнах с глас, но ми потекоха сълзите от болка. Тогава така наречената "лекарка" каза, че тръбите ми са идеални, малко леко пропускат, но са си ОК. След 1 месец ходих на правилното място и се оказа, че имам множество сраствания и двустранен хидросалпингс или сактосалпингс, вече забравих кое от двете беше, в резултат на което ми отстраниха и двете тръби. След лапарото не ме е боляло толкова, колкото при ЦС.

# 37
Simple Smile да споделя и аз - моята цветна снимка я правих в Тина Киркова, февруари месец беше,при д-р Янакиева. И мен много ме боля, а иначе пих аулин и две нош-па - резултата от снимката ми беше- нагънати и скъсени тръби, пропускащи под много високо налягане.  С  мен имаше още едно момиче, което веднага след снимката стана и се държа все едно нищо не са и правили- при нея резултата беше отличен.  Тогава док каза , че в случаите,когато има запушване на тръбите болката е наистина по-силна, но ако всичко е ок, почти нищо не се усеща  Hug

# 38
  • Близо до морето :)))
Здравейте момичета, да споделя и аз след като няколко пъти четох Вашите коментари  Simple Smile Днес ми правиха ЦС. Ако трябва да бъда честна си представях, че ще е много по-зле от колкото всъщност беше. За съжаление първата снимка нещо не се получи и се наложи да повторят процедурата.
При първата снимка мога да кажа че почти не почувствах болка, доста слаба като при цикъл, при втората лекаря каза че ще вкара контрастното вещество с повече налягане и ме заболя, но се търпи, като се има предвид че бях пребледняла като платно и ми прилоша от страх в началото. Така че бих казал болката при мен беше поносима, не е приятно но се търпи при положение че е за доста кратко време.  Не знам дали има някакво влияние, но непосредствено преди самата процедура ми сложиха венозно някакво болкоуспокояващо, което влизаше в цената на снимката. За мое щастие си имам две напълно проходими тръби.  Simple Smile Успех на всички   bouquet

# 39
  • Русе
Здравейте. Аз си правих ЦС преди около 15 дни. Бях с упойка, но поставена не венозно, а вагинално. Въпреки упойката имах болка равносилна като при цикъл. Явно упойката не ме е била хванала по време на процедурата. След това някъде около 4 часа не чувствах нищо, но след това- 2 дни не можах да си намеря място от болки в корема и стомаха. Болките ми бяха равносилни на болки от мускулна треска. Не можех въобще да се изкашлям, защото стомаха ме прерязваше, нали се свиват мускулите, беше ми се подул и корема и стомаха. Слава богу тръбите ми се оказаха пропускливи и нямам проблем.

# 40
Аз имах болка около 30-40мин. след процедурата, след това все едно нищо не е било. А да ви питам колко най-често трае кървенето?

# 41
Аз след първата хидротубация имах тридневно слабо зацапване, а втория път зацапването беше само в деня на процедурата.

# 42
Благодаря ти Stitch и при мен вече няма кървене, само в деня на процедурата  Simple Smile

# 43
  • Русе
При мен зацапването беше само в деня на процедурата и то съвсем малко, след самата процедура.

# 44
А колко е времетраенето на цялата процедура ? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт